Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülekezetében betartják...

Tamás321 kérdése:

A Hit Gyülekezetében betartják mind a 10 parancsolatot? A negyediket betartják? Megtartják-e a szombatot pihenőnapnak és a teremtés emléknapjának?

Figyelt kérdés
2011. márc. 29. 19:28
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Megtartsák azért az Izráel fiai a szombatot, megszentelvén a szombatot nemzetségről nemzetségre, örök szövetségül.
2011. márc. 29. 23:32
 12/39 anonim ***** válasza:
54%

Az evangéliumban szerepló zsidók,törvény alatt lévő zsidók voltak,persze hogy megtartották a szombatot!Jézusnak pedig tökéletesen be kellett tartania a törvényt!

A keresztények pedig nem Izraeliták,hanem Ábrahám fiai!

Apcs 15:23 Megírván azok keze által ezeket: Az apostolok, a vének, és az atyafiak az Antiókhiában, Szíriában és Ciliciában levő, a pogányok közül való atyafiaknak üdvözletüket!

Apcs 15:24 Mivelhogy meghallottuk, hogy némelyek mi közülünk kimenvén, megháborítottak titeket beszédeikkel, feldúlva a ti lelketeket, azt mondván, hogy körülmetélkedjetek és a törvényt megtartsátok; kiknek mi parancsot nem adtunk:

Apcs 15:25 Tetszék nékünk, miután egyértelemre jutottunk, hogy férfiakat válasszunk ki és elküldjük ti hozzátok a mi szeretteinkkel, Barnabással és Pállal,

Apcs 15:26 Oly emberekkel, kik életüket tették kockára a mi Urunk Jézus Krisztus nevéért.

Apcs 15:27 Küldöttük azért Júdást és Silást, kik élőszóval szintén tudtotokra adják ugyanezeket.

Apcs 15:28 Mert tetszék a Szent Léleknek és nékünk, hogy SEMMI TÖBB teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül,

Apcs 15:29 Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!

Apcs 15:30 Azok annak okáért elbocsáttatván, elmenének Antiókhiába; és egybegyűjtvén a sokaságot, átadák a levelet.

Apcs 15:31 És mikor elolvasták, örvendezének az intésen.

2011. márc. 30. 10:51
 13/39 anonim ***** válasza:
54%

Persze hogy a 10 parancsolat örök igazság,ahogy a törvény minden pontja!

Luk 16:17 Könnyebb pedig a mennynek és a földnek elmúlni, hogynem a törvényből egy pontocskának elesni.

DE a törvény,a 10 parancsolattal együtt Izraelnek adatott,nem a pogányoknak!Ahogy az apostolok is a Noénak adott parancsokat adták tovább a nem zsidók közül megtérteknek,mivel ezek vonatkoznak minden népre!!

2011. márc. 30. 11:00
 14/39 dudiska ***** válasza:
Na,ez a probléma.Könnyebb ilyen apró-csetlő dolgokon vitázni,mint a gyakorlatba átültetni és cselekedetekkel párosítani azt amit Isten közöl a szaván keresztül.
2011. márc. 30. 11:10
 15/39 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Nem tudom, hogy ki vagy és milyen szándékból írtad be ezt a kérdést ide, de nagyon szomorúan olvasom a kommentjedet, mert abban nyomát sem találom a szeretetnek.

Tudod én is fontosnak találom a szombat kérdését, de ilyen módon tálalni nem szabad, mert többet rombolsz és ártasz vele, mint amit használsz. Isten soha nem erőltette rá egyetlen parancsolatát, vagy törvényét sem az emberekre. Érdemes megfigyelni a gazdag ifjúval történt beszélgetését, ahol próbálta finoman ébreszgetni a lelkiismeretét.

Nem azt várom el tőled, hogy ez a Krisztusi szeretet legyen benned, de szombatünneplőként is bántónak tartom ahogyan rátámadtál a Hit gyülekezetére, és számonkérsz rajta olyan dolgot, amit egészen másképp lát.

Kérlek gondold át és kérj bocsánatot.

Testvéri szeretettel: Péter

2011. márc. 30. 17:35
 16/39 anonim ***** válasza:
0%

"Jézus halála és feltámadása egyaránt fontos. Amikor meghalt, elvégezte küldetését, és megnyugodott az ő munkájától, akárcsak Atyja a teremtéskor."

Remélem, hogy te nem úgy gondolod, hogy az Ószövetségi Isten csak az Atya, majd később hárman voltak? Igazad van ebben, de nem ment fel az alól, amit a végén összehordtál.

"Azt mondom Isten pecsétje a szombat, ami az utolsó nap."

Minek a pecsétje?

"Sátán bélyege pedig épp az ellenkezője, vagyis az első nap."

Ahogyan a számokkal való bűvészkedés is.

"A pápaság intézménye áttette az utolsó napról az elsőre a pihenőnapot. Meg van írva, hogy a törvénytaposó azt véli, hogy megváltoztatja a törvényt és időt."

Talán azért, mert az akkori kereszténység teljesen más nézetet vallott a Szentírásról és a két szövetség összhangjáról? Megint itt a probléma: a zsidó nép Jézus korában felhígult, a hellenizmus károkozásai miatt elkorcsosult. Másrészt pedig Jézus Krisztus tanításait nem lehet beszorítani egy olyan szövetségbe, amelynek feladata az Isteni Kinyilatkoztatás őrzése és átvétele volt a pogány népek között, de Jézus Krisztusból fakadó tanításról szó sincsen az Ószövetségben. Kegyelem? Istennek a szeretete? Istennel való kapcsolat? Üdvözlés? Ezek még Izajás a Messiásról való legpontosabb, legrészletesebb passzusában sem említődnek meg. Csak a részleteket tudta a zsidóság, a lényeget, Istent Önmagát nem. Tehát nem értem, hogy aki az Ószövetséget az Újszövetséghez felmagasztalja, az pontosan megtagadja és szellemiségét kitagadja, és azt a tűnést kelti, mintha az írástudók annyira értették volna azt, hogy Krisztus miről beszél, mert egyáltalán nem volt az Ószövetségben. Nikodémus, az egyik legbölcsebb is ámult azokon a titkokon, amelyekbe Jézus beavatta.

"Isten azt mondta jegy közöttem és közötted a szombat."

Kétezer év múlva Krisztus után elárulom: nem a szombat a kapocs, hanem Jézus Krisztus, az Isten Fia, és Őneki és országának kell a középpontba lennie, nem pedig a törvénynek.

"Ha valaki a fenevadat követi, annak nem lesz örök élete."

Igaz.

"A fenevad Róma, mely beült az "Isten templomába"."

Nem veszed észre, hogy az Jeruzsálem, nem Róma! A pápai Rómában 1500 év alatt nem volt annyi visszaélésből fakadó kegyetlenség, mint a hitehagyó Izraelből! Nem beszélve arról, hogy nem ők az ószövetségi nép, hanem egy germán-török turmix.

"Azaz a kezdetben zsidó keresztények által idult Istenben hívők egységébe és szinkretizálódott vele."

Pontosan! És Néró és Diocletianus nagyraméltó caesar urak éppen ezért hoztak kereszténységet visszaszorító intézkedéseket!

"Innen kezdődik a hitehagyó egyház történelme."

Igen? Mi más változott volna meg? Hm? Semmi. 2000 év múltán is ugyanazokról a szent titkokról prédikálunk, mint Jézus és az apostolok.

"Az egyház és az állam összeházasodása, a trón és az oltár szövetsége."

Na persze:

"Engedelmeskedjetek azért minden emberi rendelésnek az Úrért: akár királynak, mint felebbvalónak;

Akár helytartóknak, mint a kiket ő küld a gonosztévők megbüntetésére, a jól cselekvőknek pedig dícsérésére.

Mert úgy van az Isten akaratja, hogy jót cselekedvén, elnémítsátok a balgatag emberek tudatlanságát;

Mint szabadok, és nem mint a kiknél a szabadság a gonoszság palástja, hanem mint Istennek szolgái." (1Péter 2, 13-16)

"Ez lelki paráznaság. A föld királyai most is paráználkodnak a fenevaddal."

Pontosan! A cionista Jeruzsálemmel!

"Ő mondta: nem azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt, hanem inkább hogy betöltsem. Az asszonyok csak vasárnap mentek ki Jézus holttestéhez, mert péntek este minden tanítvány azt mondta a sírnál, hogy közeledik a szombat és hazamentek. Tehát akkor is élt a szombat törvénye, amit nem hágtak volna át."

1, Az isteni törvény (tízparancsolat) sosem törlődik el! De ha valaki visszaél vele emberi gyengesége folytán, akkor arra ügyelni kell.

2, A kereszténység tanítása Pünkösd óta létezik. Hát persze, hogy addig a zsidó törvények szerint éltek.

2011. márc. 30. 19:03
 17/39 A kérdező kommentje:

Kedves Péter!

Lehet, hogy igazad van, de ha nincs bennem szeretet, akkor bocsánatot sem tudok kérni a hit gyülekezetétől. Mert ha bocsánatot kérek tőlük, akkor már lesz bennem szeretet? Nem csak szinjáték lenne? Engem nem zavar, hogy te ezt jelentetted ki rólam, nem is sértődöm meg. Egyszerűen én ilyen vagyok, azaz szókimondó. Mert én tökéletesen ismerem mnd a két oldalt. A hit gyülekezete hatásától, mivel jártam oda másfél évig, 20 éven keresztül szenvedtem, mint egy kutya. Rá kellett jönnöm, hogy ez egy manipulatív gyülekezet és nem kell többé meghunyázkodnom sem előttük, sem vezetőjük előtt, hogy kötélen rángathassanak érdeküknek megfelelően. A te eszméd támogatóit is megismertem 20 évnyi szenvedés után ami tényleg nem erőszakos, sem nem manipulatív. És engem abban a társaságban jól ismernek. Tudják, hogy mindenben becsületesen és igazságosan járok el, tisztelnek is. A hit gyülekezetében pedig csak tudatmódosítás alá kerültem és sok-sok bűnömet rámolvasták állandóan, aminek fele sem volt igaz, de segíteni nem segítettek, csak vádoltak. És minig ez van, ha merek szólni. De most már csak azért is merek szólni. Mert már nem tudnak hatásuk alá vonni. Ha pedig úgy gondolod, túl durva támadásaim vannak ezzel a gyülekezettel szemben, akik pártolják még a Palesztín kisgyermekek halomramészárlását is, és ez miatt nincs bennem kellő tapintat, akkor szólj nyugodtan azoknak, akik közé járok, hogy magatartásom miatt rekesszenek ki. De én akkor sem halgatok. Most a szombat kérdését hoztam fel nekik, de előzőleg végig vittem a spiritualista nyelveken szólásaik megkérdőjelezését, a Szent Szellem szóhasználatuk ferdültségét és sorra mindent. De most visszatérek egy pár mondat erejéig a szombatra, mert vannak itt olyanok, akik úgy vélik, hogy a szombat csak a zsidóknak adott parancsolat volt. Ez nem igaz, mert már Ádám is megkapta ugyanezt a parancsot, hiszen a teremtéskor meg lett határozva ez a nap. Hát hogy ne kapta volna meg akkor Ádám is, már az első teremtmény ezt a parancsolatot? És maga a tízparancsolat az, ami teljes egészében minden népnek szól, először vagy inkább újra a zsidóságon keresztül, mivel ezt a feladatot kapták. Vagyis hogy legyenek példakép a tízparancsolatban a többi nép előtt, rávezetvén őket is erre.

2011. márc. 31. 13:51
 18/39 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy nem értetted meg amit írtam. A "csakazértis" sehova nem vezet. Nagyon sajnálom ami veled történt, én is ismerem a gyülekezetet, megfordultam ott néhányszor, és nem éreztem ott jól magam. Ettől függetlenül nem ítélem el azokat akik jól érzik, nem bántom őket, nem kérdőjelezem meg a hitüket, a tanításokkal kapcsolatosan sem erőszakoskodom, leírom, hogy mit gondolok, szépen és intelligensen, de nem erőltetem rájuk az én hitemet.

A szombat kérdését nem vitatom, mert egy hiten vagyunk, csak egy kis tapintatot és kedvességet várnék el tőled. Ha nem hát nem. Nem vagyunk ellenségek, csak megkértelek valamire, ha nem teszed meg, akkor sajnálom, én nem fogok ellened semmilyen lépést kezdeményezni sehol...

Üdv. Péter

2011. márc. 31. 14:19
 19/39 A kérdező kommentje:
Nem erőltetem senkire a hitemet, mert nem érdekel a hit gyülekezet egyáltalán. Az sem érdekerl mit tartanak be, mit nem. Én is csak leírtam, hogy van valójábn az igazság, a többi az ő dolguk. De a feleleteikre kíváncsi voltam. Viszont felháborodom azon, amiket művelnek embertömegekkel, ahogy behálózzák őket és tönkreteszik a családi életüket, a pszichés állapotukat és sokszor a teljes jövőjüket, anyagi biztonságukat, stb, stb. Sok emberrel tartottam a kapcsolatot, akik hasonló panaszokkal jöttek el onnan, vagy hozzátartozóikat teljesen ellenük fordították. Hát mit képzelnek ők magukról? Bárkivel bármit megtehetnek, mert Istenre hivatkoznak? Báránybőrbe bújt farkasok ők, de velem melléfogtak, mert engen soha nem fognak többé lenyomni. Ami a szájukon kijön Isten nevében, az egy szégyen és örvénylő moslékként ömlesztik a világra, főként a labilisabb emberekre. Ha azt hiszi valaki, hogy én ezt szó nélkül hagyom, akkor téved. Zsidóimádók? Mi közük a zsidóknak a kiválasztottsághoz? Már semmi. Mégis erre hivatkozva helyeslik, hogy Izraelnek joga van ahhoz a földhöz, amit kezdetben nekik adott Isten, persze engedelmesség feltételével. És most kik a zsidók? A vámszedők utódai, akik uzsoráskodnak, akiken csak tudnak. Hát kik idézték elő a világválságot a végtelen vagyon és hatalomszerzési vággyal? Mert ha valaki nem tudná, a világ bankrendszerének 100 %-a zsidó kézben van. A bankok pedig mit csináltak ezzel a világgal? A nem létező pénzből virtuálisan állítottak elő banki hitelkeretet, amire mindig újabb és újabb kamatot tesznek, teljesen kizsákmányolva és eladósítva az országokat. Mert ők felsőbb rendű fajnak tartják magukat, minket pedig goyoknak, kiírtható, állati lélekkel rendelkező lényeknek. Németh sándor pedig ezzel a Moszados társasággal fényképezkedik. Kérdem én, hogy milyen gyülekezet ez, mert hogy nem az, az biztos. Egyszerűen keresztény köntösbe bújtatott politikai eszköz, ami a kizsákmányoló zsidó vezetők kezére játszik. Erről ennyit. Kedves Péter, nem tudom, hogy nem tudsz erről?
2011. márc. 31. 21:02
 20/39 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Mindenkiben lehet hibát találni, és az éremnek két oldala van. A másik oldalon ott vannak azok a fiatalok, akiket szó szerint a haláltól mentettek meg, akik a kábítószerek, vagy az ital miatt már rég halottak lennének, de most élnek, méghozzá társadalmileg hasznos életet, csalájuk van és gyermekeik, és ami a legfontosabb: hitük! Lehet, hogy nem mindenben látnak teljesen tisztán, de - ahogyan az első hozzászóló is leírta - igyekeznek. És Isten szemében ez az igyekezet számít, hogy amit megismert az ember, azt teljes szívvel meg is élje. Én ezt tapasztalom a hites testvéreimnél, és úgy látom, hogy jószándékú és rendes emberek.

Üdv. Péter

2011. márc. 31. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!