Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Mennyben is lesz az embernek...

A Mennyben is lesz az embernek szabad akarata? Ha igen, akkor mi gátolja meg majd abban, hogy ott ne vétkezzen?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 16:19
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
Talán sokan azért nem találják az ANYAszentegyházban a helyüket,mert nincs ott Isten Szelleme,hanem csak múzeumok vannak szép képekkel,meg szobrokkal,és erkölcstelen életű múzeumőrökkel.
2011. máj. 5. 05:44
 32/46 anonim ***** válasza:

Viktor 06

Tehet bárki valójában arról, hogy hajlama van a bűnre? Ha jól tudom nagyon sok olyan ember van, aki tudja, hogy rosszra hajlik, de még is nehezére esik felülkerekedni azon, mert nem tudja, nem tapasztalja meg Istent, mivel az őt körülvevő dolgok nem azt sugallják, hogy lenne, mert mondjuk közhellyé van téve Isten fogalma, vagy éppen az Egyházi tanok nem kerekek és igazságtalanok(nem a Szentírás).

köszönöm a válaszod. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 5. 09:19
 33/46 anonim ***** válasza:
Ez az én véleményem lesz csak,szerintem arról senki nem tehet hogy hajlamot örököl a bűnre a bukott testi természet által. A felelősége ott kezdődik minden embernek,amikor megismeri és már megtudja ítélni a cselekedetei minőségét,és ha gonoszt cselekszik,akkor hogyan viszonyul hozzá. Felmenti-e magát,vagy bűntudat gyötri és a lelkiismerete letudja-e esetleg beszélni a rosszról,vagy akár szereti a rosszat és egyre gátlástalanabb lesz. A bölcsesség kezdete a Biblia szerint az Istenfélelem. Az Istenfélelem pedig a bűnnek a gyűlölete. Ezért ha valaki tisztában van azzal hogy igazságtalanul cselekszik,és nem áll el a rossztól,szándékosan elnyomja a lelkiismerete hangját,az súlyosabb bűn,mintha valaki csak bűnbe esik tudatlanságból,és megbánja és elhagyja.
2011. máj. 5. 12:20
 34/46 Ozmium42 ***** válasza:
0%

"Talán sokan azért nem találják az ANYAszentegyházban a helyüket,mert nincs ott Isten Szelleme,hanem csak múzeumok vannak szép képekkel,meg szobrokkal,és erkölcstelen életű múzeumőrökkel."

Nem válaszoltál a kérdésemre. Mi akadálya van annak, hogy "Isten Szelleme" ott legyen, a templomban? Mi akadálya, hogy a partvonalról okoskodók példát mutassanak erkölcsösségból - katolikus papnak állva? Voltaképpen mi is van a Hit Csarnokában pl. ami egy katolikus templomban nincs? És honnan veszed, hogy "Isten Szelleme" valahol van, valahol meg nincs? És mi alapján bírálod az összes katolikus emberek hitét? És mi alapján rágalmazol minden klérust? És honnan veszed, hogy ha neked valami nem tetszik, az nem igazság? Isten a Mennybe jutást nem hiába szabta feltételekhez, nézőpontok és hangulatok helyett.

2011. máj. 5. 15:58
 35/46 anonim ***** válasza:

Viktor 06

Köszönöm a válaszodat. :)

De azok az emberek tehetnek róla, hogy nem a jót választják, akik nem tudják miért kell azt választaniuk, mert körbenéznek, és csak az önzést látják, és azt hiszik az a normális, mivel nincsen a tudtukra adva, mert nem olyan közösségben, környezetben nevelkedtek, hogy találkozhassanak Isten Igéjével? Azok tehetnek róla, hogy nem tudják, hogy a bennük szóló lelkiismeret maga a Szentlélek? Az ilyen embereknek Isten szempontjából jár e újabb esély? :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 5. 18:14
 36/46 anonim ***** válasza:
Szia! Visszatérve az előbbi válaszodhoz,én a katolikusok beavatási szertartását nem nevezném keresztségnek,azaz (víz) alámerítésnek.A keresztség fontos hitbéli cselekedet,nem kellene elbagatellizálni vízzel való lelocskolással,hanem Krisztust kéne ebben is követni,Aki alámerült a jordán vízében,nem csecsemőként,hanem férfiként. Persze nem a jordánon van a hangsúly,hanem a "baptidzó",alámerülés szón,és a szabad akarati döntésen alapuló Isten melletti elkötelezésen. Szerintem,ez az én véleményem,de mindenesetre Isten biztosan nem tenne olyat,(hiszen akkor hazug lenne),ami ellentétben van a saját beszédével,azaz az ap.csel. 17,24-el,"mivelhogy Ő mennynek és földnek ura,kézzel csinált templomokban nem lakik." Ezt a kijelentést Pál tanította az Athénieknek,akiket démontisztelőknek nevezett a sok utcai szobrocskájuk és szentélyeik miatt. Isten emberek kezeitől nem tiszteltetik,hanem igazságban és szentségben kell Őt imádni. Én személy szerint azért nem állnék papnak,mert nem adnám oda az üdvösségemet múzeumőri állásért. Mert egy keresztény hogy lehet közösségben bálványok rajával,hogy meg ne fertőződne általuk? A hit csarnokba nagyon ritkán járok,de ott sem a csarnokban lakik Isten,hanem a hívők szívében. Ha nem vagyunk testben,hanem szellemben,akkor Krisztus Szelleme lakik hit által a szívünkben. Talán van erkölcsös életű pap,mondjuk úgy 70-80 felett? Bocsánat ha mégis van kivétel. De azért voltam bátor általánosítani,mert ahol bálványimádás van,ott mindenféle gonosz cselekedet is van. A test cselekedetei pedig a következők:hásasságtörés,paráznaság,tisztátalanság,bujálkodás,bálványimádás,varázslás,ellenségeskedések,harag,patvarkodások,visszavonások,pártütések,irígységek,gyilkosságok,dobzódások,és ezekhez hasonlók.Egy kevés kovász az egész tésztát megkeleszti. És nehéz elválasztani a hűséges katolikus hitet dogmák elfogadásától. Az én tudomásom szerint nincs ilyen a Bibliában hogy "társmegváltó";meg "Istenanya";meg "örök szüzesség";ésatöbbi. Nem a katolikus embereket pellengérezem,hanem a cselekedeteiket,amelyeket tévtanításokon alapuló hitüket követve tesznek. Biztos hogy téged is próbált már kicsalni Isten a nagy paráznából,csak ellenálltál,félrehallottál,elhesegettél,eltussoltál,és kimagyaráztál igazságokat. Pedig minden bűn megbocsáttatik,még a bálványimádás is,csak a Szent Szellem sértegetésére nincs kegyelem.
2011. máj. 5. 19:00
 37/46 anonim ***** válasza:
Szia 26/F :-) Gyorsan válaszolok mert indulnom kell... Ha valaki soha nem olvas Bibliát,és soha nem hallja másoktól az evangéliumot,és Isten parancsait sem,hanem csak a lelkiismerete vezeti,akkor is megítéli majd őt Isten a cselekedetei,a kapott világossága,igazság szerint,és személyválogatás nélkül. Amúgy minden ember ismeretre jut Istenről,ha nem is kijelentés alapján,de empírikus módon,a szellemével felfogja a látható világról,és az abban levő teremtett dolgokból és a teremtményekből Isten létezését,mindenhatóságát,és isteni természetét. A bökkenő ott van hogy miután ezt mindenki felfogja intuitív módon,utána sajnos nem tiszteli és dicsőíti Istent istenként,sem hálákat nem ad Neki,hanem okoskodásaival másokat választ isteneinek,és a szíve,a szelleme megsötétedik. Olvasd át a Rómalevél elejét,főleg az első fejezetet,az részletesebben taglalja ezt a témát. Üdv.
2011. máj. 5. 19:21
 38/46 anonim ***** válasza:
A mai világban nem hiszem, hogy van olyan, aki nem tudna a 10 parancsolatról és a Bibliáról. Vagy csak nem akar tudomást venni róla, megtagadja az igazságot.
2011. máj. 6. 13:08
 39/46 A kérdező kommentje:

János így tett tanúságot: A zsidók papokat és levitákat küldtek hozzá Jeruzsálemből s megkérdeztették: "Ki vagy?" Erre megvallotta, nem tagadta, hanem megvallotta: "Nem én vagyok a Messiás." Ezért megkérdezték tőle: "Hát akkor? Talán Illés vagy?" "Nem vagyok" - felelte. (Ján 1, 19-21)

A platóni filozófia az ember preegzisztenciájából (a nemzés előtti létezéséből) indul ki - részben „lélekvándorlással" is összekötve -, míg a Biblia elutasítja ezeket. Bár a Biblia ismeri Isten tervét az emberrel még fogantatása előtt (vö. Zsolt 139,16; Jer 1,5) és az embernek Istentől való örök kiválasztását (Ef 1,4), nincs szó az ember létezéséről a fogantatás előtt. A preegzisztencia gondolata csak a Logosz Jézus Krisztussal kapcsolatban található a Bibliában (Jn l,lkk; 8,58; Fii 2,5kk). Az embernek az a sorsa, hogy „egyszer meghaljon, utána pedig az ítélet következik" (Zsid 9,2

2011. máj. 6. 14:47
 40/46 anonim ***** válasza:

"A preegzisztencia gondolata csak a Logosz Jézus Krisztussal kapcsolatban található a Bibliában."

Aki pedig Krisztust követi, azt tudja jól, hogy nem csak Krisztusunkkal van ez így, vagyis inkább maga a preegzisztenica egy és ugyanaz mindenkiben, és az maga az ember, nem pedig az, ami "meghal", ami az ego, ami a sátán...de Jézus is ezt próbálta elmesélni, ha jól tudom. Szóval pont ez a kijelentésed bizonyítja az én szavam, és pont Jézusnál van erről szó, nem is véletlen...Én Krisztust követem, és a körülötte forgó dolgokat...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 7. 10:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!