Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A film, amelyik Jehova Tanúiró...

A film, amelyik Jehova Tanúiról szól, az mennyire fedi a valóságot?

Figyelt kérdés

Norvég film, To verdener (Worlds apart) a címe.

Ahol egy 17 éves lány beleszeret egy világi fiúba, és szembekerül a vénekkel, a szabályokkal.

2011. jan. 30. 20:58
1 2 3 4 5
 11/42 anonim válasza:

Kedves Anonymus,

Úgy gondolom, nem ez a megfelelő fórum ennek megvitatására. Ha a témát szeretnéd folytatni, állok rendelkezésedre privátban (vagy valamely témához kapcsolódó fórumon), meg fogsz találni. Ha pedig erre nem vagy hajlandó, akkor remélem, egyszer majd megérted és megismered a másik oldalt is.

A legjobbakat,

-inf

2011. jan. 31. 20:44
 12/42 anonim ***** válasza:
0%

Pontosan ismerem a másik oldalt is. Volt "szerencsém" már hozzád!

Csakis ezért írtam az imént, amit írtam.

2011. jan. 31. 20:52
 13/42 anonim ***** válasza:

Láttam a dokumentum filmet, és már az is elég gáz, hogy hányszor rászedték a híveket a világvége jóslatokkal, és ennek ellenére, még most is hisznek nekik. Ez durva... :/

Ez rohadt gyümölcs!

2011. jan. 31. 21:10
 14/42 anonim ***** válasza:
17%

Tényleg? Hányszor is "szedték rá" őket? Egyszer sem! Voltak téves várakozásai a Tanúknak? Voltak, mint ahogy az apostoloknak is voltak.

Mi kellene ahhoz, hogy ne tévedjenek? Tökéletesség. A Tanúk bírálói vajon tévedhetetlenek?

Ezalatt az idő alatt vajon ezek a "bírák", vagy a névleges "kereszténység" hány millió hittestvér haláláért felelős?! (Csak a viszonyítás kedvéért)

És vajon ez az igazság szellemében történt, vagy ez a hívek valódi, tömeges becsapása?

Akkor hol is a rohadt gyümölcs?

2011. jan. 31. 21:24
 15/42 anonim válasza:
86%

"Hányszor is "szedték rá" őket? Egyszer sem!"

1878, 1914, 1918, 1925, 1975, még "e nemzedék életidejében". Ha megnézed a vallásalapító Russell írásait, ill. az Őrtorony cikkeket, elég egyértelműen kijelentették, hogy "ezek Isten dátumai". A kampányuk pedig olyan sikeres, hogy ismerek olyan tanúkat, akiknek gyógyszerek, konzervek és egyéb szükséges dolgok már össze vannak pakolva, hogy ha jön a világvége, csak felkapják az ajtó mellől, és mennek is (azt nem tudom, hová). Mi ez, ha nem rászedés, és hamis készültségben tartás?

A probléma az, hogy elfogult vagy, és nincs benned tárgyilagosság. Ez kiderül már a kommentjeid kioktató és ingerült hangneméből is. Ha az vagy, akire gondolok, akkor ez csak megerősíti az iméntieket.

2011. febr. 1. 07:47
 16/42 anonim ***** válasza:

Ez rohadt gyümölcs. Be vannak csapva! De az milyen dúrva, hogy még mindig ki tudják magyarázni. Tiszta szekta!

"Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya."

Mark 13, 32

2011. febr. 1. 11:22
 17/42 anonim ***** válasza:

Én nem akarom bántani a tanúkat, de azért az durva, hogy a kereszténység mennyi ember haláláért felelős. Ugyanis az igazi kereszténység, Krisztus követése senkinek a haláláért nem felelős. Az hogy politikusok és "egyházfők" mit döntenek nem érinti a valódi hitet, Krisztus tényleges követőit.

Továbbá az itt egymásnak feszülő vélemények sem azt mutatják, hogy az igazságról a keresztények másképp gondolkodnak, hiszen mindannyian megegyeznek abban, hogy Jézus Isten fia, aki az életét adta értünk. Megegyeznek Isten személyében (Ábrahám, Izsák és Jákób Istenében) és a háromságban. Az, hogy a teremtéssel kapcsolatban vagy egyes apró momentumokkal kapcsolatban máshogy vélekednek, az nem befolyásolja az üdvösséget, egyszerűen csak SZABAD GONDOLKODÁS eredménye.

2011. febr. 1. 14:15
 18/42 anonim ***** válasza:
0%

Sorolhatod az évszámokat, de ezzel sokra nem mész, mivel csak torz módon, féligazságokként adod elő a saját verziódat. Azt állítottam, hogy a Tanúk soha senkit nem csaptak be! Voltak tévedéseik, mint ahogy neked is, nektek is vannak. De ha esetleg erről nem óhajtasz beszámolni, érthető. "Biztosnak" vélt váradból dobálod a sarat azokra, akik a tevékenységük folytán, a világ legnagyobb részén szem előtt vannak.

A rágalmaiddal pedig csak a hiszékeny laikusokat tudod megtéveszteni, de semmi gond, mindenki a maga érdemei szerint..., tudod?

A probléma az, hogy én tárgyilagos vagyok, sőt nem is hinnéd, hogy mennyire. Kioktatásnak veszed? Annak veszed, aminek csak akarod, szíved joga. Viszont nem vagyok ingerült, legfeljebb határozott és az előző írásom is a lehető legrövidebb akart lenni, mivelhogy feleslegesnek tartom veled a szócséplést. Nem is miattad írtam.

Te talán nem hiszel a Biblia alapján az utolsó napokban? Engem ez a beszélgetés is megerősített, pedig kétségeim nem voltak már:

http://www.youtube.com/watch?v=a7Z2J9_N9kU&NR=1

Ők nem a bibliáról beszélnek, nem a Biblia alapján érvelnek, mégis ugyanoda jutnak! Nem érdekes?

"Ugyanis az igazi kereszténység, Krisztus követése senkinek a haláláért nem felelős."

Igazad van! "Krisztus követése senkinek a haláláért nem felelős". Ez egy nagy igazság és ezzel szerinted egy Jehova Tanúja vitatkozna? Nem.

"Az hogy politikusok és "egyházfők" mit döntenek nem érinti a valódi hitet, Krisztus tényleges követőit."

Na látod, még ebben is igazat adok neked. Már csak az a kérdés, hogy az a sok-tízmillió ember, aki az elmúlt száz évben erőszakos halált halt - jelentős százalékuk állítólagos "keresztények" kezétől -, vajon miért haltak meg, ha a "valódi kereszténység nem függ a politika döntésétől"?!

2011. febr. 1. 21:46
 19/42 anonim ***** válasza:
Krisztus maga mondta: Én vagyok a keskeny út, és kevesen vannak akik azon járnak. Pár apostol pedig azt, hogy az antikrisztus szellem már a világban van. Nem nehéz elképzelni, hol működik igazán ez a szellem. Ott ahol a legtöbb kárt tudja tenni. Hát ezért. Egyébként én nem bántom a tanúkat, csak nem értek egyet egy-két tanításukkal. Most szólok hozzá másodszor, a többit nem én írtam.
2011. febr. 2. 13:50
 20/42 anonim ***** válasza:
Ne azt nézzük, hogy mi az, ami elválaszt minket, hanem azt, ami összeköt.
2011. febr. 4. 07:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!