Mit gondoltok a grafológiáról (kézírással foglalkozó
tudomány)? Szerintetek bűn?
Figyelt kérdés
Főként keresztények válaszát várom! Azért kérdezem, mert érettségi előtt állok és egyik tnőm javasolta, hogy ezt a szakot is megjelölhetném. Utánna is néztem a grafológiának, de elég szélsőséges véleményeket kaptam. Keresztény vagyok és szeretnék helyesen dönteni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 5. 15:45
1/5 anonim válasza:
A grafológia nem tudomány csupa feltételezés és hazugság hogy a kézírásból bármit meg lehet állapítani az illető tudásáról jellemérő. Ugyanolyan mint a jóslás. Magára valamit adó írásszakértő pld olyat soha nem mond hogy két írás azonos személytől származik hanem azt hogy nagy valószínűséggel.A TV-ben régebben bemutatták hogy egy magát szuper grafológusnak nevezőt hogy le lehet égetni.
2010. febr. 5. 15:53
2/5 anonim válasza:
dehogy bűn!Ez olyan mint a pshichológia.És nem kell lenézni,mert bűnügyi grafológus is létezik,amikor névtelen leveleket kap valaki,és rendőrséghez fordul,ott a bűnügyi grafológus fogja először megnézni milyen ember aki küldte!Én is szerettem volna az lenni,de a lelki részéből nem lehet jól megélni,én meg nem bírom a bűnügyeket..egy kis ízelítő:
azt hallottam,hogy aki a gy betűben az ypsilon szárát hosszabra írja mint a g-jét az önző,és általában a saját érdekeit nézi..én pont egyformán hosszúra húzom mindkettő szárát..gondolom aki a g-t hosszabbra húzza,akkor ő biztos fontosabbnak találja a másikat,mint saját magát.. :) imádom az ilyeneket!
2010. febr. 5. 16:46
3/5 anonim válasza:
Mi köze a kereszténységnek a grafológiához? És mi benne a bűn? Nem értem. Egyébként ilyen szak nincs, mert nem egyetemen képzik, hanem tanfolyamon, és teljesen fölösleges elvégezni, mert nem ad kenyeret a kezedbe. Ez csak hobbi.
2010. febr. 5. 17:38
4/5 anonim válasza:
grafológia (a graphein, 'ír' gör. szóból): a pszichológiai diagnosztika tudományága, amely a kézjegyekbő1, írásból következtet a jellemre. - Alapja, hogy a gesztusokhoz, járáshoz, beszédmódhoz hasonlóan az írás is magán viseli a személyiség jellegzetes jegyeit. Megfelelő tesztek, próbák, pszichometriai kísérletek beszélgetéssel, az életút fölidézésével egybekötve alkalmasak lehetnek arra, hogy a szakértő grafológus sok eset összehasonlítása és földolgozása után a személyre jellemző következtetéseket vonjon le, de a grafológia semmiképp sem jogosít fel jóslásra, az életút előre látásának hirdetésére.
2010. febr. 6. 00:36
5/5 anonim válasza:
Én is keresztény vagyok, hobbim a grafológia. Nem bűn. Vannak akik egy kalap alá veszik a jóslással, na azoktól kapok idegbajt. Nagyon komoly pszichológiai tudomány.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!