Van itt olyan aki Jehova Tanúja. A mamám is ezt a vallást tanulja én is jártam de valahogy mindig abba maradt. Hogy vehetném rá a párom hogy ő is tanuljon vagy legalább foglalkozzon vele? Nélküle engem se érdekel.
Ez a "fórum" nem a legalkalmasabb arra, hogy ezt megvitassuk.
Erőltetni, nyomást gyakorólni rá semmiképpen nem szabad. Minden egyes embernek a - házasságban is - alapvető, elidegeníthetetlen joga, hogy hihessen abban, amiben akar. Ez a szabad akarat lényege.
Ez ideális esetben a párodra is vonatkozik, vagyis Ő sem szabhatja meg a Te szellemi identitásodat. Persze, nagyon hasznos, ha a család egy világnézeten van, és érdemes is erre törekedni, főleg ha fontos az illetőknek a vallás. De nem szabad CSAK AZÉRT egységre törekedni, mert a másiknak tetszeni akarsz. Az ilyen "egység" nem valódi, csak képmutatás, és erre nem szabad a kapcsolatot építeni!
Igenis őszintén (DE SZELÍDEN) fel kell vállalni mindenkinek a meggyőződését, mert különben hiteltelenné, képmutatóvá válik, és talán ez még a mai világban sem erény! Ha másként nem megy, akkor a példáddal hass a párodra. Igaz idő, de tisztességes, mindenféle kényszermentes érvelés.
Tehát ha kihagyod a számításból a szellemi függetlenséged tényét, és hamis egységre törekszel, hibát követsz el.
Persze még megteheted, hogy mindenáron hibát keresel a Tanúk világnézetében, és ha úgy érzed találtál, megnyugtatott lelkiismereteddel élhetsz tovább.
Kérdés: valóban ők-e a hamis próféták
Egy Tanú
Mielőtt tagja leszel egy ilyen gyermeteg vallási szektának, olvasd el a fenti wikipédia bejegyzést.
"Mások sértegetése" nem biztos, hogy nyerő húzás.
Egyébb vélemény, vagy esetleg kifejtenéd mi benne a "gyermeteg"? Vádaskodni a legkönnyebb. Persze egy másik kérdésben.
Mellesleg a kérdéshez képest OFF!
Majd elfelejtettem.
A kicsinyesség példája a nemtetsző vélemények lepontozása, így próbálják egyesek, mások vélményét megsemmisíteni. Nem a kézikonok nyomogatásával kell fölénybe kerülni, mert az pusztán gyermeteg, kisstílű bosszú. De ha valakinek ez lelki orgazmust okoz, a Bibliában biztos talál rá megfelelő igazoló passzust. Rajta nyomkodók lehet klikkelni...
Igen, nekem sem szokott jól esni, ha pl. egy alapos kutatás eredményét lepontozzák, főleg ha tudom, hogy igaz, amit írok.
Persze, ha a hozzászólás inkább mások sértegetése, az érvelés helyett offolás...
Szegény pasi...
ne csodálkozz, ha elhagy vagy megcsal. Most komolyan.
Na lehet lepontozni...
Persze ha tudnátok miről beszéltek! De nem tudjátok, mert a gyakorlat nem ezt mutatja.
És bizony eléggé félrevezető és álságos, ha olyanok beszélnek valamiről, akik a kötözködésen kívül mást nem tudnak adni, mert nem értenek a tárgyhoz.
Az ellenzőknek egy idézet, hogyan tekintették az első századi újonnan megalakult keresztény gyülekezetet:
"De helyénvalónak gondoljuk, hogy tőled halljuk, mik a gondolataid, mert bizony ami ezt a szektát illeti, ismeretes előttünk, hogy mindenütt ellene beszélnek.” Cselekedetek 28:22
Tehát nem lep meg minket a negatív vélemény. Jézus beszélt arról is hogy igaz követőit gyűlölni fogja a világ: "Nekik adtam a szavadat, de a világ gyűlölte őket, mert ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak." János 17:14
Egy vallási enciklopédia kijelenti: „Az emberi élet sajátosan igényli, hogy megkülönböztethesse a valót a valótlantól, az erőteljest az erőtlentől, a valódit a félrevezetőtől, a tisztát a fertőzöttől, a világost a zavarostól, valamint a két véglet közötti árnyalatokat is” (The Encyclopedia of Religion). Ennek az igénynek a kielégítése érdekében az emberek már régóta keresik az igazságot. Minél inkább Jehovára irányult a kutatásuk — akiről a zsoltáríró azt mondja, hogy ő az „igazságnak Istene” —, annál közelebb jutottak az igazság megtalálásához (Zsoltárok 31:5).
Jehova neve szó szerint azt jelenti, hogy ’előidézi, hogy legyen’ (1Mózes 2:4). Tehát már a nevének jelentése is teremtői mivoltára és szándékára hívja fel az ember figyelmét. A Jehova név ismerete és használata tulajdonképpen az igaz vallás egyik ismertetőjele. Jézus nyíltan elismerte ezt a tényt, amikor Istenhez intézett imájában a követőire utalva ezt mondta: „megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, hogy a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, én pedig ővelük egységben” (János 17:26).
Ezért jó dolog a Biblia tanulmányozását elkezdeni: -egyrészt különbséget tudsz majd tenni az igaz és a hamis között
-valóban azzal a vallásszervezettel veszed fel a kapcsolatot amelyről Jézus azt mondta hogy megismerteti Atyja nevét a tanítványaival
-És azért is mert jó magaviseleted által, ahogy kezded felölteni a krisztusi egyéniséget másokat is a példád követésére fogsz ösztönözni, ebben az esetben a párodét.Kolosszé 3:10 ezt mondja:"...Vetkőzzétek le a régi egyéniséget a cselekedeteivel együtt, és öltsétek magatokra az új egyéniséget, amely pontos ismeret által újjátétetik Annak képmása szerint, aki teremtette."
Van akiket a családon belül érdekel a "szó" tanulmányozása, azaz a Bibliáé, másokat nem. Hasonló a te helyzeted is. Nézd meg, mi a Biblia tanácsa ilyenkor: "Hasonló módon, ti feleségek, rendeljétek alá magatokat a férjeteknek, hogy ha vannak olyanok, akik nem engedelmeskednek a szónak, ők a feleségük viselkedése által szó nélkül is megnyeressenek, miután szemtanúi voltak mélységes megbecsüléssel párosult tiszta viselkedéseteknek." 1 Péter 3:1,2
A Biblia tanulmányozása a Tanúkkal fog pontos ismeretet adni neked milyenek is ők, s kizárólag Bibliára alapozott tanításaik, nem valamelyik internetes oldal, melyen valótlan állításokat és részigazságokat fogsz találni.
Végül egyik kiadványunkban kis buzdítást találsz amely segít a döntéshozatalban:
AZ ISMERET ÉS A JÖVŐD
"17 Ha vonzónak találod a paradicsomi életet, ne engedd, hogy bármi is visszatartson az Isten ismeretének megszerzésétől. Ő szereti az emberiséget, és végrehajtja majd az ahhoz szükséges változtatásokat, hogy paradicsommá váljon a föld. Végtére is, ha hatalmadban állna véget vetni a világban oly általános szenvedésnek és igazságtalanságnak, nem tennéd meg? Vajon Istentől kevesebbet várnánk el? A Biblia valójában élénk színekkel ecseteli azt az időt, amikor Isten megszünteti e háborúság gyötörte rendszert, és tökéletes, igazságos uralmat állít helyére (Dániel 2:44). De a Biblia sokkal többet tesz annál, mint hogy beszámol nekünk minderről. Azt is elénk tárja, hogyan maradhatunk életben, hogy ott legyünk Isten megígért új világában (2Péter 3:13; 1János 2:17).
18 Az Isten ismerete ezenfelül már most is sok mindenben javadra válhat. Az élet legmélyebb és legnyugtalanítóbb kérdéseire is válaszol a Biblia. Ha elfogadod vezetését, segítséget kapsz ahhoz, hogy barátságot építs ki Istennel. Micsoda nagyszerű kiváltság! Ez pedig lehetővé teszi, hogy olyan békének örvendj, amilyet csak Isten tud megadni (Róma 15:13, 33). Amikor kezded befogadni e létfontosságú ismeretet, életed legjelentősebb és leghasznosabb törekvésében teszed meg az első lépéseket. Soha nem fogod megbánni, ha elsajátítod az Isten ismeretét, amely örök élethez vezet."
Hasznos kutatást, tanulmányozást kívánok neked:
egy Jehova Tanúja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!