Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megrengetné a hited, ha...

Ozmium42 kérdése:

Megrengetné a hited, ha sikerülne bebizonyítani az abiogenezist?

Figyelt kérdés

Az abiogenezis az az elmélet, miszerint az élőlények élettelen anyag önszerveződéséből jöttek létre, gyakorlatilag véletlenül (illetve, ez utóbbi nem olyan szigorú megkötés), az anyag evolúciójának eredményeként.

Ma már biztosan tudjuk, hogy az élet a biológiai evolúció által változik, "fejlődik". Azt is tudjuk, hogy az élet feltételezett megjelenésének időszakában, a Föld akkori viszonyai között ki tudtak alakulni a legalapvetőbb építőkövek, úgy mint aminosavak, nukleotidok, lipidek, szénhidrátok, a rendelkezésre álló anyagokból. A nagy kérdőjel az, hogyan szerveződhettek a kis építőegységek olyan magas rendezettségű, (igen alacsony entrópiájú), információt hordozó (és leolvasó) rendszerré, amelynek a legegyszerűbb megnyilvánulásai is sok fejtörést okoznak a mai napig is.

Megrendülne az Istenbe, lélekbe vetett hited, ha az abiogenezis tényszerűen bebizonyosodna?

(Ui.: - elnézést, ha valamilyen kifejezést pontatlanul használtam

- nyilván azért írtam a Vallás témakörbe, mert hívők válaszait várom

- az én válaszom, minden indoklás nélkül: nem. De ez ne zavarjon senkit!)

2011. máj. 10. 01:46
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

//nem vagyok, hívő, igaz meg vagyok keresztelve.

az abiogenezis már vagy 50éve bizonyítva van, de igaz ami igaz, mostanában bukkantak rá a kísérletre, de sikeresen újra meg is csinálták. nem azt mondom h ez így is volt, mármint h a Földön így jött létre, de működő folyamat és én inkább ennek hiszek mint abban, h valami felsőbb lény kreálmányai vagyunk aki csak csettintett párat és lő élet. :) ne sértődjön meg senki, mert nem annak szánom, de ez utóbbi számomra elég humoros, komolytalan feltételezés :)

itt vannak a lezanzásított infók, persze h wikiről, de mint mondtam, a lényeg benne van.

[link]

[link]

végül, ha valakinek azért rendül meg a hite mert az életet nem a nagyúr hozta össze, ne tegye, az univerzum keletkezésére még nincs 100%-os válasza a tudománynak. addig meg ártani nem árt ha valaki imádkozik értünk ^^

2011. jún. 2. 20:38
 32/32 A kérdező kommentje:

Az általad linkelt cikkekből idézek:

"A pontos kémiai reakciósor, ami az első nukleinsavak keletkezéséhez vezetett nem ismert, azonban több hipotézis is létezik."

A Miller-Urey kísérlet nem bizonyítja az abiogenezist, ott csak néhány aminosavat állítottak elő, szervetlen komponensekből. Ez az élet kialakulásához még nagyon kevés. Hipotézisek vannak, bizonyítékok viszont nincsenek.

2011. jún. 2. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!