Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan döntsek? A Biblia mit...

Hogyan döntsek? A Biblia mit ír róla?

Figyelt kérdés
nagyon szeretem a barátomat,pár hónapja járunk, távkapcsolatban élünk, de nem nagyon bírom korlátolni az érzelmeimet.régen úgy gondoltam, h. a testi szerelemmel (nem a csókra gondolok) várni fogok házasságig, de most, h. szerelmes vagyok, már nem vagyok annyira biztos ezen célkitűzésemben. Engedjek a vágyaimnak v. az érzelmeimnek? a Bibliában nincs vmi erről? köszi
2011. jan. 10. 21:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Igen szerencséd volt. Nekem pontosan 3 ismerősöm van aki ez miatt vált. Úgyhogy hidd el, nagyon nagy szerencsétek van mindkettőtöknek.
2011. jan. 10. 22:09
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és +1, hogy legjobb barátnőm nagymamája nem vált el, de azóta rossz kapcsolata van a férjével. És szerintem igenis derüljön ki házaságg előtt ha valami nem jó. Ez így egy szerencsejáték. Vagy bejön vagy nem. Én is imádtam a volt barátom, ő is engem. De a szex nem működött, és úgy döntöttünk nem is érdemes így folytatni. Mi van ha várok a házasságig??
2011. jan. 10. 22:14
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 80%-os válaszoló, a szex milyensége elsősorban az egymásra hangolódástól függ, a fizikai részletek tanulhatóak. Nem igaz, hogy ezerből egynek jön be, számos házaspár van a gyülekezetben ahová járok, eddig mindnek bejött. Pontosan az a tapasztalatom hogy az előre kipróbálgatósaknak meg az élettársi kapcsolatokban élőknek nem jön be hosszú távon.
2011. jan. 10. 22:49
 14/28 anonim ***** válasza:
38%

Hát, nem csak egymásra hangolódás...

Volt ismerős pár, akik azért mentek szét, mert a pasi egyszerűen túl nagy volt a lánynak. Kipróbáltak ezer pózt, de végül mind a ketten belefáradtak, hogy két-három órás előjáték kell, mire szabályosan be lehetett tuszkolni. Pedig a lány már tocsogott, de egyszerűen szűk volt. A csávó meg méretes... Így a szex lehetetlen volt nekik, tökmindegy, mennyire imádták egymást... És emiatt válni eléggé ciki...

Amúgy meg, az, hogy kívül mindenkinek minden tökéletes, sajnos közel sem mindegy. Én is mondhatom, hogy aranypalotában lakok, közben meg közel sem... Az, hogy a gyülekezetben mindenki azt mondja, hogy húú, ilyen jó, meg húúú, olyan jó, az közel sem biztos, hogy a hálószoba csendes magányában is úgy van... Aztán egyszer csak vagy jön a robbanás, vagy sokan úgy élik az életüket, hogy nem boldogok, és már alig várják, hogy vége legyen... Sajnos, ilyet is ismerek.

Lehet mondani, hogy a szex csak egymásra hangolódás, de nem. Mindenkinek mások az igényei, a vágyai. Ebben is kell egy közös hangnem. És azt, hogy a közös hangnem megvan, csak egy szeretkezés (vagy inkább több) alatt derül ki. Ez nem igazán olyan, amit szavakkal meg lehet beszélni (pláne szüzen, amikor még az ember nem is tudja igazán, mik a valódi vágyai). És ha a házasság úgy indul, hogy feláldozok magamból részeket, akkor onnantól már megette a fene az egészet. Az nem házasság, hanem börtön... A szerelem, és a házasság úgy működik jól, ha mind a két fél úgy fogadja el a másikat, ahogy van, és hibáival, vágyaival együtt szeretik egymást. Ha én olyat szeretek, amit a barátnőm nem, akkor nekem nem jó, ha nincs, mert hiányzik. Persze, lehet élni bármi nélkül, de a boldogság már közel sem lesz teljes... Ha meg a másik fél szenved olyan miatt, amire én vágyok, akkor meg az ő boldogsága szenved csorbát...

A másik meg: a Biblia azért írja a ne paráználkodj-ot, mert régen nem volt fogamzás gátlás. Az a gyerek, aki házasságon kívül született, voltaképpen halálra volt ítélve. (az anyukáról nem is beszélve). Ezért volt fontos, hogy csak megfelelő körülmények között legyen gyerek. És bizony a védekezés nélküli szexből nagyon könnyen gyerek lett. Ezt már régen is felismerték, erre jött ez az egyházi parancs. (Ami minden régi vallásban benne van...)

Arról nem is beszélve, hogy más a paráználkodás, és más a szeretkezés. Ha ők ketten szeretik egymást, miért ne élvezhetnének testi örömöket is? Pláne, ha vigyáznak közben egymásra. Egy jó, harmonikus szex inkább még szorosabbá vonja a köteléket két ember között, eléggé csekély rá az esély, hogy "na megvolt az első, akkor mostantól fűvel-fával is". Ha meg kiderül, hogy nem illenek össze, akkor még mindig jobb egy pár hónapos együttlét után, mint egy esküvő után...

Azért egy válás nem szép dolog, na. Láttam már párat sajnos.

Szóval, kedves kérdező: csináljátok azt, amit a testetek és a szívetek diktál. A vallás egy fontos, és szép dolog, de sanyargatni magatokat érte, ne adj isten, pont a vallás miatt boldogtalan életet élni nem éri meg. Próbáljátok ki egymást, élvezzétek a legszebb dolgot, ami két szerelmes ember között lehet :) (És védekezettek...)

2011. jan. 10. 23:19
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

21:53 vagyok.

Ugyan miért ne lehetne elhinni, amit mondok?

Az ismeretségi körömben csupa ilyen házasság van: mindjárt elsőre megtalálták egynást, és működik a szex is. Többségük keresztény, de van ateista házaspár is. Na, ők vannak a legjobban ellen az ilyen muszáj a szexet kipróbálni-dolognak. A feleség válóperes bíró, neki aztán tényleg van rálátása arra, hogy mi miatt megy szét egy kapcsolat. megsúgom: SOHA nem a szex miatt. A szex még akkor is jól működik, amikor a felek már külön élnek. A legtartósabb kapcsolatok meg azok, ahol a felek alaposan megismerik egymást a házasságkötés előtt, és ismerik a saját igényeiket.

Az ilyen ember a legritkább, mivel elterjedt szokás szerelemből házasodni. A szerelemmel nincs is semmi baj, csak elvakítja az embert, elveszi a józan ítélőképességét. Amikor elmúlik a szerelem, meg nem is érti, hogyan jöhetett össze ezzel az emberrel. Nem lenne ésszerű előbb megismerni az illeőtt, és aztán belezúgni? Így esetleg arra is lenne esély, hogy a szerelem (és a kapcsolat) egy élethosszig tartson...

Mondom mindezt egy válóperes bíró tapasztalataival a tarsolyomban, aki 20 (!) éve él boldog házasságban a férjével. És szűzen házasodott.

2011. jan. 10. 23:46
 16/28 anonim ***** válasza:

Szeretném, ha igazad lenne, de sajnos tudom, hogy nincs.

Te el tudod képzelni, hogy azt írod be a vállóperes papírra, hogy a nem jó a szex? Általában ez csak a kezdőtüske. Utána jönnek az apróságok. A válások nagyobb része történik amiatt, hogy nem hatja le a WC-deszkát, mint amiatt, hogy megcsalt. A nagy dolgok fájnak, de begyógyulnak. Az, ami szétrobbantja a boldogságot, az a sok-sok apró kis tüskécske. Egy ismétlődő vicc, ahol már az elsőnél rosszul voltál. Hogy mindig elfelejti feltölteni a sótartót. Hogy mindig én viszem le a szemetet. Hogy sosem áztatja be a tányérokat, csak otthagyja. Hogy a zsebei mindig tele vannak mosáskor.

Ezek az igazi válóokok. A rossz szex csak a löket.

Én irigylem a körülötted élő emberek csodás életét. Sőt, annyira irigylem őket, hogy egyenes sajnálni tudom. Tökéletesség sajnos nincs. Ott nálatok mindig elsőre egymásra találtak, tökéletes a szex, tökéletes a házasság. Gyanítom veszekedni is csak évente egyszer veszekednek, mert az apuka az egyik zokniját elfelejtette a szennyesbe dobni.

Ne érts félre, nem akarok ironizálni, vagy téged megsérteni. Csak sajnos túl sok ilyet láttam. És első kézből, mert a barátnőm egy ilyen házasságból menekül, szabályosan menekült, ugyanis a drága ex már pisztollyal fenyegetőzött. Pedig olyan boldogok voltak. Mindenki irigyelte őket. Apuka autóval szállította mindenhova, (félt, hogy megcsalás lesz, pedig nem volt oka) minden évben Olaszországba jártak nyaralni, és természetesen minden tökéletes volt. Kár, hogy ez az egész egy hazugság volt kifelé. Semmi nem volt se szép, se jó. Csak az ex nyomatta az ipart, mert ő világéletében tökéletes volt mindenben, és a házasságát is így tervezte.

Szerencsére sikerült elmenekülnünk. Nem volt házasságtörés, már beadták a válópert. Aztán rettegett a lány, ugyanis nem egy halálos fenyegetést kapott... Pedig olyan tökéletes volt minden...

A külső máz, az, amit a világ felé mutatunk lehet tökéletes. Valószínűleg sosem fogsz a mélyére látni a többieknek, (pláne ilyen tökéletes közegben) mert ahol mindenki ilyen boldog, ott senkisem meri majd felvállalni, hogy ő mégsem. Vagyis, valahol a szoba mélyén, éjjel, ha sötét van, talán gondolkoznak rajta, miért nem stimmel, de mások előtt soha.

Egyre kérlek: majd, ha évek múlva hirtelen robbanás lesz, és az egyik szuper-boldog férj vagy feleség egy szó nélkül fogja a sátorfáját, és lelép valahová, mert az élete mégsem volt olyan szép, kérlek, gondolj rám...

2011. jan. 11. 00:00
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
Így van, azt, hogy ne paráználkodj nem úgy kell érteni, hogy sanyargasd magad. Nem kell fűvel-fával lefeküdni, sőt nem csak fűvel-fával, senkivel ha nem vagy szerelmes. És manapság már szinte semmi különbség a házasságot kötött és a több éve együtt élő párok között. Akik nem szeretnének házasodni, azok ne is szexeljenek soha? Egy a lényeg, szerelemből kell tenni mindent. Anélkül semmit. Egy hívő...
2011. jan. 11. 00:28
 18/28 anonim ***** válasza:
53%

A párom és én krisna-hívők vagyunk.

Lelki tanítómestereinkkel való beszélgetéseket követően, az ő beleegyezésükkel társultunk. Már 3. éve vagyunk együtt, boldogan. De még nem voltunk együtt 'úgy', mivel hitünk szerint a sex csak gyermeknemzés célját kell, szolgálja.

Most biztos sokan leszólnak majd, de aki valóban Istent / Krisnát helyezi az első helyre, annak az ilyen világi vágyak nem csábítóak.

30/N

2011. jan. 11. 00:32
 19/28 anonim ***** válasza:

Nem fogok rád gondolni, mert nem lesz ilyen.

"félt, hogy megcsalás lesz, pedig nem volt oka" A kapcsolatuknak épp csak az alapja nem stimmelt: a bizalom. Csodálkozol, hogy szétmentek? Mert én nem. Ők sem a szex miatt mentek szét, a válásuknak kapcsolati oka volt. Mint az összes többi válásnak, egytől egyig. Azzal meg, hogy a kapcsolati problémák a szexben is megmutatkoznak, minden pszichológus tisztában van...

Én téged sajnállak, Butcher. Krisztusba vetett hit nélkül borzasztó magányos és szomorú lehet neked. És majd 40 év múlva, amikor még mindig boldog házasságban élek, meg a barátaim is, majd gondolj rám.

2011. jan. 11. 01:15
 20/28 anonim ***** válasza:
Nyugi, se szomorú se magányos nem vagyok, hála a páromnak, akivel immáron már három éve élünk (és bizony jókat szeretkezünk) együtt. Esküvő nélkül. Tudod miért? Mert egyszerűen nem engedhetjük meg magunkat. Ettől én még se nem kisebbnek, se nem rosszabbnak nem érzem magam :) (Csak akkor, ha a másik felem messze van...)
2011. jan. 11. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!