Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a házasság nélküli...

Miért bűn a házasság nélküli párkapcsolat? (katolikus)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szerintetek miért bűn az ha egy pár együtt él, hűségesek egymáshoz életük végéig, szeretik egymást, mondjuk még a gyerekeket is vallásos nevelésben részesítik, de nem házasodnak meg, csak polgárilag. Nem arra vagyok kíváncsi hogy miért nem ajánlott ez, hanem hogy mitől lesz bűn. Kinek ártanak ezzel?

(Az olyan válaszokat hogy "Nincs Isten" meg "Nincs bűn" nem kérnék köszönöm szépen)

2011. ápr. 27. 13:10
1 2 3
 21/23 dudiska ***** válasza:
46%
A legjobb amit tehet az ember,forduljon tanácsért Isten szavához,mert Ő jobban tudja mi a jó nekünk,ha megfogadjuk saját magunknak a hasznára válik,ha nem ,viseljük a következményeket.Amit vet az ember azt fogja le aratni is,és ez nagy igazság.És nem bűn az alapján amit írtál,mert polgári esküvő volt,ami törvényben elő van írva.
2011. ápr. 28. 19:43
 22/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Én is gondolkodtam a témán:

- azért lehet bűn, mert lehet hogy a két fél hűséges marad életük végéig, de másoknak rossz példát mutat azzal hogy nem kötnek házasságot

- azért lehet bűn mert Istent bántjuk meg azzal ha az ajándékát, a házasság szentségét és áldását visszautasítjuk

Én egyébként elfogadom azt hogy mulasztásként is lehet ez bűn, mivel a fél életemet számítógépes játékokkal töltöttem, nem ismeretlen fogalom számomra a mulasztás. :(

2011. ápr. 29. 09:22
 23/23 IQNuQ válasza:
Szerintem nem egy papír/jegyzék/oldal a házasságkötő könyvében fogja eldönteni, hogy én szeretem-e a páromat.. főleg ha évek óta együtt vagyok vele.. bár a házasság ellen sem szólok, de mellette sem.. inkább semleges vagyok. Ha a páromnak és nekem elég hogy szeretjük egymást, miért kéne több? Az egésznek az alapja ennyi.. ha nincs szeretet/szerelem, akkor kapcsolat sincs, ha mégis akkor meg így is úgy is rossz vége, házasság ide vagy oda.. de ha nem elég esetleg mégsem, mert tegyük fel a párom úgy dönt, hogy megkéri a kezem, akkor boldogan mondok igent.. ezért tartom magam semlegesnek ezen a téren. Bár én nem vagyok vallásos
2016. okt. 24. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!