Miért csatlakoztál az adott egyházhoz?
Krisztus látható teste a katolikus egyház. Én így tudom. Ehhez tartozom én magam is. Azért tartozom ide, mert:
- A szüleim erre neveltek (érdekesség, hogy gyakorlatilag nincs katolikus a családban rajtam kívül)
- Nem túl régen tudatosan is megtértem, szóval most már hiszek, nem csak elhiszek.
"- nincs beavatási szertartás
- logikus, tudományon alapul
- nincsenek szabályok, amiket követni kell a törvényeken kívül
- nincsen papság "
- Nem csoda! Mindenki ateistának születik, csak valaki tovább tanul!
- Logikátlan, a tudományt megerőszakolja
- A törvényeknek vallási előzményei vannak
- Van papság. A félreértés elkerülése érdekében ezek NEM a tudósok, hanem az ateista megmondóemberek.
És istenség tényleg nincs. Ez az egyetlen következetesség az ateizmusban.
Nem tudom ki mondta, talán Jézus, de nem vagyok benne iztos, végülis lényegtelen, a tartalma a lényeg: "Pénzt soha ne adj, az a tied, ha segíteni akarsz, akkor tettekkel segíts másokon."
Itt eszembe jutnak az iszapkárosultak, nem kapák meg az adományok teljes részét. Adományozás helyett mindenkinek segítenie kellett volna pár órát építkezni stb. Mennyivel előrébb lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!