Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban bűn a tudomány?

Ozmium42 kérdése:

Valóban bűn a tudomány?

Figyelt kérdés
Egyes hozzászólásokból az jön le, hogy a tudomány bűn, ördögtől való. Persze ezt az állítást sosem tudományos példákkal támasztják alá a kedves hívők, hanem éppen az ateisták tévtanait mantrázzák, mondván "ezt mondja a tudomány". Úgy is feltehettem volna a kérdést: miért azonosítják a természettudományokat az ateista, materialista, marxista tévtanokkal?
2011. máj. 8. 14:53
1 2
 1/20 napietus ***** válasza:
100%
dehogy bűn! én vallásos vagyok, és azt vallom, hogy hogyan máshogy mutatkozhatna meg a Teremtő, mit teremtménye zsenialitásán keresztül? a tudomány az emberi elme csodája :)
2011. máj. 8. 15:05
 2/20 napietus ***** válasza:
100%
még annyi, hogy elég megnézni, hány tudományos fokozattal rendelkező pap és szerzetes van, most akkor ők tudósok vagy Isten szolgái? leginkább mindkettő, nem?
2011. máj. 8. 15:06
 3/20 anonim ***** válasza:
51%

Az egyház szerint igen, mert egyre inkább felfedi, hogy a vallás csak egy kitalált mese, és egyre nő az esélye, hogy bebizonyítják, hogy a teremtés nem valami felsőbbrendű értelmes erőtől való.

A vallásosoknak nem marad semmi, csak a tagadás, meg a demagógia. Míg a tudomány egyre próbálja bizonyítani az igazát, a vallás csak annyit csinál, hogy "ez hülyeség", "az ördög műve", "ez nem így van, mert Isten így csinálta", stb. Nincs konkrét bizonyítékuk semmire, egy elmélet, amit idővel egyre inkább döntenek meg.

2011. máj. 8. 15:11
 4/20 anonim ***** válasza:
48%

A Korán nagyon sok helyen írja, hogy "használjátok az eszeteket, talán boldogultok".

Igenis, az embernek gondolkodnia kell. Isten és a tudományok nem zárják ki egymást, sőt. A tudomány egy igen magas, fejlett fokon Isten létezését igazolja, mint egy abszolút, tervező, alkotó, fenttartó Erő.

Rengeteg tudós a világmindenség keletkezését csakis Istennel tudja megmagyarázni. Nem azért mert ez a legegyszerűbb, hanem, mert a semmiből egy ilyen (atomi szinttől a galaxisok szintjéig) tökéletes világ nem jöhet létre csak úgy.

2011. máj. 8. 15:17
 5/20 anonim ***** válasza:
17%

15:17 vagyok... még valami:

Mikor azt írjátok "a vallás", és "az egyház", akkor mire gondoltok? A kereszténységre? Vagy egy kalap alá vesztek minden valást? Mert mindkettő helytelen.

Nem minden vallás butít, és tartjaaz embereket szellemi sötétségben.

A kereszténység mondjuk igen...

2011. máj. 8. 15:19
 6/20 A kérdező kommentje:

"A kereszténység mondjuk igen..."

Na már most nagyon kíváncsi lettem a te vallásodra, ami ilyen szofisztikált válaszokra sarkallt! :D Megnézném én azt magamnak!

2011. máj. 8. 15:23
 7/20 anonim ***** válasza:
51%
Az ateizmust miért könyveled el tévtannak, kedves kérdező? Egyre inkább bebizonyosodik az igaza. Miért vennéd egy kalap alá a marxizmussal, ami egy szép mese volt, de befuccsolt. Inkább a kereszténységet lehet azzal egy kalap alá venni, ami szintén egy szép mese, de az ésszerű gondolkodás majd átveszi felette az uralmat, ha már hasonlítgatunk a marxizmushoz. Egyébként a kettő között párhuzamok is vannak, pl. mindkettő erősen tekintélyelvű. Ott van az egypártrendszer: ki akarták a többi meggyőződést szorítani - mint a kereszténység. Akkor a köztulajdon: minden az állam kezében VS. minden egy isten kezében. Ha megnézed, akkor a marxizmus - kereszténység párhuzam sokkal helytállóbb, mint a marxizmus - ateizmus párhuzam. Ne háborodjatok fel, inkább cáfoljátok meg a véleményemet.
2011. máj. 8. 15:39
 8/20 A kérdező kommentje:

"Az ateizmust miért könyveled el tévtannak, kedves kérdező?"

Azért mert az. Nincs bizonyítékokkal alátámasztva. Isten létezésére legalább közvetett bizonyítékok vannak. A szubjektív megtapasztalásról nem is beszélve. Az ateizmus pedig egy benyögés, egy falfirka. Nincs a zisten, mer nem látom waze, ha meg becsukom a szemem, akkor engem nem látnak mer sötét van.

"Egyre inkább bebizonyosodik az igaza."

Tipikus üres frázis. Vagy igaza van, vagy nem. Olyan nincs, hogy egyre inkább igaz, vagy egyre inkább nem igaz. Tehát mire is célzol pontosan, ami alapjában hitelteleníteni lehetne már most a vallásokat, illetve a kereszténységet? Nekem nem elég az, hogy úgy néz ki, mintha. Természettudományokkal foglalkozom jómagam is.

"Miért vennéd egy kalap alá a marxizmussal, ami egy szép mese volt, de befuccsolt."

Az alábbiakban meg fogod érteni.

"Inkább a kereszténységet lehet azzal egy kalap alá venni, ami szintén egy szép mese, de az ésszerű gondolkodás majd átveszi felette az uralmat, ha már hasonlítgatunk a marxizmushoz."

Igen, ez tipikus, levédett marxista tévtan, már csak a copyright jelet hiányoltam. Az, hogy Istent az emberek találták ki, nincs rá szükség, és a racionális gondolkodás idővel átveszi a helyét, szép mese volt, de befuccsolt, mint a mellékelt ábra mutatja. Akkor miért ragaszkodsz hozzá ennyire görcsösen? Pontosan mikor jön majd el Az Idő?

"Egyébként a kettő között párhuzamok is vannak,"

Egy krumpli és egy béka között is vannak párhuzamok...

"pl. mindkettő erősen tekintélyelvű."

Na és? Az normális, hogy ha valaki képvisel egy vélt vagy valós igazságot, akkor nem ad helyt a tévtanoknak, főleg a hazugságoknak nem. Több ezer évig tekintélyuralomban élt majd minden ember. Most van valami demokráciának nevezett dolog, valami 21 éve Magyarországon, meg kicsit régebb óta Európában meg Amerikában, meg Ázsia egyes részein. De nem is képvisel semmit, csak azt, hogy mindenki azt gondol, amit akar. Csak ne legyen náci. De látható, hogy a marxista tekintélyelvűség és a keresztény tekintélyelvűség nem ugyanabból a szempontból ered. Az állam és az Isten nem ugyanaz. Egyébként a jó öreg "gyümölcséről ismerszik meg a fa" mondást is előhúzhatom. A kereszténység megtartotta az államot, a marxizmus tönkrevágta tized, század annyi idő alatt. Ráadásul, ami a legdurvább, kevered a kommunizmussal. Na, ott tényleg vannak párhuzamok dögivel, ez viszont nem véletlen! Gondolj csak bele, miért!

"Ott van az egypártrendszer: ki akarták a többi meggyőződést szorítani - mint a kereszténység."

Igazság csak egy van, még ha Gyurcsány Ferenc mást is mondott! Vedd figyelembe a történelmi tényeket! A marxizmus akkor működött, amikor eltértek tőle, a kereszténység akkor ment tönkre, mikor elhajlottak tőle.

"Akkor a köztulajdon: minden az állam kezében VS. minden egy isten kezében."

Ezt ugye nem gondoltad komolyan?

"Ha megnézed, akkor a marxizmus - kereszténység párhuzam sokkal helytállóbb, mint a marxizmus - ateizmus párhuzam."

Nem vontam párhuzamot, hanem felsoroltam. Minden marxista ateista, ez viszont tény, és az érvkészletük gyakran megegyezik. Te pl. marxista vagy?

2011. máj. 8. 16:14
 9/20 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Nagyon sok neme és fajtája van a természettudománynak. Mire gondolsz konkrétan? Mert én nem tartok alapból bűnnek valamit,amíg nem ismerem meg. Viszont ha megismerem,akkor már értem miről van szó,és ha nem fogadom el,akkor elhárítom magamtól,és úgy utasítom el mintha mérget kapnék. Tehát szerintem egy hívőnek nem bűn a tanulás,viszont ha megtudja hogy okkult ismeretre tett szert,akkor bűn annak tanítása.
2011. máj. 8. 16:45
 10/20 A kérdező kommentje:
Mi számít okkultnak? Én konkrétan a egzakt természettudományokra gondoltam...
2011. máj. 8. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!