Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók valóban soha nem...

A zsidók valóban soha nem esznek sertéshúst? Soha nem is kóstolják meg? Ez valóban olyan nagy bűn?

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 20:47
1 2
 11/18 hollófernyiges ***** válasza:
80%

Péter: természetesen azt és úgy eszel ahogyan jónak látod, olyan indokkal ahogyan akarod, de ez az érvelésed tele van hibákkal.

A disznó alkalmas emberi táplálkozásra, az európaiak meg a kínaiak sokezer éve főleg disznót esznek és nem betegebbek mint az arabok vagy hinduk.

A disznó genetikailag nem áll közelebb az emberhez a birkánál, bár igaz hogy élettanilag viszont igen a hasonló méretek és táplálkozás (mindenevő) miatt.

Nem azért terjednek át a betegségek a disznóról az emberre mert gyenge az immunrendszere vagy genetikailag hasonló, hanem mert közel élnek egymáshoz. Az influenzavírusok terjesztésében a kacsa is ugyanúgy részt vesz, mégsem mondanánk az emberhez hasonlónak. Sok járványos betegség származik a tehéntől, birkától, tyúktól vagy akár a tevétől is.

A felsorolt baktériumok minden állat és az ember bélrendszerében is előfordulnak, amúgy erre találták fel a higiénét, a leggyakoribb ételmérgezés mostanában pedig a fagylalttól és krémes süteményektől van, amihez a szegény disznónak végképp nincs köze.

2011. jan. 4. 08:32
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt, különösen Péternek, mivel az ő példája által (cigaretta) megértettem az egészet. Egyébként nem eszem én sem disznóhúst, nem vagyok zsidó, csak egyszerűen nem szeretem...
2011. jan. 4. 14:47
 13/18 anonim ***** válasza:

én eszem disznóhúst, imádom a kolbászt, a debrecenit, a körömpörköltet.

ja, és nem vagyok zsidó :P

2011. jan. 4. 15:23
 14/18 anonim ***** válasza:
69%
Péter természetesen azért nem eszik sertéshúst, mert adventista. 3Móz 11,7-re hivatkoznak. A sertés mellett tisztátalan a nyúl, a teve, a strucc és még sok más is, amit nem esznek.
2011. jan. 7. 18:42
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

20 éve vegetáriánus vagyok. Ezért nem eszek sertéshúst sem.

Üdv. Péter

2011. jan. 8. 00:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki vega, az nyilván nem eszik semmilyen húst.

De ha az volna írva a Bibliába, hogy a sertés tiszta állat akkor bizonyára megennéd, ha nem lennél vega, illetve megennék az adventisták.

Van a családomban jó sok adventista, akik húst hússal esznek. De a sertéshúst nem eszik meg. Azért nem eszik meg, mert tisztátalan és nem azért, mert egészségtelen...

2011. jan. 8. 14:15
 17/18 anonim válasza:
Azt, hogy melyik állat tisztátalan, valószínűleg hasra-ütésre találta ki valaki a történelem során. Szerintem minden állat egyformán tiszta ill. tisztátalan. Mindegyik táplálkozik, majd megemészti a táplálékot és ki is üríti magából a salakanyagot. A mikroorganizmusok valamennyi élőlényben megtalálhatóak, megfelelő kezelésével a húsnak azonban elpusztulnak. Az, hogy a zsidók hogy táplálkoznak, az az ős zsidó hagyományokból ered és az idők során tradícióvá vált. Nyilván nem minden zsidó törődik a tradíciókkal és egyre inkább nem!De akinek ez a heppje, nyilván tiszteletben kell tartani!
2015. ápr. 21. 17:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Vallási okból!Hálallahnak,vagy hálmózesnek.Kár ezen rágódni,több marad nekünk,pogányoknak.Milyen marha kifejezés az,hogy TISZTÁTALAN?.Ha nem megyek munkába,akkor DOLGOZATLAN VAGYOK?Ha nem néztem tv adást,akkor TÉVÉZETLEN?Jó lenne már levetkőzni ezt a sok hülye ósdi szöveget!!!
2016. nov. 4. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!