Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik egyházhoz csatlakozzak?...

Melyik egyházhoz csatlakozzak? Melyik az igazi?

Figyelt kérdés
2011. febr. 8. 17:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem az az igazi, aminek az elveivel és tanításaival a legjobban egyetértesz, és a magadénak érzed.

Kinek ez, kinek az.

2011. febr. 8. 17:52
 2/16 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Ki kell ábrándítsalak, nincsen igazi egyház legalábbis felekezeti szinten. Minden egyházat emberek alkotják, akik esendőek, hibáznak, tévedhetnek. Isten mégis szereti minden követőjét, függetlenül attól melyik felekezetbe jár.

Úgy gondolom azt, hogy ki melyik felekezetet választja alapvetően annak tagjai, azok élete és cselekedetei határozzák meg, legalábbis normális esetben. Senki nem szeret olyan helyre járni, ahol az ellenkezőjét tapasztalja annak, amit keres. Fontos az Istentiszteletek rendje, a dicséretek, énekek stílusa, a tagok elkötelezettsége, szerepvállalása a gyülekezet életében, a tagok jelleme, életgyakorlata.

Én például a konzervatív énekeket szeretem, a komolyzenei szolgálatokat, fontos számomra, hogy a közösségem önfenntartó, nem fogad el és nem igényel állami támogatást. Fontosnak tartom a társadalmi és szociális kötelezettségvállalást, hogy a közösség szolgáljon az embereknek, a pl. hajléktalanmisszió, a hajléktalanszállónk által, de fontos az egészségügyi munkánk, a gyermekfalunk, ahol állami gondozásból kivett gyermekeket nevelünk...stb.

Nálunk nincsenek alvó tagok, mindenki be van osztva szolgálatra, még a fogyatékos testvérek is. Minden héten más prédikál nálunk, nagy hangsúlyt helyezünk az evangélizációs munkára. Ha érdekel: [link]

Üdv. Péter

2011. febr. 8. 18:12
 3/16 anonim ***** válasza:
50%
nincs olyan,hogy igazi.persze mindegyik szereti azt mondani magáról,hogy ő az.abban sajnos nem tudok segíteni,hogy melyikhez csatlakozz,mert nekem egyik sem jön be már.
2011. febr. 8. 18:48
 4/16 anonim ***** válasza:
28%

Nincs olyan, hogy igaz vallás, logikus szemmel nézve sem, mert mi emberek agyunk igen kis részét használjuk, keveset fogunk fel az egész világmindenségből, ezért valamiről kijelenteni, hogy az igaz és semmi más- nos, ehhez igencsak önteltnek kell lenni.

Az igaz vallás mindig az lesz, amelynek az elveivel egyetértesz úgy, hogy keresed az igazságot. Az ember véleménye mindig formálódik, ezért végleges igazság sincs talán...

2011. febr. 8. 19:43
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Az igazi Egyház,nem felekezetfüggő,nem lehet szervezetek korlátai közé szorítani.Isten ismeri az övéit.

Minden Jézus Krisztusban élő bibliai hittel rendelkező ember a tagja,ez a Krisztus teste.

Ef 5:29 Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképpen az Úr is az egyházat;

Ef 5:30 Mert az Ő testének tagjai vagyunk, az Ő testéből és az Ő csontjaiból valók.

Peace

2011. febr. 8. 20:21
 6/16 anonim ***** válasza:
36%

Csatlakozz az én "egyházamhoz" :)

Elmondom a lényegét: az, hogy nem csatlakozunk hívő tömegekhez, csak te vagy és Isten és a Biblia. Szerintem nagyon jó, szerintem ez az igazi. A Bibliában is benne van, ne emberekben higgy, hanem az igaz Istenben. Tehát te magad és Isten elegek vagytok.

2011. febr. 8. 21:39
 7/16 anonim ***** válasza:

Kedves előző!

Ez NEM a biblia!

2011. febr. 8. 21:41
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

1Korintus 12:12-31 - Krisztus teste és tagjai

Szükséges csatlakozni egy gyülekezethez,ha problémád van ők segítenek megoldani,imádkoznak érted.

Ha vallásban gondolkozol akkor mindenféleképpen valami karizmatikushoz (pl: pünkösdi) csatlakozz. Ha Isteni csodákat(gyógyulást,szabadulást stb.t) akarsz látni akkor mindenféleképp.

2011. febr. 9. 08:14
 9/16 anonim ***** válasza:
36%
2011. febr. 9. 15:26
 10/16 anonim ***** válasza:

Hát, melyiknek van a családodban hagyománya?

Sztem első sorban azzal a vallással kellene foglalkozni, ha viszont azt nem tudod a magadénak vallani, akkor foglalkozz más vallásokkal, és ahhoz csatlakozz, amelyikkel egyetértesz, amibe >>hiszel<< !

2011. febr. 9. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!