Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lehet, hogy Isten...

Miért lehet, hogy Isten létezéséről meg vagyok győződve, viszont a Bibliában leírtakat nem tudom valós eseményként elfogadni?

Figyelt kérdés
2011. máj. 29. 20:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

2 Móz. 32,27 "Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ... és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát."

4 Móz. 15,36 "Kivivé azért őt az egész gyülekezet a táboron kívül, és agyon kövezék őt, és meghala, a miképen parancsolta vala az Úr Mózesnek."

2011. jún. 1. 07:46
 22/27 A kérdező kommentje:

Ezen megdöbbentem.

Viszont elolvastam a kiemelt ige környezetét, majd felhívtamegy mélyen hívő ismerősöm, hogy magyarázza el nekem, hogy Isten miképp tesz ilyet.

Elmondta az egész történetet és hogy nem volt más lehetősége az Úrnak. Ezeket ismerve, már érthetőbb, és más megvilágításba került az, amit nekem kiemeltél az egészből.

2011. jún. 1. 20:56
 23/27 anonim ***** válasza:

"4 Móz. 15,36"-tal kapcsolatban:Szerinted a mindenható szeretetnek nincs más lehetősége a gyilkosságon kívül egy olyan esetben,ha valaki az Úr napján dolgozik? annyira megbocsájthatatlan tett ez,és csak halálra kövezéssel lehet megoldani,mert gyilkolni sokkal nemesebb cselekedet,mint elkövetni olyan gaztetteket,hogy valaki az Úr napján fát mer szedni?

Amit az ismerősöd állít,hogy "nem volt más lehetősége",az enyhe túlzás....

2011. jún. 2. 07:50
 24/27 A kérdező kommentje:
Elnézést, nem voltam igazán teljesen pontos. Igazság szerint a 2Móz.-t kérdeztem csak. Az annyira megdöbbentett, hogy a másikra elfelejtettem kitérni. Elnézést. Most az fog következni.
2011. jún. 2. 16:14
 25/27 Tyler913 ***** válasza:

A 4 Moz idezettel kapcsolatban: megint azt tudom mondani,hogy hatterismeret nelkul rizikos dolog Bibliat ertelmezni.Most nem allok neki fejtegeteseknek,legyen eleg annyi,hogy a mozesi torvenyek jelentos resze evszazadokkal kesobbi toldas,es nem a valos allapotokat tukrozi,hanem azt,ahogy evszazadokkal kesobb,egy szinkretista tarsadalomban elve nehany fanatikus jahvista elkepzelte az idealis tarsadalmat.

Kicsit olyan,mintha most egy jobbikos irna meg a magyar tortenelmet a sajat szaja ize szerint,es 3000 ev mulva valakik azt megtalalnak,es azt hinnek,szorol-szora igaz.

2011. jún. 2. 17:18
 26/27 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy egy igéből, vagy még talán hosszabb részből sem lehet korrekt következtetést levonni ha a Bibliáról van szó. Ezért is érdeklődtem utána olyantól, aki már régóta forgatja.
2011. jún. 2. 22:00
 27/27 anonim ***** válasza:
:-)
2011. jún. 3. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!