A zsidók valóban soha nem esznek sertéshúst? Soha nem is kóstolják meg? Ez valóban olyan nagy bűn?
A vallásos zsidó a pontos kifejezés: ők tényleg nem esznek malac húst,mert bűnnek tartják:Különbséget tesznek tiszta és tisztátalan állatok között és a malac ez utóbbi.
..és sokan vannak nem vallásos zsidók,ők ugyanazt eszik,mint bárki más -egészségünkre! :)
Szia!
Én nem vagyok zsidó mégsem eszem sertéshúst közel 20 éve.
Tudod, én azt gondolom, hogy az nem bűn kérdés. Nem tudom, hogy te dohányzol-e, ha nem akkor érteni fogod, hogy miért nem esznek disznóhúst azok, akik nem fogyasztják. Ugyanis pontosan ugyanazért, amiért a nemdohányzók nem dohányoznak, a normális emberek nem kábítószereznek, stb. Egyszerűen tudják, hogy az rossz, és nem kívánják. Ennyi.
Üdv. Péter
Kedves utolsó!
A sertés kiemelkedően betegesnek minősül "igénytelen" életviteléből, táplálkozási szokásaiból adódóan. Húsa, zsírja és vére - ahogyan az Ószövetség is alátámasztja - soha sem volt alkalmas emberi táplálkozásra, azonban korunkban e tény hatványozottan is igaz. A sertések döntő szerepet játszanak az emberi járványok elindításában. A genetikusok szerint a sertés genetikai állománya áll a legközelebb az emberéhez. A genetikai közelség azonban meglehetősen lesújtó hír, mivel éppen ez az alapja az embert fenyegető veszélynek. A legyengült immunrendszerű sertésben ugyanis egyre könnyebben képesek mutálódni és szaporodni a kórokozók, amelyek azután - kis módosulással - a sertéshez genetikailag közel álló emberben is a betegség okozójává válnak. A sertések így mintegy "gyáraivá" lettek az emberi kórokozó mikroorganizmusainak, és olyan növekvő veszélyforrást jelentenek, amelyre nincsenek és nem is lesznek felkészülve az állatorvosi, humán-egészségügyi és hatósági apparátusok. Mindezek után az sem véletlen, hogy az évente "szokványossá" váló emberi influenzavírusok újabb mutánsainak létrejöttében is bizonyított a sertések szerepe, amelyek bölcsői és közvetítői is a fertőzéseknek.
A sertések bélcsatornájában rendszeresen megtalálhatóak a Salmonella, a Campylobacter, az Escherechia coli, a Yersinia, a Pseudomonas, a Listeria, Streptococcus, Staphylococcus fajok, a kolbászmérgezést okozó klosztridiumok, a bacillusok, számtalan "alvó rákkeltő" vírusgén, a leptospirózist, brucellozist és paratuberculosist okozó mikrobák, több bélféreg fajta és még számos mikrobafaj, amelyeket kevésbé "jegyeznek" időhiány és az ellenőrzési rendszer elégtelensége miatt. Ezek mindegyike komoly veszélyt jelenthet az emberre, mivel az említett mikrobák többsége korunk ételfertőzéseinek és -mérgezéseinek fő okozója. A "ne is illesd" bibliai alapelv tehát érthető és tudományos alátámasztást nyert a szó szoros értelmében is, mivel köztudott, hogy az állatokkal szorosabb kapcsolatban lévő és állati fekáliával szennyezett területeken dolgozó személyek a legveszélyeztetettebbek a fertőzések szempontjából.
Üdv. Péter
Hát, kinek a pap, kinek a papné, nekem a lánya, meg a kolbász.
Ha bibliai elemeket viszünk/erőltetünk a táplálkozástudományba, tényleg megdobom a hátast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!