Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem lenne "humánusabb", ha...

Nem lenne "humánusabb", ha azokat, akik a pokolba kerülnek, Isten inkább végleg "elaltatná", ahelyett, hogy embertelen, gyalázatos kínokat kelljen elviselniük örökké az embereknek?

Figyelt kérdés
Az állatokat is elaltatjuk, ha betegek, és meg akarjuk kímélni a szenvedésektől őket. Vajon egy érző ember nem kaphatná meg akkor legalább a lehetőséget arra, hogy éljen vele, ha azt választaná? Isten valószínűleg állatoknak tekinti már azokat, akik a pokolra kerültek, persze lehet, hogy még annak sem, és ha így van, akkor jogosan. Az örök halál sem kisebb büntetés, mint az örök gyötrelem, csak kulturáltabb, emberségesebb.
2011. ápr. 17. 07:04
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
De ha valaki a pokolból kérvényezi Istennél, hogy vegye el az életét, akkor miért nem teszi meg? Ehhez joga van az embernek, hogy ezt akarja, hiszen szabad akarata van. Vagy akkor még sincs szabad akarata. Ez nem enyhítésért való fellebbezés.
2011. ápr. 18. 13:11
 12/29 anonim ***** válasza:

Egy ehhez hasonló kérdés itt, a GYK-n

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2011. ápr. 20. 16:53
 13/29 anonim ***** válasza:

Sajnos azért nem mert Isten ahogy a Sátánra ugy a bűnre is kimondta MÁR az ítéletet.

És amit egyszer kimondott azt sajnos nem fogja megváltoztatni..

2011. ápr. 21. 08:51
 14/29 anonim ***** válasza:

Még szerencse, hogy Isten országa nem 21. századi liberális kapitalista demokrácia.

Na figyelj: akik a pokolra kerültek, azok másokkal már embertelenül viselkedtek, azért kerültek a pokolra. Csak azt kapják vissza, amit másoknak okoztak.

És hát igen, bármennyire fáj egyeseknek, Isten nem "demokrata", nem ilyen kis nyimi-nyomi foggyer, mint a mai liberálkeresztények...

2011. ápr. 21. 09:23
 15/29 anonim ***** válasza:

A szeretet elfogad. A liberalizmus elfogad. Állítólag Isten is elfogad...

Nos, ha Isten maga a szeretet, akkor csak "liberalista nyominger" lehet a fentebbiekből következtetve; )

2011. ápr. 21. 10:32
 16/29 anonim ***** válasza:
Igen, jobb lenne azoknak, akik elkárhoznak, de ezzel sérülne Isten igazságérzete. Hiszen hiába fáradozott azért, hogy az illetőt magához térítse, akkor miért legyen a kedvére?
2011. ápr. 21. 15:49
 17/29 A kérdező kommentje:

Először is én nem állítottam azt hogy Isten nyimi nyomi stb. Akinek ilyen eszébe jut, szerintem inkább arra illik ez a jelző.

Az élet elvétele szerintem nem kisebb büntetés mint a pokol. Örökre megszűnni létezni, nem egy pozitív dolog, sőt. Élni jó. Amíg az ember él, Isten lehelete van benne, mert Isten nélkül senki sem maradhat életben, mert Ő az Élet. Még az ördögök is élni akarnak, pedig nekik aztán tényleg semmi értelme létezniük...Egy ember azért akarhatja esetleg a halált választani, mert nem akar Isten, és a szerettei nélkül élni.

2011. ápr. 21. 16:38
 18/29 A kérdező kommentje:

"Na figyelj: akik a pokolra kerültek, azok másokkal már embertelenül viselkedtek, azért kerültek a pokolra. Csak azt kapják vissza, amit másoknak okoztak."

Az jut a pokolba, aki nem mosta meg magát a Bárány Vérében. Aki ezáltal bűnös maradt. Nem feltétlenül viselkedtek "embertelenül" másokkal. Ha Jézus nem halt volna meg az emberekért, mindenki a pokolba kerülne.

2011. ápr. 21. 16:48
 19/29 anonim ***** válasza:
9:23; Én éppen a "pokol-duma" miatt vagyok ateista, egyáltalán nem reális dolog a "nagy-igazságos-isten" részéről, hogy kb. 70-80 év alapján (ideális esetben!) örök időkre érvényes ítéletet szabjon ki. Ez minden csak nem igazság. Tehát a keresztények Istene egy nagy oximoron (igazságosnak mondják, de nagyon nem az), ebből következően nem létezik.
2011. ápr. 21. 18:29
 20/29 anonim ***** válasza:

nincs is tüzes pokol!

Prédikátor 9:7,12 (Károli)

2011. ápr. 21. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!