Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz az hogy minden vallásban...

Szabolcs1988 kérdése:

Igaz az hogy minden vallásban van valami jó?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 27. 14:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Tobbnyire.

A muzulmanoknal van sok jo dolog, csak sajnos a szelsosegeseik teljesen felre-tanitjak az egeszet, es azok alapjan iteli meg az egesz vallasukat a nagyvilag.

De lap[jaban vele nincsenek alkeszek, nincs prostitucio, a gazdagoknak adakozni kell e szegenyek fele, stb...

A keresztenysegben jo, hogy 5 miatyankkal mindent jova lehet tenni. :)

A buddhizmusban lehet sokaig uldogelni egy fa alatt. :)

Komolyra forditva a szot, igen, a legtobb vallasban van valami jo, csak majdnem mindnek van szelsoseges aga is.

2011. ápr. 27. 15:09
 2/12 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy nekünk személy szerint mi a jó! Ha Isten elvárásai szerint élünk, és olyan vallást keresünk ami megfelel a követelményinek, vagy ha a saját vágyaink szerint választunk a vallások közül.

A Máté 4:10,11ben Jézus sem a kívánságai szerint választott, pedig Sátán minden királyságot fölajánlott neki. Azt mondta:„Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot."

Szerintem mindent érdemes megvizsgálni és utána dönteni!

2011. ápr. 27. 15:30
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha arra gondolsz, hogy minden vallás alapvetően pozitív értékekre épül, akkor ezt mondhatjuk, hogy így van. Csak nem mindenhol sikerül betartani ezeket...
2011. ápr. 27. 16:06
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
A vallási liturgiában,egyházi szertartásokban lehet nincs túl sok jó.Viszont Istenben hinni fantasztikus. Tied a gyógyulás,Isten mindig veled van, Jézus azért jött,hogy bővölködő életed legyen, Isten megsegít,megőriz megtart. Sok keresztény azért szegény mert nem tudja,hogy Krisztusban milyen áldások várnak rá és így az ördög meg tudja őket lopni. De alapvetően Krisztusban miénk nagyon nagyon sok minden, fel kell lapozni a Bibliát és ezt el kell olvasni... ;) Dicsőség Istennek!
2011. ápr. 27. 17:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Az, hogy mit sikerül betartani vagy mit nem az nem pusztán vallás kérdése, ezekért inkább maga az ember felelős, hogy mennyire erős hitet és szellemiséget tud kidolgozni önmagában, ha gyenge akkor vétkezni fog. A biblia is azt írja hogy csak Istenre tekintsünk és ne emberekre!
2011. ápr. 27. 17:43
 6/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Igen, sajnos a legtöbb vallásnak vannak szélsőséges irányzatai, és az a baj, hogy az emberek szeretnek általánosítani, és a vallásokat ez alapján ítélik meg.

Hogy pl. a buddhizmusnak van-e szélsőséges irányzata, és az miben nyilvánul meg, azt nem tudom, mert nagyon békés vallásnak tűnik.

A baháí vallás még nagyon fiatal, annak még nincsenek szélsőséges irányzatai, de maga a vallás olyan, hogy eleve nem is lehet, de én mégis féltem ezt a vallást, hogy mi lesz vele több száz év múlva. Nem fogják-e szétcincálni, kiforgatni Bahá Ulláh próféta tanításait az évszázadok során, ez kérdéses.

Én még csak most ismerkedem ezzel a vallással, de annyira hiperszupernek tűnik számomra ez a vallás, és valószínűleg a 2012-es évben fel is fogom venni a baháí hitet.

Attól félek azonban, hogyha nem most élnék, hanem mondjuk háromszáz évvel később születtem volna, akkor már nem tudnám felvenni ezt a vallást, mert itt is megjelenik valamiféle szélsőséges irányzat.

Életem végéig azért fogok imádkozni Istenhez, hogy ez soha ne következzen be.

Kedves Kérdező!

Igen, minden vallás jó, és ne azt nézd, hogy az adott vallás hívei mit csinálnak, hanem azt nézd, hogy az adott próféta mit tanított, és aszerint éld az életedet.

Üdv: Anna

2011. ápr. 27. 18:18
 7/12 anonim ***** válasza:

Én úgy fogalmaznék, hogy gyakorlatilag szinte majdnem minden vallásban van (vagy lehet) valami jó.

Hitünk szerint az emberiség történelme során Isten újra és újra elküldi prófétáit és azok tanítását eleinte sokan el is fogadják. ezeket az időszakokat hívjuk adományozási korszakoknak, vagy röviden sáfárságoknak. Azonban minden adományozási korszak vége felé bekövetkezik egy elfordulás, hitehagyás, aposztázia korszak amikor a helyes és igaz tanok "tükre" széttöredezik apró darabokra és ezeket a darabkákat különböző emberi csoportok, egyházacskák, vallások őrzik meg egymástól függetlenül és aztán saját emberi filozófiájukkal kiegészítik ízlésük szerint.

Ez az oka annak, hogy különböző sáfárságok igaz, de hiányos maradványai szinte minden vallásban fellelhetők.

2011. ápr. 28. 12:31
 8/12 anonim ***** válasza:

Katolikus vagyok.

ˇ

A Katolicizmus nekem jó.

ˇ

A Katolicizmus minden részlete jó nekem.

ˇ

Ha egy vallás minden részletében ellentéte a Katolicizmusnak, akkor az számomra nem elfogadható.

ˇ

Ha egy vallás teljesen szembehelyezkedik a Katolicizmussal, abban számomra semmi nem jó.

Relatív dolgok ezek, ifjú barátom...

2011. ápr. 28. 22:53
 9/12 anonim ***** válasza:
Van bármelyikben is valami jó?
2011. máj. 3. 01:24
 10/12 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszoló költői kérdésére:

Biztosan jó az ami jóra vezet, vagyis ha egy vallás azt eredményezi, hogy az általa befolyásolt közösség önzetlenebb, együttműködőbb, új gondolatokra nyitottabb, személyes fejlődésükben sikeresebb emberekből áll, akkor feltétlenül jó.

Jézus tanította:

Mát. 12,33

Vagy legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák, és teremjetek romlott gyümölcsöt; mert gyümölcséről ismerik meg a fát.

Luk. 6,44

Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg; mert a tövisről nem szednek fügét, sem a szederindáról nem szednek szőlőt.

Igen, én is látom, hogy sok vallás és egyházi szervezet (történelmi keresztény, iszlám és másféle is) van, amelynek a mindennapi életben és a történelem gyakorlatában szinte csak a rossz gyümölcseit látjuk (katolikus szent inkvizíció, az iszlám fundamentalizmus hatása a terrorizmusra, a protestáns boszorkányüldözések...) de azért találunk olyan egyházat is, amely nem terem rossz gyümölcsöt. Én legalábbis találtam.

2011. máj. 3. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!