Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban? Akkor miért élvezetes?

Valóban? Akkor miért élvezetes?

Figyelt kérdés

Szervusztok! Tudom hogy ezer millió ilyen kérdés volt már a paráználkodásról. Több helyen is olvastam, hogy a szex kizárólag gyermeknemzésre való. Istenben hívő ember vagyok.

Próbálom követni Őt jóságban, mindig is boldoggá tesz az, ha a társaimmal jót cselekszem. Akkor miért élvezetes a szex, ha a Jóisten elvileg csak gyermeknemzésre engedi meg?

Nem hiszek abban, hogy Ő tiltaná nekünk azt, ami jó.

Katolikus iskolába járok, ott is nagyon sokszor hallom:"JÓ az ÚR". Ez így van:). Ezért nem hiszem, hogy Ő tiltana nekünk egy élvezetes dolgot.

Még nem vagyok túl az első együttléten, ezért nagyon érdekel a téma. Fel vagyok világosítva, mindenképpen védekezni fogok majd a partneremmel. Ha véletlen meg teherbe esnék, akkor azt nem a véletlen művének könyvelném el. Nem lenne abortusz.

Köszönöm!

2011. febr. 9. 19:57
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Pál apostol is hangsúlyozza, hogy akik nem képesek megtartóztatni magukat házasságban éljenek, mert jobb házasságban élni, mint égni."

Nem tudom, de ahogy a törvényeket sem lehet mindenkire ráhúzni, szerintem a bibliai törvényeket sem. Itt a földön is vannak ügyvédek, akkor lehet a mennyben is kapok egy angyalt aki védi az érdekemet.

Tehát szerintem nem mindenki ég aki paráználkodik.

Pl. én nem tudom magam megtartóztatni, de miért nem jön el a szerelem számomra? Pedig sok embert tudnék szeretni, de akit én akarok annak van barátja vagy egyéb okok miatt meghiúsul. Így néha kerítek egy lányt, akit testtel szeretek, de nem ő az igazi, tudom már ezt az első perctől kezdve, dehát szükségem van testi kapcsolatra a testi épségem miatt. Mondom a miértet: Az unokatestvérem még szűz 32 éves lány, mert várja az igazit, mert házasságon belül lehet csak szexelni. És mivel ehhez tartja magát, furcsának tekintik és jó vicc, hogy nem akarja őt senki feleségül venni. Mostanában annyira fáj a feje, hogy nem lát, a szexuális elnyomottság tönkreteszi az ember egészségét. ÉN NEM HISZEM EL, HOGY ISTEN ILYEN KÍMÉLETLEN LENNE. Akkor még egy guminőt sem vehetnék magamnak, mert égni fogok a pokolban.

És higgyétek el, hogy sok ilyen ember van, aki nem találja meg az igazi párját ebben az istentelen pokoli világban. Ahol a haszonszerzés, pénzmánia, bűnözés uralkodik. Felmerül a kérdés, vajon akad még olyan ember, akit párjának fogadna el az ember?

És ma Magyarországon minden második házasság felbomlik. Ők már a pokolban égnek. Van egy olyan gyanúm, hogy aki jelenleg a Földön él elkárhozott.

2011. febr. 14. 16:40
 22/22 anonim ***** válasza:

Utolsó, kicsit félreérted, azt a mondatot Pál nem a házasságon kívüli szexről írta, hanem éppen a szextől való tartózkodásról: hogy tudniillik igaz ugyan, hogy vannak, akiknek (Pálhoz hasonlóan) Isten ügye annyira kitölti az életét, hogy egyáltalán nem élnek mellette szexuális életet, de azért aki érzi, hogy neki bizony igenis igénye van rá, az ne azon dolgozzon, hogy ne legyen igénye, hanem keressen párt és házasodjon meg). Az égés szerintem nem a "pokolra" vonatkozik, hanem pont a szex utáni sóvárgásra.

Ezért is ezt az idézetet másolták be: ugyanis a kérdés az volt, hogy bűn-e élvezetből szexelni.

(Az igaz, hogy azért Pál nem azt a megoldást javasolja, hogy elégítsd ki az igényeidet az első utadba akadóval, hanem azt, hogy keress magadnak házastársat.

Nem tudom, mennyire volt 2000 éve nehéz házastársat keresni, hogy ma nagyon nehéz, az biztos.)

2011. febr. 14. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!