Léteznek még keresztény fiatalok?
Nem arra gondolok hogy mennyit járnak templomba, hanem akiknek fontosak a hagyományos keresztény értékek, nem fűvel-fával fekszenek össze, stb.,...vagyis hogy elutasítják a liberális értékrendet...
Elsősorban a 18-30 közötti korosztályra gondolok, mert ebből a korosztályból úgy a 98%-a röhög ezeken...én igazából egy keresztény fiatalt sem nagyon ismerek...és még egyszer mondom nem az érdekel hogy mennyit jár a templomba, mert azt egy álszent is tudja, hanem hogy valóban fontosak e bizonyos erkölcsi értékek...
Akiket ismerek, és ilyenek, azok meg mind öregek...
Léteznek egyáltalán ilyen fiatalok? Ha nem, akkor miért nem?
(És légyszi normális válaszokat, nem hittérítés céljából jöttem ide, csak választ kapni - és természetesen én sem kérek az ellen-hittérítésből)
Léteznek, csak sajnos nagyon kevesen! 18/L
Én örülök,h közéjük tartozhatok, viszont sokszor úgy érzem,h én sose fogok találni senkit, aki megfelelne ezeknek az elvárásoknak. Nem tudom, h egyáltalán vannak e még olyanok, akik csak házasság után akarnak sexuális kapcsolatot létesíteni. Én igen, nyíltan vállalom, és még a barátaim is sokszor kuncognak ezen, és arra buzdítanak,h járjak már valakivel(ugyanis még sose jártam senkivel), meg sok rosszba bele akarnak vinni, és sokszor nehéz ellenállni, főleg úgy,h úgyérzem akárki szívesen lenne velem, mert most nem egóból, de tényleg nem vagyok csúnya, sőt.. xD, kedves, okos leányzó vagyok, akivel lehet jókat beszélgetni, de hülyéskedni is. Szóval nekem nagyon nehéz(gondolom bárki másnak is, aki betartja, vagy be akarja tartani ezeket), de tudom,h erősnek kell lennem, és csak Istenben találhatok valamilyen nyugalmat, vagy nem is tudom mit, egyszerűen csak jó, h ő mindig ott van velem, meghallgat. Tudom,h ebben jó vagyok(az ilyen vallásos dolgokban), és örülök is neki, h mindig engem kérdeznek ezekkel a dolgokkal kapcsolatban bármit, de néha annyira nehéz...:)
Aki tudja miről beszélek, szerintem megért, aki meg nem ért ezzel egyet, nem muszáj,h lepontozzon, mert csak elmondtam a véleményem! Köszi!
Szia!
Minden nézőpont kérdése. A mi közösségünkben nagyon sok 18-30 közötti fiatal van, és a környezetemben is többen keresztény fiatalok, mint nem. Ők megtartóztatják magukat a házasságig és a számukra fontosak azok a bizonyos erkölcsi értékek. Szerintem ez a természetes, mert ebből kiegyensúlyozott normális családok lesznek boldog szülőkkel, gyermekekkel. Én is ebben nőttem fel és ezt adom tovább a gyermekeimnek.
Üdv. Péter
Szia!
A kérdésedre a válaszom az hogy igen vannak, csak kevesen sajnos. Régebben én sem tartoztam ehez a csoporthoz, régebben nem érdekeltek a keresztény értékek, magasról tettem rájuk. Igaz gyerek koromban a szüleim mindig ugy neveltek hogy keresztény legyek, ezt sikerült nekik 14-es koromig. De utánna már nem érdekelt, és nem tartottam fontosnak. És hát volt egy pár év amikor nem igazán áltem olyan életet, amely megfelelő lenne egy keresztény számára. Majd 20 évesen elkezdtem gondolkodni azon amiket gyerekkoromban tanitottak a szüleim, és elkezdtem gondolkodni azon hogy mindennel tisztában vagyok, és tudom hogy mit szabad és mit nem. És elhatároztam hogy mindent megteszek hogy vissza térjek ahoz az élethez amelyről tudom hogy az a valódi élet. Igy megváltoztam és most már azt kell hogy mondjam hogy keresztény személy vagyok, és nagyon sok barátom van akik szintén olyan életet élnek mint én.
A bibliai alapelvek szerint élünk: pld: mértéktelen alkoholfogyasztásba nem keveredünk, házasságig nem létesitünk szexuális kapcsolatot a másik nemmel, nem fogyasztunk tudatmódositó szereket(cigi, drog). Ezektől távol tartjuk magunkat, mert igy tisztán tartjuk a testünket.
Én remélem hogy találsz sok ilyen embert, és remélem hogy ilyen barátokat is találsz majd. Nagyon sokan vannak, csak keresni kell őket.
Én egy 19 éves baptista vagyok és én is elárulom neked, hogy vagyunk, de sajnos nem olyan sokan amennyien lehetnénk...pl szokott lenni nyáron baptista tábor fiataloknak ahol 6-700an vagyunk, meg ifjúsági konferenciák és ezek csak a baptisták, mellette vannak sokan mások is:) ha van kedved nézd meg ezt az oldalt: www.baptistaifi.hu
és nem azért élek úgy ahogy élek mert egyházi hagyományok stb hanem mert szeretem Istent és tudom hogy úgy leszek boldog, ha úgy élek ahogy azt ő eltervezte:)
jah és igen, teljesen normális fiatalok vagyunk:D
Sztem sokan vagyunk. Sok keresztény fiatal közösségbe járok, mind katolikusba, de ez persze nem lényeg. Amúgy a mai világban szinte láthatatlanok vagyunk. Ezt tapasztalom. Olyanokról tudom meg hogy jófej katolikus hogy életemben nem gondoltam volna.
Én is úgy öltözködöm mint egy átlagos 18 éves lány... Imádom a divatot, a bulikat barátokkal, szeretek inni ha jó kedvem lesz tőle, van barátom, és élvezem az életem.
Attól hogy nem látod hogy vki keresztény lenne, lehet hogy az. Csak meg kell ismerni.
bye: Luna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!