Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondják Gábrielt arkangy...

Miért mondják Gábrielt arkangyalnak?

Figyelt kérdés
A Biblia 'csak' Mihályt mondja arkangyalnak (Dániel könyve, Júdás könyve, Jelenések könyve)
2011. febr. 4. 14:04
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
48%
Az ark angyalok "hírvivők " Ahol említve vannak, ott Isten szavait közlik.
2011. febr. 4. 14:41
 2/51 anonim ***** válasza:
2011. febr. 4. 14:53
 3/51 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Egyértelműen tévedésből. Az arkangyal kifejezés az angyalok fejedelmét jelöli. Ebből pedig csak egy van.

A I. Thesszalonikai levél 4:16 és János evangéliuma 5. fejezete 28.versének összevetése egyértelművé teszi, hogy ki az, aki a Biblia az angyalok fejedelmének tart.

Üdv. Péter

2011. febr. 4. 15:28
 4/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm Péter! Én is erre gondoltam! A hagyomány csak az emberek hazug kitalációi!

Isten hírvívőivel kapcsolatban pedig tévedsz kedves első hozzászóló, mivel maga az angyal szó jelentése az, hogy küldött, az ark előtag fejedelmet jelent, a Mihály jelentése pedig, hogy 'ki olyan mint Isten' .

Nem nehéz lefordítani: ki olyan mint Isten, az angyalok fejedelme = Krisztus Jézus

És hogy miért kérdeztem? Mert a hívők többsége úgy látom ezen csalás áldozata.

2011. febr. 4. 16:41
 5/51 yuda ***** válasza:
0%
Szerintem Péter szokás szerint kissé téved: az arkangyal főangyalt jelent tudomásom szerint és ebből 3 van (volt) lucifer (kisbetűvel :) ) Mihály és Gabriel :)
2011. febr. 4. 17:21
 6/51 A kérdező kommentje:
Hogy Péter mennyire szokott kissé tévedni, nem tudom, de mondj példát, hol találom a Bibliában, hogy Gábriel arkangyal, vagy Lucifer arkangyal, mert addig csak üres fecsegésnek érzem a válaszod! Már elnézést!
2011. febr. 4. 18:41
 7/51 anonim ***** válasza:
google - gábriel arkangyal
2011. febr. 4. 19:00
 8/51 A kérdező kommentje:
A google-t ismerem, én a Bibliából nem ismerem Gábriel arkangyalt, és egyiket sem, 'csak' Mihályt!!!
2011. febr. 4. 19:26
 9/51 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo te azt hiszed megtalalsz minden valaszt a NET en?Hat ki kell abranditsalak ebbol A Neten ..csak a salak anyag van, Majd rajossz a valaszra KESOBB
2011. febr. 4. 20:25
 10/51 anonim ***** válasza:
Nos, az angyal hírvivőt jelent, az ark pedig fejedelmet, azaz: Hírvivők fejedelme. Nagy dolog, amikor Jézusnak adatott minden hatalom. De Ő maga nem angyal, mivel nem teremtmény,hanem az Atyától született, ráadásul egyszülött és nem elsőszülött fia.
2011. febr. 4. 22:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!