Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan döntsek? A Biblia mit...

Hogyan döntsek? A Biblia mit ír róla?

Figyelt kérdés
nagyon szeretem a barátomat,pár hónapja járunk, távkapcsolatban élünk, de nem nagyon bírom korlátolni az érzelmeimet.régen úgy gondoltam, h. a testi szerelemmel (nem a csókra gondolok) várni fogok házasságig, de most, h. szerelmes vagyok, már nem vagyok annyira biztos ezen célkitűzésemben. Engedjek a vágyaimnak v. az érzelmeimnek? a Bibliában nincs vmi erről? köszi
2011. jan. 10. 21:32
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
10%

A Bibliában az van, hogy várjál.

Én meg azt ajánlom neked, hogy használjatok gumit, és élvezzétek egymást! De védekezettek, Biblia és a pápa ide vagy oda.

2011. jan. 10. 21:39
 2/28 anonim ***** válasza:
11%

Elsönél a pont.

Az Én volt barátnöm is házasságig akarta tartogatni, de hamar lefeküdtünk. Nem bánta meg.

Ezzel nem követsz el semmi rosszat, tehát nyugodtan szexelj, mert a szerelmeteket egy új szintre fogja emelni.

2011. jan. 10. 21:42
 3/28 anonim ***** válasza:
48%

Első, fényesen ragyogó elmédet újfent megcsillogtattad.

XD XD

2011. jan. 10. 21:42
 4/28 anonim ***** válasza:
0%
Én is csak azt tudom javasolni, amit Sir Butcher.
2011. jan. 10. 21:49
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én és a férjem is hívő keresztények vagyunk (katolikus és református). Amikor megismerkedtünk, még mindketten szüzek voltunk, és a nászéjszakánkig sikerült azoknak is maradnunk. nem volt mindig könnyá, de megérte. Örökre emlékezetes nászéjszaka, remek szexuális élet, bizalom, hűség, egy csodálatos kisfiú és nulla nemi betegség, csak néhány áldás azok közül, amiket élvezünk.

A Bibliában VAN szó arról, amit kérdezel, mégpedig elsősorban a Tízparancsolatban: Ne paráználkodjál! Az egész Biblia szexpárti, de a házasáletet csakis a házasságon belül tartja helyesnek. Ott azonban "ereszd el a hajam" van, az Énekek Éneke pl erről szól, egy csodás erotikus költemény az egész. Vagy egy másik példa: az újdonsült zsidó férjnek pl egy évig még háborúba sem volt szabad vonulnia, hogy "vidámítsa feleségét, akit elvett". :-)

Te tudod, hogy hogyan döntesz. Én csak arról tudok beszámolni, hogy megéri várni, még ha nehéz is. Ez a könyv sokat segített: [link]

2011. jan. 10. 21:53
 6/28 anonim ***** válasza:
0%
Utolsónak ne hidd el amit mond!:D
2011. jan. 10. 21:57
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Hihetsz a 21.53.-nak. Csak ma a szexet tartják a legfontosabbnak egy párkapcsolatban. A szeretet csak mellékes mellette. Ezért megy tönkre annyi párkapcsolat.

A Tíz parancsolatban valóban benne van a Ne paráználkodjál, aki betartotta az nem bánta meg. Az ellenkezőjét viszont sokan.

De a döntés a tiéd.

2011. jan. 10. 22:03
 8/28 anonim ***** válasza:
27%
Én sem értek az utolsó előttivel egyet. Neki valószínűleg(biztos is) hogy nagy szerencséje volt ilyen téren. Nem mindenkivel jó a szex hiába szereted. És elég kényelmetlen ha ez rögtön házasság után derül ki, és ez miatt már válsz is.
2011. jan. 10. 22:04
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Miért is ne higgye el? Én se bántam meg, hogy megvártam az esküvőt. Isten jól tudta mire van szüksége az embernek, nem védelmére adta a tízparancsolatot nem ellene. Ha valaki hajlandó komolyan venni és betartani, hogy ne paráználkodjál az számtalan dologtól megkíméli magát a nem kívánt terhességen és a nemi betegségeken túl is.
2011. jan. 10. 22:05
 10/28 anonim ***** válasza:

Akkor szerencséd volt, hogy megvárta az esküvöt.

1000-böl 1!

2011. jan. 10. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!