Az ószövetségben olvassuk, hogy Isten nem ossza meg az Ő dicsőségét mással. Az Újszövetségben pedig nagyonsok helyen olvassuk, hogy Jézus Krisztusé a dicsőség örökön örökké. Most vagy Jézus is Isten? Vagy a biblia hazudik?
"Miért háborognak a nemzetek? A népek miért kovácsolnak hiú terveket?
A föld királyai fölkelnek, nagyjai összeesküsznek az Úr ellen és Fölkentje ellen:
"Törjük össze bilincsüket, tépjük szét rabláncukat!"
Aki az égben lakik, az mosolyog rajtuk, kineveti őket az Úr.
De egyszer majd haraggal fordul feléjük, és kemény szót intéz hozzájuk:
"Én szenteltem fel Királyomat a Sionon, szent hegyemen."
Az Úr végzését hirdetem; Ő így szólt hozzám: "A Fiam vagy, ma adtam neked életet.
Kérd tőlem, és örökségül adom neked a népeket, birtokodul a föld határait.
Vasvesszővel verheted őket, és mint a cserépedényt, összetörheted."
Nos, királyok, térjetek észre, föld urai, hadd intselek benneteket!" (Zsolt, 2, 1-11)
"Ezért az Úr maga ad nektek jelet: Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Immánuelnek nevezi el.
Íme a szűz fogan és fiat szül, Emmánuel lesz a neve. Ez azt jelenti: Velünk az Isten."
Szia!
A Biblia szerint, az Atya Istent soha senki nem látta, az egyszülött fiú, aki a kebelében van, az jelentette ki őt. Az Ószövetségben, mint orcájának angyala, Ő jelenik meg minden esetben. Ő látogatta meg Ábrahámot, Ő küzdött Jákobbal, aki az Ő dicsőségét látta, vagy Mózes is, aki Isten dicsőségét látta Jézussal beszélt szemtől szemben, mint ember szokott szólani a barátjával. És végül az ő dicsőségét látta Ézsaiás, mikor beszélt ő felőle, ahogyan János apostol hivatkozik rá.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!