Szereted a Húsvét ünnepét? Érted a lényegét?
Kedves Kérdező !
Igen szeretem a húsvét ünnepét de nem hagyományos értelemben ahogy azt minden évben megünneplik és keveredik pogány elemekkel ilyen
a tojás,sonka,kiscsirke,kalács,nyúl és barka.
Számomra a Húsvét a megmenekülést jelenti Jézus engesztelő áldozata által,amikor is az engesztelő áldozatának egyik állomása a FELTÁMADÁS !
János evangéliuma 20,1-16:
1.A hétnek első napján pedig jó reggel, a mikor még sötétes vala, odament Mária Magdaléna a sírhoz, és látá, hogy elvétetett a kő a sírról.
2. Fut azért és mént Simon Péterhez és ama másik tanítványhoz, a kit Jézus szeret vala, és monda nékik: Elvitték az Urat a sírból, és nem tudjuk, hová tették őt.
3. Kiment azért Péter és a másik tanítvány, és mentek a sírhoz.
4. Együtt futnak vala pedig mindketten: de ama másik tanítvány hamar megelőzi Pétert, és előbb juta a sírhoz;
5. És lehajolván, látá, hogy ott vannak a lepedők; mindazáltal nem megy vala be.
6. Megjöve azután Simon Péter is nyomban utána, és bement a sírba: és látá, hogy a lepedők ott vannak.
7. És a keszkenő, a mely az ő fején volt, nem együtt van a lepedőkkel, hanem külön összegöngyölítve egy helyen.
8. Akkor aztán bement a másik tanítvány is, a ki először jutott a sírhoz, és lát és hisz vala.
9. Mert nem tudják vala még az írást, hogy fel kell támadnia a halálból.
10. Visszamentek azért a tanítványok az övéikhez.
11. Mária pedig künn áll vala a sírnál sírva. A míg azonban siránkozott, behajol vala a sírba;
12. És látott két angyalt fehér ruhában ülni, egyiket fejtől, másikat lábtól, a hol a Jézus teste feküdt vala.
13. És mondának azok néki: Asszony mit sírsz? Monda nékik: Mert elvitték az én Uramat, és nem tudom, hova tették őt.
14. És mikor ezeket mondotta, hátra fordult, és látá Jézust ott állani, és nem tudja vala, hogy Jézus az.
15. Monda néki Jézus: Asszony, mit sírsz? kit keresel? Az pedig azt gondolván, hogy a kertész az, monda néki: Uram, ha te vitted el őt, mondd meg nékem, hová tetted őt, és én elviszem őt.
16. Monda néki Jézus: Mária! Az megfordulván, monda néki: Rabbóni! a mi azt teszi: Mester!
Ennek Ószövetségi megfelelője a Pászka ünnep előképe Jézus áldozatának és feltámadásának.
Amikor is a Izrael népe kijön Egyiptomból és a fogva-tartókra Isten a 10. utolsó csapást adja.
Mózes II. könyve 12. rész 1-13 v:
1. Szólott vala pedig az Úr Mózesnek és Áronnak Egyiptom földén, mondván:
2. Ez a hónap legyen néktek a hónapok elseje; első legyen ez néktek az esztendő hónapjai között.
3. Szóljatok Izrael egész gyülekezetének, mondván: E hónak tizedikén mindenki vegyen magának egy bárányt az atyáknak háza szerint, házanként egy bárányt.
4. Hogyha a háznép kevés a bárányhoz, akkor a házához közel való szomszédjával együtt vegyen a lelkek száma szerint; kit-kit ételéhez képest számítsatok a bárányhoz.
5. A bárány ép, hím, egy esztendős legyen; a juhok közül vagy a kecskék közül vegyétek.
6. És legyen nálatok őrizet alatt e hónap tizennegyedik napjáig, és ölje meg Izrael községének egész gyülekezete este.
7. És vegyenek a vérből, és azokban a házakban, a hol azt megeszik, hintsenek a két ajtófélre és a szemöldökfára.
8. A húst pedig egyék meg azon éjjel, tűzön sütve, kovásztalan kenyérrel és keserű füvekkel egyék meg azt.
9. Ne egyetek abból nyersen, vagy vízben főtten, hanem tűzön sütve, a fejét, lábszáraival és belsejével együtt.
10. És ne hagyjatok belőle reggelre, vagy a mi megmarad belőle reggelre, tűzzel égessétek meg.
11. És ilyen módon egyétek azt meg: Derekaitokat felövezve, saruitok lábaitokon és pálcáitok kezetekben, és nagy sietséggel egyétek azt; mert az Úr pászkája az.
12. Mert általmegyek Egyiptom földén ezen éjszakán és megölök minden elsőszülöttet Egyiptom földén, az embertől kezdve a baromig, és Egyiptom minden istene felett ítéletet tartok, én, az Úr.
13. És a vér jelül lesz néktek a házakon, a melyekben ti lesztek, s meglátom a vért és elmegyek mellettetek és nem lesz rajtatok a csapás veszedelmetekre, mikor megverem Egyiptom földét.
A hasonlóságok:
-bárány
-kovásztalan kenyér a megváltoztatott természet a Krisztusban.
Korintusbeliekhez írt I. levél 5. rész 7-8 v:
7. Tisztítsátok el azért a régi kovászt, hogy legyetek új tésztává, a minthogy kovász nélkül valók vagytok; mert hiszen a mi húsvéti bárányunk, a Krisztus, megáldoztatott érettünk.
8. Azért ne régi kovásszal ünnepeljünk, sem rosszaságnak és gonoszságnak kovászával, hanem tisztaságnak és igazságnak kovásztalanságában.
-keserű fű (fűszer,jó illat) Jézus áldozatát Isten elfogadja.
-vér
Péter Apostol I. levele 1. rész
1,18-19:
18. Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;
19. Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén:
-az ajtó megjelölése amely kereszt alakban történt
Mózes II. könyve 12. rész 22 v:
22. És vegyetek egy kötés izsópot és mártsátok a vérbe, a mely az edényben van, és hintsétek meg a szemöldökfát és a két ajtófelet abból a vérből, a mely az edényben van; ti közületek pedig senki se menjen ki az ő házának ajtaján reggelig.
-Ítélet eljövetele és megmenekülés.
Ez egy nagyon fontos üzenete a bibliának a mai korszakra is vonatkozik túlélni azt amely jelenleg a világban zajlik.
/ez Jézus vérének oltalma nélkül lehetetlen !/
Valamint a korszakváltás amely hamarosan bekövetkezik Isten lezárja a jelenlegi világkorszakot Jézus visszajövetelével amikor is az elragadtatás bekövetkezik a keresztényeket az Úr elviszi a földről.
Ezek után kezdetét veszi az Antikrisztusi kor a nyomorúság kora amikor is Isten 7 év alatt felszámolja a gonosz utolsó bástyáját ez az Armagaeddonal fejeződik be majd kezdetét veszi az 1000 éves királyság.
Isten programjának következő állomása az utolsó nagy próba valamint az, hogy újjátesz mindent.
Jelenések könyve 20,7 :
7. És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából.
8. És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.
9. És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.
Jelenések 21,5:
5. És monda az, a ki a királyiszéken ül vala: Ímé mindent újjá teszek. És monda nékem: Írd meg, mert e beszédek hívek és igazak.
Tehát összefoglalva a Húsvét események az örök életet biztosítják számunkra a Mennyben,amit Jézus tett elérhetővé számunkra.
Shalom
Nem szeretem. Vasárnap templomba kell menni a családdal, hétfőn meg locsolkodás.
Az első keresztény, a második pogány, de mindkettő marhaság.
Üdv: egy ateista
Kedves Utolsó!
Ha ateista vagy, akkor minek mész templomba? Mert ennek így abszolute semmi értelme nincs.
Ha locsolkodni nem akarsz menni, sztem az sem kell, nem hiszem, hogy erre bárki kényszerítene téged, ha mégis, akkor meg kell mondani, hogy te nem mész, és kész.
Egyébként nagyon sajnállak amiatt, hogy ilyen hitetlen vagy.
Üdv: Anna
Én ateista vagyok,de a húsvétot szeretem,mert kapok jó sok pénzt.
12/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!