Vajon David Copperfield is lehetett volna az Isten fia Jézus idejében?
Apcs 10:38 A názáreti Jézust, mint kené fel őt az Isten Szent Lélekkel és hatalommal, ki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög hatalma alatt voltak; mert az Isten vala ő vele.
Ízléstelen a hasonlat!Fogalmad sincs miket tett Jézus.
Szia!
David Copperfield valóban nagyon tehetséges ember, ő azonban bevallottan illúzionista, és nem megváltó.
Jézus Krisztus csodái járulékos előnyök voltak, ő elsősorban tanítóként lépett fel, és a tanításának lényege a megváltás volt, az, hogy ő életét adja az emberekért. Ebben a tekintetben jelentősen különbözik Copperfieldtől.
Üdv. Péter
Jézus nem azzal bizonyította, hogy Isten fia, hogy szuper képességei voltak, hanem beteljesítette a próféciákat. pl.: Dávid leszármazottja volt, átszegezték, még a 2. templom lerombolása előtt jött, betlehemben született, gyógyított, stb.
És hatalommal tanított
Butaság összehasonlítani!!
Itt leleplezték Jézus trükkjeit!
Ezért gondolom, hogy akkoriban Copperfield is lehetett volna az Isten fia.
Szia!
Kiváncsivá tettél így elolvastam a cikket. Ezt a konklúziót írja:
"Senki nem sejtette, és az éj sötétje miatt nem is láthatta, hogy egy vékony, de nagy szilárdságú kötélbe kapaszkodva, mely egy kis sebességgel repülő járműről lógott alá, közvetlenül a víz felszíne fölött lebegve jutott el a hajóig..."
Repülő jármű és vékony nagyszilárdságú kötél Krisztus korában. Csak gratulálni tudok a titok megfejtőinek... ;-)
Üdv. Péter
Igen lehet, mert Istennek nem csak egy gyermeke van és az lehet Copperfield is (parafenomén). Jelenleg nem ismerte fel senki, mert annyira vakon hisznek az egyszülött (leszületett) Jézusban.
Egyébként a vízen-járásról vicc is van (nem ebbe a kategóriába tartozik, de nekem tetszik):
Jézus és a bárkából kilépő Péter járkálnak a vízen. Meglátja Júdás és elhatározza, hogy ő is megy utánuk. Kiszáll a bárkából, lép kettőt és elsüllyed. Észreveszi Jézus és hátraszól Péternek. Te Péter milyen az apostoli szeretet, nem mondtad meg Júdásnak, hogy hol vannak a cölöpök?
Tanmesének sem rossz.
Péterrel ellentétben nem bírtam sokáig elolvasni, de amit kiszemeztem belőle, hogy ez egy kicsit kimaradt:
"És látá őket, a mint vesződnek az evezéssel; mert a szél szembe fú vala velök"
"Harcedzett" halászok voltak a hajón, nem nagy kaland volt nekik irányítani, haladni a tengeren, tehát nem kicsit volt vihar. A cölöpökön egyensúlyozást megpróbálhatnák viharban is, vak sötétben, nem csak amikor csend és nyugi van.
Ne próbálgasd a csodatételeit, hogy leleplezd, mert csak bűvészkedni tudsz a látszattal, mint Copperfield. Krisztus a világ teremtője, és minden hatalom néki adatott.
A tengernél maradva, azt, hogy a vihart a szavával megszűntette, azt is megoldották cölöpökkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!