Vallásosak! Miért gondoljátok úgy, hisztek abban, h egy nagy hatalmú és bölcs lény teremtett mindent?
a kérdést nem ellenszenvből írom, csak megakarom érteni a gondolkodásmódotokat. Válaszokat várok itt mind Keresztényektől, Buddhistáktól, Iszlamistáktól, és minden más vallású embertől.
mint ahogy azt kikövetkeztethető, ateista vagyok, tehát aki térítő szöveggel készül, felejtse el nem érdekel. aki a pokolra akar küldeni nosza, de ne itt.
(aki ezt felfogta, a többi számára érdektelen, írhatja is a válaszát)
aki viszont még mindig azon töri a fejét, h h váltson meg leírom úgy hogy meg is értse. Az én isteneim, Newton, Einstein, Hawking és minden más természettudós aki akár arra vette a fáradságot, h megpróbálja megérteni a körülöttünk lévő világ összetettségét. tehát akár nyomhatsz 1 vissza az előző oldalra gombot, mert nem érdekel az átkozó vagy térítő szöveg.
a válaszok köszönöm!
ég mentsen, nem akarom megsérteni senki érzetét, de én a bibliára úgy tekintek mint, egy túl hosszú mesekönyv. szal, abból lehet ide idézni, nem azért mondom, de az nem fogja jobban felfedni előttem, h miért van olyan aki bízik a hitében, h létezik isten kaliberű személy.
meg a teremtés mítosszal kapcsolatos eseményekre, föld, éjjel nappal, állatok etc meglétére van racionális magyaráztunk. teszem azt, a csillagászok egész jó kis elméletet dolgoztak ki a bolygó keletkezésére, nameg tudjuk kézzelfoghatóan bizonyítani, h a palnétánk ~4,6 milliárd éves, nem 4-5000. akkor Darwini evolúciós elmélet eléggé logikus (nem 100%os, de elég jó h elhiggyem). és megfigyelni is tudjuk, pl, az elefántoknál az agyar hossza. tudom, tudom, az mesterségesen lett előidézve az orvvadászok által, de szimulációnak kielégítő. kezdem érteni kinek, miért kell, de az nekem továbbra is érthetetlen, h miért hiszik el, h az van mikor semmi bizonyítékunk, és okuk elhinni. ezt, valaki elmagyarázza, lehet megértem.
Attól még hogy az embert Isten kb. 6000 évvel ezelött teremtette, nem jelenti azt hogy a föld is ugyanannyi idős kell legyen. Eggyes bibliakutatók szerint a genezis első és második verse között évmilliárdok is eltelhettek, mivel a föld teremtése utáni második versben azt írja:
" A föld pedig kietlen és puszta volt..."
Tehát meghagyja a találgatásra a lehetőséget, hogy teremtett már Isten a földön egy előző civilizációt (nem emberit), amit aztán megítélt és elpusztított, ezért vált a föld kietlenné és pusztává. Csak ezután teremtette meg a saját képmását az embert. De Isten csak a mi teremtésünkről és eredetünkről adott kinyilatkoztatást. Tudjuk hogy hat napig tartott a teremtés, de vajon egymás után közvetlenül kell érteni ezeket a napokat? Nem biztos. A biblia tele van Isten titkos bölcsességeivel, amit azoknak nyilatkoztat ki, akik hittel kérik tőle. Könnyebb hinni egyébként egy mindenható teremtésében, mint az evolúcióban. "Azt, hogy az evolúció nem felel meg a tudományos elmélet kritériumainak, már a kommunizmus utolsó éveiben is tényként tanították az ELTE filozófia szakán logikából és tudományelméletből. Egyrészt, mert logikailag nem zárt, vagyis nem ellentmondásmentes, másrészt mert kísérletileg vagy tapasztalatilag nem igazolható. A logikai ellentmondás a fajok közti átugrásnál jelentkezik. Faj az, amelyhez tartozó egyedek továbbszaporodni képes egyedeket hozhatnak létre. Új faj létrejöttéhez olyan genetikai ugrásra lenne szükség, melynek során egyszerre legalább két egyed születik ugyanazzal a génhibával, hogy egymással szaporodóképes maradjon, felmenőik fajával viszont már nem. Ez abszurd módon valószínűtlen, illogikus és soha kísérletben vagy természetben meg nem tapasztalt esemény. Tehát az evolúcióelmélet legalapvetőbb eleme sem racionálisan, sem empirikusan nem igazolható: vagyis nem tudományos, hanem vallási jellegű."
A teremtés hat napja nem hat naptári nap volt, ebben minden komolyabb zsidó és keresztény misztikus egyet ért.
Egy geológus például végigvezeti, hogyan egyezik meg a teremtés leírása a tudomány által elfogadottal. Nagyon. Csak tudni kell olvasni. (egy kis héber tudás nem árt, hogy a szavak pontos értelmét befogadhassuk.
)
Én ugyan sok buktatót látok a darwini evolúcióelméletben, főleg a makro evolúcióban, de a biblia ennek sem mond ellent. Ugyanis azt olvassuk, hogy Káin más tartománybeli nőt vett feleségül. Tehát volt már akkoriban is emberiség, Ádám és Éva az első megvilágosult, emberi tudatra ébredt emberpár voltak.
Mivel az embert az állattól az isteni lélek és az éntudat különbözteti meg, nyilván innen ered az időszámítás. Mivel akkoriban a héberek (meg szerintem senki sem) kalkulált milliókkal , sőt milliárdokkal, a teremtés az ő részükre összefoglalva megmaradt hat nap, hat időszak, amelyet a káosz (este) és a rend (nappal) váltakozása jellemzett.
Egyébként Ádám és Éva öntudatra ébredése és a bibliai időszámítás kezdete megegyezik egy másik fontos dologgal: nevezetesen az írásbeliség kezdetével és az emberi kultúra megszületésével.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!