Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülekezetében betartják...

Tamás321 kérdése:

A Hit Gyülekezetében betartják mind a 10 parancsolatot? A negyediket betartják? Megtartják-e a szombatot pihenőnapnak és a teremtés emléknapjának?

Figyelt kérdés
2011. márc. 29. 19:28
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Már ne haragudj Péter, de hogy lehetnek rendes emberek, akik pokolban és örök gyötrelemben hisznek és hitetnek el másokat is? Amikor az isteni igazságot felcserélik a sátáni gonoszságokkal. És Istent ruházzák fel az ördög tulajdonságaival? Éppen úgy, mint ahogy maga Sátán szeretné előttünk beállítani Istent. És hány embert tettek tönkre, kergettek őrületbe ezekkel a tanaikkal? Sokakat úgy megőrítettek, hogy öngyilkosságba menekültek, mert nem bírták tovább a pszichés nyomást. Nekem nem testvéreim az ilyen gyilkosok. Lehet, megmentettek pár embert a haláltól, csak hogy mégtöbb átprogramozott, tudatmódosított hívet szerezzenek maguknak. Én nem tapasztaltam meg a rendességüket, csak a hazugságaikat. Mert ott van pl. az az elvetemült Kenneth Hagin, aki nagy mesét adott elő a pokolban és a mennyben történő utazásairól mikor meghalt, de aztéán feltámadt. Aztán ezzel kábít, hogy van pokol, amit el kell kerülni és van menny, ahová be kell jutni. Na ennél förtelmesebb mottót se hallottam még. Aztán folytatja azokkal a hazugságaival, hogy a betegség átok az egészség meg áldás. Tehát, aki megbetegszik, az átok alatt van. Sőt csak az egészséges és gazdagsággal megáldott emberek lehetnek az igazi hívők. Hát teljesen ellentmond az egész Bibliának és a hit gyülekezet körében egy szellemóriásnak tartott tanító, mint németh sándor is, aki nem hinném, hogy bármilyen isteni erővel is gyógyítana. Mert ez egy hipnotizőr és szélhámos. Ha összehasonlítjuk benny hinnel, ugyanazt a dögkeselyűt kapjuk eredményül. Az izraeli Uri Geller nincs ilyen befolyás alatt, mint ezek. Úgyhogy előttem hiába védeni a hit gyülekezetét, mert tudom, mi a helyzet.
2011. márc. 31. 22:51
 22/39 anonim ***** válasza:

"hiába védeni a hit gyülekezetét, mert tudom, mi a helyzet."

Akkor minek teszel fel kérdést? :-)

/Egy Hites/

2011. ápr. 1. 01:16
 23/39 A kérdező kommentje:
Mert kiváncsi vagyok a válaszra.
2011. ápr. 1. 11:44
 24/39 A kérdező kommentje:
Még egy kicsit írok a szombatról. Jézus két parancsolatban foglalta össze a tízet. Szeresd az Istent és szeresd felebarátodat. A teljes szöveget most nem írom le, csak a lényegét. Két kőtábla volt. Az egyiken 4 a másikon 6 parancsolattal. Az első 4 Isten szeretéséről szól, melyek közül a szombat a negyedik. A másik kőtábla 6 parancsolta a felebaráti szeretet pontjait hozza fel. Tehát elsődleges az Isten szeretése, mert csak ebből tud kiindulni Isten teremtményeinek, vagyis embertársainknak szeretése is. Ezt én így szoktam összefoglalni: Ha valaki nem szereti az igazságot, embertársait is csak képmutatással szereti.
2011. ápr. 1. 13:30
 25/39 anonim ***** válasza:
67%

Sziasztok!

Beleolvastam a kérdező válaszaiba,de ezek után akkor sem érdekelne,ha igaza lenne.Sok éve járok a gyülekezetbe,és csak az épülésemre szolgált,ahogy a családomnak is.

Kívánom,hogy az Úr adjon neked bölcsességnek és a kijelentésnek szellemét!

2011. ápr. 1. 17:00
 26/39 A kérdező kommentje:
Adjon nekem, de ne szellemét, hanem lelkét.
2011. ápr. 1. 19:12
 27/39 anonim ***** válasza:
67%
PNEUMA=SZELLEM
2011. ápr. 1. 20:50
 28/39 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok az összes kifejezéssel! Nem kérek kioktatást egy elferdült gondolkodásmód gyakorlóitól. Istenre mondani, hogy szellem, ez is főként a hit gyülekezet agyréme. Elfogadhatatlan!!! Már az undor kerülget, mikor mindig hallom vagy olvasom ezt az agyalágyult Szent Szellemezést, mert a német sándor, a hülyéje már teljesen elvakította talpnyaló szolgáit. De közölném, hogy mind a héberben, mind a görögben lévő két fajta megnevezése a léleknek nem más, mint váltófogalom. Csak más-más állapotú lélekre használják. Ezért a megkülönböztetés. Nekem ne szellemezzen senki, mert agyalágyultság. Semmi közöm a szellemekhez, nem vagyok spiritiszta. Nekem Isten Lélek és soha nem Szellem. Jó úgy a Biblia, ahogy van és hogy a károli fordításban lélek szerepel mindegyik forma helyén. Csak ez a modernizálásotok, ez szellemez, régen jó volt mindenkinek a lélek. És most is csak ez van! Nincs a léleknél nagyobb alkotórész, amit szellemnek kéne nevezni. De vannak kísertetek, amiket szellemeknek nevezünk. Soha nem keverném bele a spiritizmust az igazságba. Hagyjátok ti is abba ezt a förtelmes álszenteskedést és kicsit térjetek már értelemre azügyben, mit is takar a két fajta megnevezése a léleknek, amit váltófogalomként használ a Biblia. Nem kell azt az idióta németh sándort úgy követni minden hülyeségében, mint a vak birkák, akiknek nincs önálló gondolkodásuk, mert egy ilyen Moszados hülyegyerek nélkül gondolkodni sem bírnak.
2011. ápr. 1. 23:14
 29/39 anonim ***** válasza:
34%

Sziasztok!

A "Pneuma" görög szó a biblia görög nyelvben: kilehhelést, lehelletet, szelet, élet lehelletét, lelket jelent. A magyar "szellem" szó egyáltalán nem alkalmas a pneuma szó fordítására, mivel értelmi tevékenységet, és anyag nélkülinek, vagy afelettinek képzelt öntudatos lelket, vagy kisértetet jelöl. Az eredeti görög fogalom jelentéstartalma egészen más. Tehát ez a pontosítási kísérlet világosabbá tétel helyett inkább még jobban félreviszi a bibliaolvasók gondolatait.

Üdv. Péter

2011. ápr. 3. 00:06
 30/39 anonim ***** válasza:

Péter és kedves kérdező!

A Biblia egyértelműen arról beszél, hogy az ember 3 fő részből áll: szellemi lény, akinek lelke van és testben lakozik. A szellemet a lélektől azért rendkivül fontos megkülönböztetni, mert Isten nem lélek, és nem test, hanem szellem. Ez azt jelenti, hogy Istent megtalálni sem testből, sem lélekből nem lehet, egyszerűen az embernek ez a két része alkalmatlan az Istennel való kapcsolatfelvételre. Mondanám más frekvencia a test és a lélek, mint Isten, aki szellem. Ezért Istent megragadni csak szellemmel lehet, lélekkel és testtel nem.

A vallásokkal ez az egyik nagy probléma: állandóan lélekről beszélnek, lelkész, lelkigyakorlat, lelki napok, stb. stb., aminek a célja Isten keresése lenne, de lélekkel lehetetlen megragadni egy szellemi lényt, mert más frekvencia. Akik lélekkel akarják megragadni Isten szellemi valóságát az olyan, mintha összegyűjtenéd tavasszal a kertben a cserebogarakat és matematikára akarnád megtanitani. Lehetetlen. Lélekkel megragadni Istent is lehetetlen.

A másik cáfolhatatlan bizonyiték, amiből kiderül, hogy a Biblia megkülönbözteti a szellemet a testtől és a lélektől az, hogy a Biblia azt mondja, hogy minden ember a megtérésig és újjászületésig halott a bűn miatt. Mit jelent ez? Hiszen minden ember teste biológiailag él, illetve vannak érzelmei, értelme, öntudata és akarata. Tehát mind a lelke mind a teste élő. Ez alapján két lehetséges magyarázat lehet: vagy hazudik a Biblia, amikor azt mondja, hogy megtérés előtt halott az ember a bűn cselekedetei miatt, vagy nem a lélekről és a testről beszél, hanem egy harmadik részéről az embernek, ez pedig a szellem.

Számomra egyértelmű, hogy a Biblia nem hazudik, hanem itt valóban az ember harmadik részéről, arról a részéről, ami megtudja ragadni Isten természetfölötti valóságát, a szellemről beszél.

Ezek alapján ha a pneumát és a rúachot nem szellemnek forditjuk, hanem léleknek, akkor az egész Szentírás tele van ellentmondásokkal, félrevezetésekkel, de legalábbis tévedésekkel. Magyarul nem lehet másképp értelmezni, csak úgy, hogy ezeken a helyeken szellemről beszél az ige, nem pedig lélekről.

Üdv, egy Hites

2011. ápr. 3. 10:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!