Szerintetek összeházasodhat egy keresztény férfi egy muszlim lánnyal?
Kedves kérdező!
Szerintem a házasság jogát Isten az embernek adta, nem államnak, nem vallásoknak, felekezeteknek, stb. Hanem két embernek (Ádám és Éva), akik elhatározzák, hogy szövetségre lépnek. Ha ennek valami akadálya van, azt le lehet győzni, ha mindkét fél igazán akarja.
Szerintem összeházasodhatsz vele, ha a lány is akarja, és egy akaraton Isten előtt elhatározzátok, és elháljátok. Ha ő jobban szereti a felekezetét, vallását, mittoménmit, hogy ebbe belemenjen, akkor inkább keress más asszonyt: Nem jó az embernek egyedül lenni, sem a vágytól égni.
A legyőzés alatt azt értem, amit egy nigériai ismerősöm mesélt, az apjáról, hogy ott is szigorúan vették, hogy ha a szülők nem adják a lányt, akkor nem lehet házasodni. Nos, ennek az embernek az apja mégis elvette, na úgy, hogy gyereket csinált az asszonynak, így a szülők is kénytelenek voltak belemenni! Erre mondom, hogy ha igazán akarják mindketten, akkor megy, ha pedig az asszonynak fontosabb a vallás, akkor maradjon szűz egész életében, nem is való neki férfi.
(mellesleg, ha két ember eldönti, hogy házasodik és együtt hál, elhálja, akkor Isten előtt már házasok, legalábbis a bibliai korban így volt, lásd Izsák házasságát Rebekával)
Üdv
Kedves előttem szóló!
Gondolom nekem címezted az előző írásodat, ha nem is címeztél, mert én beszéltem Ádámról és Éváról és házasságról, így kicsit reagálnék rá. Természetesen genetikai okai van annak, hogy a rokonházasság nem lehetséges, mégpedig az emberi faj genetikai degenerációjának következménye, semmi másé, ami egy folyamatos berontás eredménye. A berontások nem most kezdődtek, hanem már Noé idejében is, akinek lányaival Isten fiai házasodtak, így óriások, híres nevesek születtek. (lásd a görög mitológiát, ugyanígy említi a titánokat és egyebeket, van ám kollektív ismerete is az emberiségnek, lásd a Noé örönvíz a Gilgamesben is szinte ugyanúgy van elmesélve, de a föld négy sarkán is ugyanez van a mondákban) Ez egy genetikai berontás az emberiségben, mégpedig az konkolyt vető Ellenség részéről. A kaporszakállú gúnyolódó megjegyzésedre pedig egy idézettel válaszolnék:
"A bolond mondja szívében: Nincs Isten"
Csá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!