A keresztény hit szerint mi történik halálunk után?
Vagy a mennyországba kerülsz, vagy a pokolra. Ott fogsz élni.
Aztán valamikor feltámadunk. Akkor gondolom visszajövünk a mennyből vagy pokolból a testünkbe.....
A 12:32-nek az első és az utolsó mondatával egyetértek, de a "töltelék" nem Bibliai.
Tehát megszűnünk létezni a feltámadásig (persze akit Isten feltámaszt).
És a pokol nem "kínzóhely", hanem a nemlét. Ez stimmel.
De hogy mi a lélek, vagy minden jó ember a mennybe megy-e, és hogy ez a bibliai "halottak feltámadásával" hogy fér össze, ezek már jó kérdések?
A lélek Bibliai jelentésével néhány kérdéssel visszább is lett foglalkozva:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Ennek a megértése lenne az egyik alapja ahhoz, hogy a halált biblikusan meg tudjuk érteni.
ezek a Jehova Tanúinak válaszai, nem a keresztényeké és nem is a Bibliáé.
A halálunk után a lelkünk tovább él, az utolsó ítéletkor test szerint is feltámadunk, és megítéltetünk. Van aki az örök életre, van aki az örök kárhozatra.
De annak a kérdésnek, hogy mi lesz utána 1 évvel később, nincs értelme, hisz az már az örökkévalóság lesz, ahol nincs idő.
"ezek a Jehova Tanúinak válaszai, nem a keresztényeké és nem is a Bibliáé."
Ez vádaskodás, méghozzá alaptalan. Bizonyíték egy szál se, csak a hangulat keltés kedvéért írogatsz? A pártatlan kutatók, a szakma legnagyobb tudósai is elismerik azt, amit a Tanúk állítanak a lélekről. Bocs!
A válaszod végéből nekem mégis csak úgy tűnik, hogy ezek a Tanúk állításai.
A legnagyobbak??? Ágoston, Iréneusz, Aquinói Tamás?
"Pártatlan"-t írtam, ez alatt nem Ágoston-t, Iréneusz-t, Aquinói Tamás-t értettem, hiszen pont Ők segítettek belevinni többek között a görög filozófiát a bibliába.
Másrészt megerősítettem én is, hogy pl. a Tanúké is ez az álláspont. De vajon miért ez a legfőbb érv ebben a kérdésben? Miért a személyeskedés az érv a lélek mibenléte kérdésében?!
és kik a pártatlan tudósok?
Én senkinek a személyét nem bántom, csak Jehova Tanúinak tévtanítását!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!