Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki juthat be a Mennyek országába?

Hoffman József kérdése:

Ki juthat be a Mennyek országába?

Figyelt kérdés

Mit kell tenni hozzá, mi a szükséges és elégséges feltétel?

Katolikusok elsősorban

2011. jan. 27. 22:23
1 2
 11/14 yuda ***** válasza:

Kérdezőnek és Péternek: nehéz ezt befogadni igaz? pedig már leírta valaki,de feltételezem egyszerűbb átugorni,ha már nem értjük... :) csak bemásolom:

"Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába." - János Evangéliuma 3,5

úgyhogy Péterkém,lásd meg,amit írsz az igaz,de azért tehetsz is valamicskét az ügy érdekében :))

Esetleg igei módon betölteni?

Fura mód a biblia csak víz alá merítésról beszél és szentlélek keresztségről.amit minden esetben nyelveken szólás követ :))

lehet kérem tanulmányozni a bibliát,és nem itt vitatkozni aki nem olvassa:))

Feleslegesek a doktrinák,ha megakadályozzák a híveket az önálló biblia tanulmányozástól és értelmezésüktől: nem kell félni, ha más van benne -mégis inkább a biblia az igaz,nem a vallásgyakorlat!

2011. jan. 28. 16:04
 12/14 KÁELEF ***** válasza:
0%
Akinek van részecskegyorsítója és tudja hol lyukassza át a téridő kontinuumot. Azután lehet gerjeszteni a részecske ágyúkat, mert lesz nagy balhé a váratlan látogatás miatt. :)
2011. jan. 29. 09:24
 13/14 anonim ***** válasza:
Ezt ilyen röviden nem lehet megválaszolni, hisz a Biblia lépten-nyomon arról szól, hogyan törekedett Isten arra a történelem során, hogy az embereket üdvözítse. A Biblia pedig több, mint ezer oldal, hogyan lehetne besűríteni néhány mondatba? Én szívesen rászánom az időt, és tanulmányozom veled a Bibliát, ha komolyan érdekel a dolog.
2011. jan. 30. 20:12
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok segítő szándékú hozzászólást.

Engem elsősorban az érdekelne, hogy egy katolikus milyen választ ad arra a kérdésre, hogy hogyan üdvözülhet valaki.

Ha például bemennék egy templomba, és megkérdezném a papot, hogy "Atyám, éltem eddig, ahogy éltem. Mit kellene mostantól tennem, hogy Isten magához fogadjon?"

Egyáltalán, kell-e valamit tenni, vagy elég, ha a temetésem majd imádkoznak értem?

2011. jan. 31. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!