Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a bűn valós oka (nem a...

Mi a bűn valós oka (nem a sátáné, hanem a bűné)? Miért van tehát bűn?

Figyelt kérdés
2011. márc. 23. 10:03
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Mert a teremtő így ad választási,és fejlődési lehetőséget nekünk:ha nincs önzés,nem élhetjük át az önzetlen szeretetet,ha nincs rossz nincs jó sem,stb....a "bűn"-nek az a fukciója,hogy tanuljunk és fejlődjünk belőle.ezért nem születik senki tökéletesnek és bűntelennek,mert ha a teremtő azt akarta volna,hogy mindenki a tökéletesség állapotában legyen,akkor nem engedte volna meg a "bűn" létét.
2011. márc. 23. 10:34
 2/32 anonim ***** válasza:
Szerintem talán leginkább a tudatlanság az oka.
2011. márc. 23. 10:59
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

A bűnt nem lehet elválasztani a sátántól,mert az belőle származik!Minden bűn a hazugságra épül,a hazugság atyja pedig a sátán!

Ján 8:44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

2011. márc. 23. 11:02
 4/32 anonim ***** válasza:
Mert az ember létrehozta magának.
2011. márc. 23. 16:25
 5/32 anonim ***** válasza:
Viszont. A biblia nem írja hogy Káinhoz pl a sátán ment oda, mielőtt megölte Ábelt, nem? Vagy Káin cselekedete már annak a következménye volt, hogy az ember evett a tudás fájáról?
2011. márc. 23. 16:31
 6/32 anonim ***** válasza:
Isten a saját dicsőségére teremtett mindent. Ha nem lenne bűn, nem tudnánk neki dicsőséget szerezni azzal, hogy legyőzzük a bűnt az Ő segítségével. Szerintem.
2011. márc. 23. 19:30
 7/32 anonim ***** válasza:
A bűn lényegét,definícióát leírná valaki,hogy jobban megértsük a kérdést?Mi a bűn valójában a Biblia szemszögéből,vagy Isten mit nevez bűnnek? Talán teljesen mást jelent mint azt a legtöbb ember gondolja.Mert ha hibás a gondolkodásod,hibás a következtetés .
2011. márc. 23. 20:23
 8/32 anonim ***** válasza:

A bűn szó a Bibliában azt is jelenti, hogy "céltévesztés".

Szerintem a bűn Istentől való elszakadást jelenti. Olyan életet élni, ami nem egyeztethető össze Isten lényével.

2011. márc. 24. 01:37
 9/32 anonim ***** válasza:

Pár idézet a Bibliából ami kapcsolódik:

Róma14:23 "A mi pedig hitből nincs, bűn az."

Róma5:20 "A törvény pedig bejött, hogy a bűn megnövekedjék; de a hol megnövekedik a bűn, ott a kegyelem sokkal inkább bővölködik: "

2011. márc. 24. 01:47
 10/32 anonim válasza:

Szerintem a logikus követeztetések nélküli, elvakult "hit" kérdése, hogy ki mit tekint bűnnek és mit nem. Valaki azt mondja, hogy ki vagyok én, hogy felülbíráljak valami mindenható Urat, hogy mi bűn és mi milyen elképesztően szélsőséges kínt jelentő büntetését érdemel, de én inkább megfordítom a dolgot: Amiről én gyarló emberként is racionálisan látom, hogy értelmetlen kegyetlenség

elkövetni büntetésként bármelyik ember ellen (pl.: A szó szoros értelmében vett örökkévalóságig vett szenvedés a Gyehennában), arról nem mondja nekem senki elvakult, vakbuzgó keresztény, hogy isteni igazságszolgáltatás, amikor csak szimplán a saját istenfélelemre alapozó, kapzsi tanait igazolni vágyó egyház sztereotípiáiról van szó, hogy továbbra is szánalmas butaságban és sötétségben tartsa az emberiséget az elmaradott tanokon felülemelkedő és racionális, 21. századi emberrel szemben. Szerintem azért van egy határ, ahol mások hitének tiszteletén túl is meg kéne állni.

2011. márc. 24. 02:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!