Miért csatlakoztál az adott egyházhoz?
Hát az ateizmushoz, több ok miatt:
- nincs beavatási szertartás
- logikus, tudományon alapul
- nincsenek szabályok, amiket követni kell a törvényeken kívül
- nincsen papság
És mindez azért, mert nem hiszünk istenségekben. (persze az ateizmus nem egy egyház, hanem egy meggyőződés, hívhatjuk vallástalanságnak is, de ha egyház lenne, valami ilyesmi szabályzata lenne)
én nem az ateistákra gondoltam, de azért köszi, hogy írtál.
"- logikus, tudományon alapul"
szerinted ez nem gond? Mármint, hogy a tudomány áll a középpontban és kizárod a felsőbb erőket?
Szedresi Anna válasza:
Kedves Kérdező!
Fejtsd ki részletesebben a kérdésedet, mert így nem lehet érdemi választ adni.
Üdv: Anna
22:36
neked hogy lett 36%? azért ez elég dúrva.
Kíváncsi vagyok, hogy aki csatlakozott valamelyik egyházhoz, annak mi volt a motívációja? Miért pont ahhoz az egyházhoz?
Én nem vagyok (most már) egyetlen egyház tagja sem. Sőt elhatárolódok a szervezett közösségektől, azért mert:
-azokban az adott csoport irányítói adnak törvényeket "az adott szentírásra alapozva", de ugye ahány ember, annyiféleképpen látja, értelmezi az írottakat
- mindegyik szervezett közösség kizáró más közösségeket illetően, vagyis inkább megosztják mint egyesítenék az embereket
- Isten benned van, és nem egy-egy ember által létrehozott és szabályozott (ezért zárt) közösség tulajdona.
- Istent nem lehet dobozba zárni. :)
Remélem, ennyi indok is elég...
-moi2011-
""Krisztus testéhez" tartozom"
erről egy kicsit részletesebben, hogyan érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!