Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan döntsek? A Biblia mit...

Hogyan döntsek? A Biblia mit ír róla?

Figyelt kérdés
nagyon szeretem a barátomat,pár hónapja járunk, távkapcsolatban élünk, de nem nagyon bírom korlátolni az érzelmeimet.régen úgy gondoltam, h. a testi szerelemmel (nem a csókra gondolok) várni fogok házasságig, de most, h. szerelmes vagyok, már nem vagyok annyira biztos ezen célkitűzésemben. Engedjek a vágyaimnak v. az érzelmeimnek? a Bibliában nincs vmi erről? köszi
2011. jan. 10. 21:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

a szexuális vágy a paráznasággal egyenlő. az pedig tudjuk, hogy bűn. a bűn az az effekt ami visszatart úgymond Isten országától. a vágy azért bűn, mert olyankor a korábban tévedésből megkreált hiányérzetét próbálja akaratos módon kielégíteni az egyén, amikor is csak önmagával van elfoglalva, saját érdekével, így önző. az önzés az egységet zülleszti, ezért is blokk ez. szóval 3 lehetőség van az érzelmekkel/vágyakkal kapcsolatban...vagy kielégítjük őket, így elégedettséget okozva, de automatikusan beindítva az effektet, egy következő kialakulására, vagy elnyomjuk őket, oly módon, hogy másra koncentrálunk, ami később mentális betegségekhez vezethet...vagy egyszerűen megértjük, hogy ez egy felesleges pótcselekvés, mert a lényegünk, lényünk attól, hogy egy vágyat beteljesítünk nem lesz több, és csak önzést követünk el ekkor, szó szerint abszorbeáljuk ezeket, hogy onnantól mi uraljunk, se ne a vágyaink. a vágynak/érzelmeknek egyetlen oka van...az hogy rájöjjünk, mind mind egy megteremtett effektus, ami azért lett megteremtve a részünkről, hogy értékelni tudjuk az, mai ezeknek a hiánya, és ha letisztítjuk ezeket az elméinkből, akkor mi marad? felüdült(nem öröm), nyugodt(nem elégedett) érzés folyamatosan, ami a maga a valós boldogság. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 11. 11:26
 22/28 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, de valószinűleg még várni fogok. egyébként a barátom mélyen vallásos (hithű muszlim), ő is úgy gondolkodik talán mint én, de még nem beszéltünk erről. néhányatokat felpontoztam :) köszi mindenkinek
2011. jan. 11. 14:19
 23/28 anonim ***** válasza:
LastOne.Left: Boldog szülinapot! :D (off)
2011. jan. 11. 15:35
 24/28 anonim ***** válasza:

köszi szépen. :P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 11. 15:45
 25/28 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy eltörölték a többnejűséget. Hol van az leírva, hogy csak egy emberrel köthetsz házasságot? És ezt viszont engedélyezném a nőknek is. Tehát mindenki mindenkinek a házastársa lehetne.

Ugye ezt csinálják a mormonok. Vagy talán ők is paráználkodnak?

2011. jan. 11. 16:00
 26/28 anonim ***** válasza:
Amúgy nem tudom miért gondolják az emberek önzőségnek a szexet? Akkor ez alól én kivétel vagyok, mert akarom, hogy a partnerem jól érezze magát és annak örülök a legjobban, ha ő minél nagyobbat élvez.
2011. jan. 11. 16:02
 27/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is azt ajánlom, hogy várjál a házasságig, de azt is el kéne rendeznetek, hogy ki miben hisz, mert látom, hogy ő muszlim. Tudod, hogy náluk a nő sokkal alsóbbrendű? Bármikor megcsalhat, bármikor kidobhat, elválhat, míg te nem tehetsz semmit... stb...

2011. jan. 11. 19:17
 28/28 anonim ***** válasza:

Most komolyan. Akinek nincs pénze, vagy nem szeretne összeházasodni, de szeretik egymást, miért nem csinálhatja?

Biztos nagyon sokan vannak, akik párkapcsolatban élnek, és csinálták már, és jobban élnek, jobban szeretik egymást, mint jó néhány házastárs.

De rám ne hallgasson senki, hiszen még csak 13-14 vagyok...

2011. febr. 1. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!