Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért oldozza fel mások bűnét...

Miért oldozza fel mások bűnét az, ha egy csoport megkínoz, és megöl valakit?

Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 02:56
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
ketten vagyunk itt muszlimok, nem tűnt még fel?
2011. jan. 27. 12:54
 42/62 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy hányan vagytok, ha sosem írjátok oda a neveteket. Néha én is elfelejtem, mert sietek, de általában ott van:

Freya

2011. jan. 27. 12:57
 43/62 anonim ***** válasza:
9%

értem. szóval te Freya vagy.

Én meg Wotan. térdre!

2011. jan. 27. 13:11
 44/62 anonim ***** válasza:

És még mindig:

"De attól, hogy Jézus meghalt, attól még mindig bennünk van a hajlam a bűnre!"

Nem változott ez meg!!!

Akkor hogy is van ez?

2011. jan. 27. 13:17
 45/62 anonim ***** válasza:

Isten arra vár,hogy az ember magától jöjjön rá arra,mi a bűn és miért nem jó bűnt elkövetni,hogy saját szándékából és belátásából éljen Istennek tetsző életet.Istennek nyilván nem tetszik,hogy szenvedünk,de nem avatkozhat bele,egyrészt,mert szabad akaratot adott nekünk,másrészt azért,mert átadta a gonosznak a hatalmat,hogy az ember magától ébredjen rá,neki (Istennek)van-e igaza,avagy Sátánnak.Csak hát,az ember igen nehezen tanul...

Más:Nem a kínzás és a gyilkolás oldozta fel az emberek bűnét,hanem a tökéletes ember(Jézus)tulajdonképpen önként vállalt halála.Mert vállalta a szenvedést,azt hogy végképp befejezi földi életét azért,hogy esélyünk legyen az örök életre ,majd ha annak eljön az ideje.Mert Isten és Jézus képes volt a kegyetlen,gyarló emberekért vállalni ennyi szenvedést,hogy bizonyítsák felénk való szeretetüket.Az már más ,hogy az emberek ettől szemernyit sem változtak jobb irányban a mai napig sem,elég szomorú dolog.

2011. jan. 27. 13:36
 46/62 anonim ***** válasza:
6-szor szerepelt az ember szó az előzőben. striguláztam.
2011. jan. 27. 13:45
 47/62 anonim ***** válasza:

"De attól, hogy Jézus meghalt, attól még mindig bennünk van a hajlam a bűnre!"

Nem változott ez meg!!!

Akkor hogy is van ez?

Még mindig ott a lenullázott válaszom első mondata: a bűnbocsánat őbenne van. Ő az utolsó áldozat. Ezt nem tudom más szavakkal leírni. Ha elfogadod, a tiéd. Valamelyik kérdésnél a mozis példát hoztam fel, remélem nem ebben és most nem istmétlem magam:

Valakinek van számodra egy mozijegye. Csak el kell fogadnod, érte kell menned. De te azt mondod: nem kell a mozijegy, így nem fogod látni a filmet. De attól még a nevedre szóló mozijegy ott volt, láthattad volna.

Na, így van ez a Jézusban történő bűnbocsánatnál is. Nem az emberi természet változott, hiszen az nem is változhat a szabad akarat miatt, hanem a bűnbocsánat lehetősége, és az Istennel való bensőséges kapcsolaté. Ez változott.

2011. jan. 27. 13:52
 48/62 anonim ***** válasza:
Ja, Wotan, én megtértem az egyetlen teremtő istenhez, aki előtt minden térd meghajol. A tiéd is.
2011. jan. 27. 13:53
 49/62 anonim ***** válasza:

6-szor szerepel benne az ember szó, na és akkor mi van?

Nagyon unalmas életed lehet, ha jobb dolgod sincs, mint a szövegemet strigulázni.Ez már orvosi eset.Számold csak meg benne a vesszőket,abból még több van, ez már botrányos,igaz?

2011. jan. 27. 13:58
 50/62 anonim ***** válasza:

Összegezzünk!

Jézus meghalt.

- A szenvedés nem szűnt meg.

- A bűnre való hajlam nem szűnt meg.

- Bűnbocsánatot az Ő halála nélküli is tehet bárki, szabad akaratból.

- Ádám bűnéért, mást nem vonhatnak felelősségre.

Fail!

2011. jan. 27. 14:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!