Valóban? Akkor miért élvezetes?
Szervusztok! Tudom hogy ezer millió ilyen kérdés volt már a paráználkodásról. Több helyen is olvastam, hogy a szex kizárólag gyermeknemzésre való. Istenben hívő ember vagyok.
Próbálom követni Őt jóságban, mindig is boldoggá tesz az, ha a társaimmal jót cselekszem. Akkor miért élvezetes a szex, ha a Jóisten elvileg csak gyermeknemzésre engedi meg?
Nem hiszek abban, hogy Ő tiltaná nekünk azt, ami jó.
Katolikus iskolába járok, ott is nagyon sokszor hallom:"JÓ az ÚR". Ez így van:). Ezért nem hiszem, hogy Ő tiltana nekünk egy élvezetes dolgot.
Még nem vagyok túl az első együttléten, ezért nagyon érdekel a téma. Fel vagyok világosítva, mindenképpen védekezni fogok majd a partneremmel. Ha véletlen meg teherbe esnék, akkor azt nem a véletlen művének könyvelném el. Nem lenne abortusz.
Köszönöm!
A kereszténység szerint nem csak a szex, hanem mindennemű földi öröm, tehát egy jó zene vagy egy finom étel is az Ördög csábítása, amivel rossz dolgok megtevésére csalhat, mert a valódi boldogság az a halál után fog eljönni, amikor az Úrral leszel a Mennyekben.
Azért bűn ezeket a dolgokat élvezni az életben, mert könnyen az Ördög csapdájába kerülhetsz miattuk, és ez eltéríthet a Mennybe jutástól, ahol örök boldogságra lelhetsz.
"Első válaszolóra, és az elsőnek adott válaszodra reagálva: a nézeteid nem sok emberrel fog egyezni. Nem azért, mert helytelen dolgot mondasz, hanem csak. Amúgy a kérdésben veled értek egyet, bár szerintem kevésbé vagyok hívő mint te, azonban ha komolyan vesszük, akkor az elsőnek van helyes válasza. A Biblia minden jót tilt, akár egy jó ételt is, nemhogy a szexet."
Nem vagyok hívő, ateista vagyok.
Emberek, áruljátok már el, honnan veszitek...?
Most ez ironikusan hangzik, de tényleg érdekelne, hogy miért gondolják így sokan.
Mármint, például, hogy a Biblia tiltja a szexet (gyereknemzésen kívül) vagy a finom ételeket.
?????
Ez engem arra emlékeztet, amikor gimiben (egyházi iskolába jártam) egy hónap után az új osztálytársakkal röhögve licitáltunk egymásra, hogy kinek voltak vadabb elképzelései az iskola "erkölcsi elvárásairól". Az egyik lány az első héten nem mert magas nyak nélküli felsőben jönni ;).
Aki ateista az honnan tudja azt hogy Isten midnen jót tilt? Kezdjük azzal, hogy a zsidók voltak az egyetlen ókori nép, akiknél létezett olyan, hogy szabad nap, a szombat. Sőt ez a Bibliából ered. Ez eleve nagyon jó.
Az ünnepekkor mindig hatalmas lakomákat csaptak, és maga Jézus is híres volt arról, hogy jókat evett, bort ivott, amiért meg is szólták.
A tisztátalan állatot elsősorban egészségügyi megfontolásból nem fogyasztották, (disznó, teve, rák, kagyló,stb) ezek nélkül is lehet jókat enni.
Istent pedig mindig vidám zenével, tánccal dícsérték, nem siratósan , mint most. Bár néha a sírásnak is megvolt az ideje.
Összegezve: nem gondolnám hogy a Biblia tiltja a jó dolgokat.
A szex azért okoz élvezetet, mert különben az embereknek esze ágában sem volna szaporodni. Én nem mondom, hogy ne tedd meg, de csak akkor, ha elég érett vagy rá, és annyira szeretitek egymást, hogy érzed, ő lesz majd az, akivel le fogod élni az életedet.
Az Isten nem tiltja a szexet.miért tiltaná azt,amit ő maga adott nekünk? ha csak a gyereknemzés lenne a célja,akkor ennyi erővel egy laboratóriumban is legyárthatnánk a gyerekeket,petri-csészében,meg kémcsövekkel.hiszen mi szükség lenne az élvezetre,az érzelmekre?
Isten nem szól bele abba,hogy kivel szexelünk,ő örül a legjobban,ha az egészséges szexualitásunkat meg tudjuk élni,egy másik emberrel.meg lehet nézni,hogy a legtöbben azért küszködnek szexuális zavarokkal,azért agresszívek,mert az egyház beléjük nevelte a bűntudatot,a félelmet a szexualitástól.és a hazugság és állszentség csúcsa,amikor mindezt erényként tálalják fel az embereknek.amúgy meg ugye olyan természetes az,ha nem kívánhatunk meg spontán egy másik embert,csak a házastársunkat...ebben semmi mesterséges nincs,nyilván...az Isten nem adott olyan kikötést az embernek,hogy csak házasságban szexelhet,fel kellene már végre fogni,hogy ez egy emberi találmány...
A házasság egyébként alapvetően nem rossz,ha nem birtoklásra,hatalomgyakorlásra épül,hanem szeretetre,és valódi szabadságot ad a másik embernek.sajnos a legtöbb eset nem erről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!