Szerintetek miért pont a Szcientológiai egyházhoz csatlakozik annyi híresség? Pl. Madonna, Tom Cruise
Tudományosan gyógyították ki a diszlexiából.
Nem ugyanaz.
Sziasztok! Szép napot mindenkinek!
A szcientológiai egyház nagyon érdekes téma. Épen ebben a témában írtam meg és nem rég védtem meg a szakdolgozatom. Írnék róla picit, és máris megválaszolom vele a kedves kérdezőnek, miért csatlakozik hozzá annyi híresség.
Előre le szeretném szögezni, hogy ez nem az én véleményem, hanem szakirodalomban olvastam. Van egy kis története, hogy ebből a vállalkozásból miért lett egyház, ezt elmesélném.
L. Ron Hubbard, anyagi érdekekből létre hozott egy vállalatot, ami az emberi személyiség és lélekfejlődést ismertei nagyon részletesen és pontosan. Hubbard hajó utakat szervezett, ahol úgymond gyógyított, bizonyos összegekért. A szcientológia történetét folyamatos perek kísérték, mert sokan nem nézték ezt jó szemmel. Végül Hubbard Egyházzá nyílvánítatta a vállalatát, hogy ne érhessék támadások, illetve megússza az adózást.
Ma ez a vállalat piramis vállalatként működik, aki fent van a ranglistán nagyon jól keres, aki meg nincs, felfelé törekszik. :)
Tehát az anyagi okok miatt :)
Remélem segítettem
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!