Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az miért van, hogy a vallásos...

Az miért van, hogy a vallásos emberek sosem ismerik el a Biblia tévedéseit?

Figyelt kérdés
Mindig találnak valami magyarázatot a megmagyarázhatatlanra. Pl rossz a fordtás, héberül más, a szó nem is azt jelenti, Isten nem arra gondolt stb..
2011. febr. 22. 13:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Miért? Olyan fantasztikus elvárás, hogy az a könyv amit (állítólag) az univerzum ura ihletett ne legyen az íróinak tudományos szintjén (ókor)? Szerintem nem. SŐT az lenne a bizonyíték a könyv hitelességére ha HIÁNYOZNÁNAK belőle az írásakor közkeletű tudomámyos tévedések. :P
2011. febr. 23. 12:09
 12/25 anonim ***** válasza:
65%

A vallás arról szól,hogy nem szabad eltűrni az ellentmondást,hiszen az megkérdőjelezné a dolgok hitelességét.van egy ködösítő hatása a vallásosok gondolkodására;szinte teljes mértékben azonosítják a gondoltaikat a Bibliával,és azokkal a gondolatokkal amiket a vallás tanít,ezzel kizárják a további ismereteket,amik alapján továbbfejlődhetnének,megszabadulhatnának a korlátozó eszméktől,amik már néha terhesek számukra,hiszen korlátozó dogmákkal nem lehet igazán szabad életet élni,mégha nem is vallják ezt be.szóval akiben van egy merev Istenkép,ragaszkodó életszemlélet,abban nem lesz meg a kellő nyitottság ahhoz,hogy elismerje a tévedéseit,vagy azt,hogy messze nem olyan biztos önmagában a vallásával kapcsolatban,mint ahogy azt kifelé mutatja.

én vallásos voltam sokáig,de ezen dolgok miatt hanyagolom,és ezzel sokan vannak még így rajtam kívül.persze olyan is van,aki tényleg boldog és elégedett vele,bár ez szerintem nem lehet igazán hosszú életű,mert a korlát az korlát,és az ember azt előbb utóbb le fogja dönteni.

2011. febr. 23. 12:32
 13/25 Hoffman József ***** válasza:
16%

Kérdezőnek:

A hold világít vagy sem? Itt most mellékes, hogy saját fénnyel-e vagy sem. Azt hol állítja a Biblia, hogy a Föld négyzet alakú? Ellenben:

"Az ÚRé a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók."(Zsoltár 24:1)

Ezt nézd meg:

[link]

2011. febr. 24. 22:21
 14/25 anonim ***** válasza:
Namár... Éjszaka mész haza mi világít? A Holdnak lehet nincs saját fénye,de világít. A Föld nem négyzet alakú ki mondta ezt?!
2011. márc. 10. 21:48
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként a Bibliát Isten ihlette,szóval nincs benne tévedés.
2011. márc. 10. 21:49
 16/25 A kérdező kommentje:
Erről beszélek, sosem ismerik el...
2011. márc. 10. 22:06
 17/25 anonim ***** válasza:
Ember, mond már meg, hogy mit kellene beismerni! Azt hogy feleslegesen kötekedsz? Azt ismerjem be, hogy egy szóval sem állítja a Biblia, hogy a Föld négyzet alakú, beismerem. Vagy azt, hogy a Hold világít? Beismerem, felnézek éjjel, ha nincs felhő, és bakker...világít. Menj ki a veteményesbe teliholdkor, tiszta időben, nyugodtan kapálhatsz, BEVILÁGÍTJA a Hold a tájat, próbáld csak ki... Szia
2011. márc. 11. 02:44
 18/25 A kérdező kommentje:
Foggal körömmel, ahogy gondoltam...
2011. márc. 11. 10:00
 19/25 anonim ***** válasza:

tee figyelj, szerintem Isten azért nem kezdett el az univerzum szerkezeteinek magyarázásába, mert az akkori emberek úgysem értették volna meg v hitték volna el. Pl. gravitáció.-->Abban az időben még neve sem volt a gravitációnak, mert nem is ismerték, mint törvényt. Esetleg ha más ember fedezte volna fel a gravitációt, akkor lehet nem is gravitációnak nevezte volna el.

Olyan, mindha Istennek ebben az időben lennének prófétái, és leírna 1 olyan dolgot, amit 200 év múlva fognak felfedezni, a jelenben pedig senki nem tudná mit jelent az a szó.

Egyébként nem foggal körömmel védjük az állításomat, hanem érvelek, h a tied miért nem igaz. Olvass bibliát héberül, ha nem tetszik, ott biztos nem kapsz hibát.

EGYÉBKÉNT TISZTÁBAN VAGY AZZAL, HOGY MIT JELENT A FORDíTÁS? mert kezdem kétségbe vonni.. A forditás az, amikor egy bizonyos nyelvből való szót, mondatot, esetleg összefüggő szöveget passzoltatunk 1 másik nyelv ugyanazon jelentéssel bíró szavával v mondatával.

*I gave cabbage for the goat.*

Nem mindegy, h kecskének adtam káposztát, vagy a kecske adott nekem káposztát. Na szóval angolul helyes amit leírtam.(igen, a két csillag közötti mondat helyes)Ha viszont ezt magyarra úgy fordítom le, h a kecske adott nekem káposztát, az megint nem lesz helyes.(szóval magyarul NEM HELYES, DE AZ EREDETI, AZ ORIGINAL ANGOL AZ HELYES)

A Biblia tele van ilyen fordítási hibákkal. Eredetileg héberül volt írva, ha nagyon akarod, akkor tanulj meg héberül és olvasd ki a Bibliát. Mikor ezt megtetted, akkor gyere a hibáiddal..

MEGÉRTETTED ezt, VAGY magyarázzam el mégegyszer??

2011. márc. 11. 13:48
 20/25 anonim ***** válasza:

Pl. anno a zsidóknak volt egy frigyládájuk. Bibliai leírások alapján nem szabadott a közelébe menni, mert az embernek befeketedett a körme, a bőre megöregedett és meg is halhatott.

Ez a leírás nagyon illik egy mostani sugárzó anyag tulajdonságaira, amit az élő szövetben okoz.

A modern tudomány most meg tudja magyarázni, hogy az lehetett egy mini atomerőmű, és még ma is képtelenek vagyunk ilyen mini reaktort létrehozni. Az akkori emberek csak annyit mondtak rá, Isten ajándéka és a többiről tudni sem akartak, jó ez így ahogy van...

Mindenre a válasz: Nem kell vizsgálódni, tudálékoskodni, érvelődni. Egyszerűen csak el kell fogadni. A magyarázat Istennél van!

2011. márc. 11. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!