Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik bibliai személyek...

Melyik bibliai személyek szegték meg a 10. parancsolatot?

Figyelt kérdés
Kik voltak azok a személyek akik megszegték a 10. parancsolatot. "Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé." Én ezekre gondoltam már: Lucifer, Éva, Absolon, Dávid. Még kérem soroljatok fel párat!
2011. ápr. 20. 07:05
 1/10 anonim ***** válasza:
A vének Zsuzsanna történetében. (Dániel 13.)
2011. ápr. 20. 09:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Kezdjük ott, hogy Dániel-nek csak 12 fejezete van!
2011. ápr. 20. 10:20
 3/10 anonim ***** válasza:
a függelék vagyis a 13.fejezet,ne nézzél már ennyire ....-nek
2011. ápr. 20. 10:32
 4/10 A kérdező kommentje:

Engem nem érdekel a függelék. Jelenések 22:18-19"Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra; És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak"

Erről ennyit. Úgyhogy marad Dániel 12 fejezte, remélem a Biblia szavait nem magyarázzátok ki...

2011. ápr. 20. 12:38
 5/10 anonim ***** válasza:

[link]

az egyik legcsodálatosabb történet az Ószövetségből szerintem.

2011. ápr. 20. 14:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Hopp, nem olvastam hogy Te ezt nem tartod a Szentírás részének.

Ettől függetlenül ez a történet nem azért fontos és szép mert benne van vagy nincs a Szentírásban. Hanem az a fontos hogy elhisszük-e hogy Isten kegyelme ilyen végtelen azokkal szemben, akik benne bíznak.

Nekem mindig erőt ad akkor amikor nehéz becsületesnek lenni a mai világban.

2011. ápr. 20. 14:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Hogy ne csak katolikusok írjanak:

Áháb király megkívánta Nábót szőlőjét.

Áron és Mirjám Mózes vezetői tisztét.

Jákób Ézsau örökségét.

Potifár"né" Józsefet.

Júdás a tanítványok pénzét.

2011. ápr. 20. 15:54
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsónak: köszönöm szépen a választ. Ez az ami érdekelt, szuper, köszönöm mégegyszer
2011. ápr. 20. 16:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Gondoltam csőbe húzlak és elhitetem veled ezt a 13. fejezet dolgot és így próbáltam neked nagy kárt okozni de sajnos figyeltél így nem jött be :)
2011. ápr. 22. 09:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát fiatal vagyok még, de a Bibliát olvasom és ami nem a Bibliához tartozik, azt nem veszem figyelembe. De azért köszönöm a "próbálkozást":)
2011. ápr. 22. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!