Nem lenne "humánusabb", ha azokat, akik a pokolba kerülnek, Isten inkább végleg "elaltatná", ahelyett, hogy embertelen, gyalázatos kínokat kelljen elviselniük örökké az embereknek?
Egy ehhez hasonló kérdés itt, a GYK-n
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Sajnos azért nem mert Isten ahogy a Sátánra ugy a bűnre is kimondta MÁR az ítéletet.
És amit egyszer kimondott azt sajnos nem fogja megváltoztatni..
Még szerencse, hogy Isten országa nem 21. századi liberális kapitalista demokrácia.
Na figyelj: akik a pokolra kerültek, azok másokkal már embertelenül viselkedtek, azért kerültek a pokolra. Csak azt kapják vissza, amit másoknak okoztak.
És hát igen, bármennyire fáj egyeseknek, Isten nem "demokrata", nem ilyen kis nyimi-nyomi foggyer, mint a mai liberálkeresztények...
A szeretet elfogad. A liberalizmus elfogad. Állítólag Isten is elfogad...
Nos, ha Isten maga a szeretet, akkor csak "liberalista nyominger" lehet a fentebbiekből következtetve; )
Először is én nem állítottam azt hogy Isten nyimi nyomi stb. Akinek ilyen eszébe jut, szerintem inkább arra illik ez a jelző.
Az élet elvétele szerintem nem kisebb büntetés mint a pokol. Örökre megszűnni létezni, nem egy pozitív dolog, sőt. Élni jó. Amíg az ember él, Isten lehelete van benne, mert Isten nélkül senki sem maradhat életben, mert Ő az Élet. Még az ördögök is élni akarnak, pedig nekik aztán tényleg semmi értelme létezniük...Egy ember azért akarhatja esetleg a halált választani, mert nem akar Isten, és a szerettei nélkül élni.
"Na figyelj: akik a pokolra kerültek, azok másokkal már embertelenül viselkedtek, azért kerültek a pokolra. Csak azt kapják vissza, amit másoknak okoztak."
Az jut a pokolba, aki nem mosta meg magát a Bárány Vérében. Aki ezáltal bűnös maradt. Nem feltétlenül viselkedtek "embertelenül" másokkal. Ha Jézus nem halt volna meg az emberekért, mindenki a pokolba kerülne.
nincs is tüzes pokol!
Prédikátor 9:7,12 (Károli)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!