Van itt olyan aki Jehova Tanúja. A mamám is ezt a vallást tanulja én is jártam de valahogy mindig abba maradt. Hogy vehetném rá a párom hogy ő is tanuljon vagy legalább foglalkozzon vele? Nélküle engem se érdekel.
Nem inkább Jézus erkölcsi törvényeinek kellene megfelelni?
Kinek az erkölcsi törvénye volt az, amikor a pl. a katolikusok milliói gyílkolták egymást és mást, szinte minden háborúban, mely a kereszténynek nevezett világban dúlt? A pápáé, vagy Jézusé? Ez nem csak a múlt, a jelen is hasonló: Ruanda 1994, 80%-ban katolikus ország!
A Jehova név nemzetközileg a legszélesebb körben elterjedt kifejezés Isten nevére. Senki, hangsúlyozom: SENKI sem tudja biztosan, hogy eredetileg mi volt a helyes kiejtése ennek a négy mássalhangzónak: JHVH vagy YHWH.
A The Jerusalem Bible előszavában ezt írja: „ Azt mondani: ’Az Úr az Isten’, mindenképpen felesleges szószaporítás, míg az, hogy ’Yahweh az Isten’, semmiképpen nem szóismétlés.”
Használjuk mi is a Jahve alakot, sőt a Jah rövidített formát is, a lényeg a kötözködés helyett használni kellene!!
Sok tudós a Jahve-t részesítik előnyben. A következetesség szempontjából viszont Jehova a helyes. Miért? A Jehova kiejtés évszázadok óta elfogadott a magyar nyelvben. Azoknak, akik kifogásolják e kiejtést, kifogásolniuk kell az elfogadott Jeremiás, sőt a Jézus kiejtéseket is. A Jeremiás nevet úgy kellene mondani, hogy Jir·mejah′ vagy Jir·meja′hu, az eredeti héber kiejtés szerint, Jézus pedig Je·su′a‛ (héber) vagy I·e·szousz′ (görög) lenne. Ezért számos bibliakutató, köztük Jehova Tanúi is, úgy érzi, hogy a következetesség szempontjából a magyar nyelvben már jól ismert „Jehova” név használata a helyesebb, valamint annak megfelelői más nyelveken. A magyar irodalom jeles képviselői, köztük Jókai, vagy Mikszáth is ezeket használta. Ennyi.
Hogyan vehetném rá a párom,hogy foglalkozzon olyasmivel,ami engem érdekel?
Hát nem azért a párod,hogy vele aztán tényleg mindent megbeszélhess?
Egyszerűen mond el neki ,hogy neked ez fontos és el fogsz járni és ha őt is érdekelné,akkor szívesen vennéd,ha veled menne.Ha ebből problémáitok adódnának akkor meg gondold végig,hogy a megfelelő ember van e melletted.
Egy kapcsolat nem korlátozhat annyira,hogy ha te vallásosnak érzed magad,ne járhass templomba,mert a párod nem jár.
Alkossunk embert a mi képmásunkra és hasonlatosságunkra- mondta Isten (1 Mózes 1:26).
A mi hasonlatosságunkra kifejezés annyit jelent,hogy mi is képesek vagyunk visszatükrözni Isten megnyerő tulajdonságait.Olyan tulajdonságokat,mint a szeretet, kedvesség, hosszútűrés, béke, önuralom, öröm, hit, jóság.
Ennek fényében hiszem, hogy ha igyekszel ezen tulajdonságok közül felmutatni egy párat a töled telhető legnagyobb mértékben akkor meggyőzheted a párodat.
NE FELEDD A tettek többet mondnak minden szónál.
Ehez azonban kitartásra és türelemre lessz szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!