Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az miért van, hogy a vallásos...

Az miért van, hogy a vallásos emberek sosem ismerik el a Biblia tévedéseit?

Figyelt kérdés
Mindig találnak valami magyarázatot a megmagyarázhatatlanra. Pl rossz a fordtás, héberül más, a szó nem is azt jelenti, Isten nem arra gondolt stb..
2011. febr. 22. 13:12
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Azért mert tévedés a Bibliához úgy közelíteni, mint a négyjegyű függvénytáblázathoz. A Biblia Isten üzenete olyan formába öntve, amit a mindenkori ember nagyjából fel tud fogni. Azonban a Biblián mindig is rajta volt és rajta is marad a "tökéletlenség", mivel végtére is emberi kéz alkotta, bár Isten sugalmazására. Többezer éves történetek, fordítások, ki tudja, milyen változtatások, amik érték, ezek után persze, hogy nem "tökéletes". De ettől még az üzenet az.
2011. márc. 11. 20:14
 22/25 anonim ***** válasza:

15:37!

Miről beszélsz? Mi az, hogy meg sem közelíthették?

- "És helyheztesd a füstölő áldozat arany oltárát a bizonyság ládája elé..."

- "Vegyétek e törvénykönyvet, és tegyétek ezt az Úrnak, a ti Isteneteknek szövetségládája oldalához, és legyen ott ellened bizonyságul..."

- "Vegyétek fel a frigyládát, hét pap pedig vigyen hét kos-szarvból való kürtöt az Úr ládája előtt..."

- "...menjenek az Úr ládája előtt...."

meg sorolhatnám.

Kérdező! Neked tök mindegy, hogy mit mondunk, Te is csak hajtod a magadét, akkor ezek szerint Te nem foggal körömmel ragaszkodsz az alapállításodhoz? Te sem mondanád ki, hogy bocs, de rossz példa, de nézzük ezt..., vagy bármit is, de Te ugyan úgy kötöd az ebet a karóhoz. Ugyan ez a problémád velünk, pedig Te magad is ezt teszed.

Csak hogy Te is művelődj egy kicsit, nem tudom, hogy előző hozzászólásokban lett e már írva ez az idézet: Róm 2:1

" Annakokáért menthetetlen vagy óh ember, bárki légy, a ki ítélsz: mert a miben mást megítélsz, önmagadat kárhoztatod; mivel ugyanazokat míveled te, a ki ítélsz."

2011. márc. 11. 20:30
 23/25 anonim ***** válasza:
Bocsánat,de igazunk van!Illetve Istennek igaza van,és az Ő igaza a miénk is!
2011. márc. 11. 22:23
 24/25 anonim ***** válasza:

20:30

Látod látod, én nem a magamét hajtogatom. Ezt nekem mondták, aki máshogyan értelmezte a Bibliát mint ahogy te. És ő professzori tangon vagy doktori címmel büszkélkedhet. Neked van ilyened :)

Tehát látva mindezeket nem a Biblia tévedéseit kell látnunk, hanem mi emberek magyarázunk bele olyan dolgokat, mely tévedéseket okoznak.

Honnan tudod, hogy a te magyarázatod az igaz?

2011. márc. 12. 13:49
 25/25 anonim ***** válasza:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:49

Én szeretnélek kérni, hogy ne hallgass rám. Egyrészt lehet, hogy félreértelmezem az írást, meg amúgy is az a fontos neked, hogy mennyit koptattam az iskolapadot és mennyi papírom van. Így semmi esetre ne is vedd soha kézpénznek amit mondok. De...kérlek a fődoktorátusi főprofesszorra se hallgass, hanem egész egyszerűen nyisd ki a könyvet és idézd azokat a részleteket, amik alátámasszák, hogy aki hozzáért atomcsapás érte.

Szeretettel várom az idézeteket.

2011. márc. 12. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!