A zsidók valóban soha nem esznek sertéshúst? Soha nem is kóstolják meg? Ez valóban olyan nagy bűn?
Péter: természetesen azt és úgy eszel ahogyan jónak látod, olyan indokkal ahogyan akarod, de ez az érvelésed tele van hibákkal.
A disznó alkalmas emberi táplálkozásra, az európaiak meg a kínaiak sokezer éve főleg disznót esznek és nem betegebbek mint az arabok vagy hinduk.
A disznó genetikailag nem áll közelebb az emberhez a birkánál, bár igaz hogy élettanilag viszont igen a hasonló méretek és táplálkozás (mindenevő) miatt.
Nem azért terjednek át a betegségek a disznóról az emberre mert gyenge az immunrendszere vagy genetikailag hasonló, hanem mert közel élnek egymáshoz. Az influenzavírusok terjesztésében a kacsa is ugyanúgy részt vesz, mégsem mondanánk az emberhez hasonlónak. Sok járványos betegség származik a tehéntől, birkától, tyúktól vagy akár a tevétől is.
A felsorolt baktériumok minden állat és az ember bélrendszerében is előfordulnak, amúgy erre találták fel a higiénét, a leggyakoribb ételmérgezés mostanában pedig a fagylalttól és krémes süteményektől van, amihez a szegény disznónak végképp nincs köze.
én eszem disznóhúst, imádom a kolbászt, a debrecenit, a körömpörköltet.
ja, és nem vagyok zsidó :P
Sziasztok!
20 éve vegetáriánus vagyok. Ezért nem eszek sertéshúst sem.
Üdv. Péter
Aki vega, az nyilván nem eszik semmilyen húst.
De ha az volna írva a Bibliába, hogy a sertés tiszta állat akkor bizonyára megennéd, ha nem lennél vega, illetve megennék az adventisták.
Van a családomban jó sok adventista, akik húst hússal esznek. De a sertéshúst nem eszik meg. Azért nem eszik meg, mert tisztátalan és nem azért, mert egészségtelen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!