Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szereted a Húsvét ünnepét?...

Szereted a Húsvét ünnepét? Érted a lényegét?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 17. 20:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Én kifejezetten utálom

20/f

2011. ápr. 17. 21:01
 2/16 anonim ***** válasza:
Én is utálom. És a lényegét sem értem, mert ateista vagyok...:)
2011. ápr. 17. 21:03
 3/16 A kérdező kommentje:
Az elsőtől- Miért?
2011. ápr. 17. 21:05
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem szeretem és nem találom értelmét.A kaják jók meg minden,de ez az egész...szerintem semmi értelme,nyuszikák,tojások...úgy hallottam,hogy van ennek valami értelme,de olyan amit a gyerekeknek nem lehet elmagyarázni h. miért pont nyuszi meg tojás...na mindegy.Ja és ne is említsük azokat a büdös kölniket:p
2011. ápr. 17. 21:06
 5/16 A kérdező kommentje:

Kedves 3.

De hát nem ez a Húsvét!!! Ezek csak a szokások és a körítés.

2011. ápr. 17. 21:12
 6/16 anonim ***** válasza:
85%
Én sem vagyok vallásos, ezért Húsvétkor a természet újjászületését ünneplem, szeretem feldíszíteni a lakást, tojást festeni,a locsolkodás szokását is, meg úgy az egészet, Jézus keresztre feszítését és feltámadását leszámítva.
2011. ápr. 17. 21:25
 7/16 anonim ***** válasza:
46%

A Húsvét a legnagyobb ünnep, amikor arra emlékezünk hogy Isten a saját fiát adta értünk, hogy Megváltson.

Értem a lényegét.

De valószínűleg sosem éltem igazán át az egészet, amit nagyon sajnálok:(..talán majd most...idén a nagyböjti lemondások is jobban mentek....

2011. ápr. 17. 21:46
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem a Húsvétot és már nagyon várom is. És értem.
2011. ápr. 17. 21:57
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok!

Első kérdésem: ateisták minek írnak ebbe a kategóriába? Én ezt nem értem.

Kedves kérdező, és mindenki!

Jómagam nagyon sokáig nagyon szerettem a húsvétot, és ha megkérdezte tőlem valaki, hogy mikor vagyok a legboldogabb, akkor mindig azt válaszoltam, hogy húsvétkor, meg mindig mondtam, hogy húsvétkor olyan boldog vagyok, hogy majd kiugrok a bőrömből. Amikor felébredtem húsvét reggelén, és eszembejutott, hogy Jézus Krisztus feltámadt, és hogy a húsvét milyen nagy ünnep, örömömben sírtam. Még tavaly húsvétkor is sírtam örömömben.

Azóta azonban óriási változások történtek bennem, körülöttem is történtek változások, nagyon sok emberben csalódtam, és csalódtam a vallásomban is. Már a karácsony sem volt az igazi, amég a többiek bontogatták az ajándékokat, addig én ott zokogtam a fa alatt, de ezek nem örömkönnyek voltak. Kibontottam az ajándékokat, és egész szenteste sírtam, mert hiába tudtam, hogy mi a karácsony lényege, örülni nem tudtam neki.

Úgy érzem, a húsvéttal is így leszek, de ez sokkal jobban fog fájni, mint a karácsony örömének az elvesztése.

Már a nagyböjti időszakkal sem tudtam mit kezdeni, hiába tudta az eszem, hogy mit jelent ez, és nemigen vettem ezt az egészet komolyan, hanem a bennem végbemenő változásokkal foglalkoztam, és olyan óriási lett köztem, és a környezetemben lévő emberek között a távolság, hogy az leírhatatlan.

A húsvétnak értem a lényegét, de örülni már nem tudok neki.

Tavaly még majd elrepültem a boldogságtól, amikor eszembejutott, hogy nemsokára húsvét lesz, de az idén rettegek tőle. Van egy olyan érzésem, hogy amég acsaládom boldogan húsvétol majd, addig én bőgni fogok egész nap, de nem az örömtől.

Ennyit szerettem volna megosztani veletek.

Üdv: Anna

2011. ápr. 17. 23:11
 10/16 anonim ***** válasza:
65%
Ateisták ide azért írnak, mert az vicces. Én annyira nem szeretem a húsvétot, mert én ateista vagyok, a család vallásos, és ez nehéz időszak, mert ilyenkor jobban erőltetik az összes - számomra - hülyeséget, pl. a böjtöt is meg akarják velem tartatni, amelyet nem akarok. No mindegy, amikor majd extra nagy sonkás-sajtos pizzát eszek, miközben ők valami salátát, és hosszasan ecsetelem, hogy milyen finom, majd leszállnak rólam.
2011. ápr. 18. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!