Ki milyen vallású, és akadályozta már meg valamiben a vallása? Hogyan ünnepli meg azokat az ünnepeket, ami csak annál a vallásnál van? :O
minden egyes vallás tartalmaz szabályokat,ünnepeket amiket be kell tartania a vallás követőjének...még a sátánista is, pedig azt gondolná az ember, h annak az anarchia a lényege...egyetlen egy módon kerülheted ki azt, hogy ne kelljen vallási szabályok nélkül élned, akkor, ha nincs vallásod, ami megkösse a kezed...én épp így élek, saját értékrendem van és a saját szabályaimat követem, és nagyszerű érzés, hogy én vagyok a magam ura és nem szorulok semmilyen istenség szabályozására. Ha a barátnődnek olyan vallása van, aminek a szokásait,szabályait te nem tudod elfogadni, vagy zavarnak azok, akkor kénytelen leszel szakítani vele. Vagy ha igazán szereted és nem akarod elhagyni, akkor viszont el kell fogadnod azt, hogy ő a vallása szerint akar élni. Amíg téged nem akar korlátozni semmiben, amíg nem akarja rádkényszeríteni a vallását, addig működhet így is a kapcsolat. Arról ne álmodj, hogy ő majd feladja a vallását, mert ha képes veled összeveszni érte, akkor nem fogja feladni. Úgyhogy neked kell eldöntened, el tudod e így fogadni. Én pl nem tudnék olyan férfi mellett élni, aki követ valamilyen vallást, mert zavarna, hogyha pl szeretnék egy közös programot, azt ő a vallására hivatkozva lemondhatja, vagy bármi hasonló.
21/L
Kedves első válaszoló!
De azt elismerheted, hogy attól, hogy öntörvényű vagy, még nem könnyíted meg a partnered dolgát, még akkor sem, ha ő is hasonló felfogású, sőt!
És itt a "sőt" alatt azt értem, hogy ez a szemlélet szerintem az alkalmazkodásban, a toleranciában nem biztos, hogy előny!
Bár kívánom, hogy légy sikeres az életben, de valamilyen okos alapelveket így is, úgy is követned kell, ha sikeres akarsz lenni.
Butaság összeveszni a pároddal a vallás miatt. Engem katolikusnak kereszteltek, de nem hiszek Istenben, és nem gyakorlom a hitemet, a párom pedig unitárius, nem éppen bigott fajta, ritkán jár templomba, de minden este imádkozik.
Hogy néz ki a dolog nálunk? Úgy, hogy ha egy vallásos ünnepen meg kívánnak jelenni családostól, akkor én is jelen vagyok, mert a családhoz tartozom, és ott a helyem. Nekik ez fontos. Az esküvőnk is unitárius szertartás szerint zajlott, szó nélkül belementem, mert a páromnak ez szintén fontos volt. Részemről elég lett volna a polgári is. Ugyanakkor meg sem próbálnak engem bármilyen szinten is befolyásolni, mert ismerik a nézeteimet.
Ha lefekvés után szólok a páromhoz, nem válaszol, és látom, hogy össze van fogva a keze, akkor bocsánatot kérek tőle, amiért zavartam, és megvárom, amíg befejezi. Ezzel szemben nagybőjtkor akkora finom csülköt főzött a levesbe (ő nem eszi, mert fogyózik), hogy nem győztem szeretni érte!:)) Nyilvánvaló, hogy a gyerekeink is unitáriusok lesznek.
És szerintem ez így teljesen rendben van.:)
Én elvileg református, gyakorlatilag semmilyen. A református nem lenne egy szigorú vallás, nem hiszem, hogy azokon a dolgokon kívül, amiket bárki erkölcstelennek tart (gyilkosság,lopás, stb.), bármiben akadályozná az embereket. De annyira nem néztem utána.
Volt osztálytársam nazarénus volt - nem táncolhatott a szalagavatón, nem volt otthon tévéjük, nem létesíthetett szexuális kapcsolatot - de tudott azonosulni a vallással, nem volt gond számára.
A nazarénus lányok sminket sem használhatnak, és náluk járás sincs - ha tetszenek egymásnak, össze kell házasodni. Válás nincs, fogamzásgátlás nincs, de ezt nem mindenki tartja be 100 százalékosan.
Én mormon vagyok, de ezek a kénkőszagú világi törvények megakadályozzák, hogy több feleségem legyen egyidőben.
Igy aztán váltogatom őket XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!