Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek valamiben, valami...

Hisztek valamiben, valami felsőbb hatalomban?

Figyelt kérdés
Nem tudom pontosan megfogalmazni, mire gondolok. Szerintem van valami megfoghatatlan felsőbb "dolog", ami irányít mindent. Nem feltétlenül Istennek hívják, csak valami...
2011. jún. 7. 15:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Azt hiszem megyek és iszok egy pohár vizet. :D

Egyébként nem.

2011. jún. 7. 18:13
 12/24 A kérdező kommentje:
18.13-nak: Ebben a melegben miért nem hajtottál le inkább egy jó pohár hideg sört?:)
2011. jún. 8. 08:40
 13/24 A kérdező kommentje:
17.01-nek: Annak ellenére, hogy azt írtad, nem akarsz filozofálni, mégis érdekesen filozofálgatsz.:) Ugye nem rám értetted, hogy nem feltételezel érdeklődést? Úgy értelmezem, hogy a természet és az istenek felől nem feltételezel érdeklődést.
2011. jún. 8. 08:44
 14/24 anonim ***** válasza:

Teljesen haszontalan a témához köze sincs információ:

Ilyen melegben a hideg sör ugyan egy gyakran használt szomjoltó, de nem túl hatékony, mivel a benne található alkohol vízhajtó hatású. :3

2011. jún. 8. 08:46
 15/24 anonim ***** válasza:
Jól is értelmezed. Nem vagyok antroposoviniszta (saját szó azon hitre miszerint az emberiség valamilyen okból különleges, kiemelt fontosságú faj). Az én világképem erői nem törődnek velünk különösebben.
2011. jún. 8. 08:51
 16/24 anonim ***** válasza:

Antropocentrikus is ilyesmit jelent, amúgy én is így gondolom, a természet erőit nem érdekli az ember, csak én természetfelettit se feltételezek mögötte.

Meséltek egyszer példát rá h akkor tudatosult az illetőben h mennyire közömbös, "érzelmekkel rendelkező természetfelettitől mentes a természet mikor egy hegyen egyedül beszorult a hóba és nem tudott mozdulni.

A természetnek mindegy h egy ember él vagy meghal.

2011. jún. 8. 10:44
 17/24 A kérdező kommentje:
08.46-nak: Nem baj, hogy a témához nincs köze, de reagálok, mert szeretek beszélgetni.:) Igen, ezt én is tudtam, az alkohol vízhajtó hatású (sörben is van, természetesen), mert felszabadítja a fehérjék hidrálburkát.
2011. jún. 8. 12:54
 18/24 A kérdező kommentje:
10.44 és előzőnek is: nagy gondolatok ezek... Lehetne rajta morfondírozni akár életünk végéig is. Az a valami, ami természetfölötti, vagy hatalom, vagy Isten, nem biztos, hogy törődik velünk (emberekkel), a pozitív gondolkodás, az a hatalom, nem? Állítólag minden az agyban dől el.
2011. jún. 8. 13:01
 19/24 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy van... de nekem van egy érzésem, hogy inkább itt a Földön kell keresni...
2011. jún. 9. 18:29
 20/24 A kérdező kommentje:

Tegnap 18.29-nek: amikor azt írtam, hogy "felsőbb" hatalom, nem feltétlenül arra gondoltam, hogy valami magas égi, földöntúli dolog. Persze, hogy nem feltétlenül a Földön kell keresni, akárhol lehet (de szerintem az emberi agyat már meghaladja), lehet bennünk, a hitünkben, nem tudom...

De biztosan van Valami, ami rám vigyáz. Ti hogy vagytok ezzel?

2011. jún. 10. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!