Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól ehetnek a babák...

Mikortól ehetnek a babák sertéshúst?

Figyelt kérdés
Egyik bébiételben sem látok sertéshúst, ebből gondolom, hogy nem ehetnek. Amúgy miért nem?
2010. júl. 28. 11:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Én most kaptam a Lányom névnapjára a nagybátyjától egy raklap Hipp-es bébiételt, abban 8 hónapos kortól volt sertéshusis kaja is. Épp tegnap adtam neki, paradicsomos, rizses husi volt.
2010. júl. 28. 12:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Hat hónapos kor után, amikor a hozzátáplálás során ott tartotok, hogy már főzeléket is eszik a baba, be lehet vezetni a húst, de elsősorban csirkével, pulykával szokták kezdeni, gondolom ezért nem látod a 6 hós körüli babák ételeiben. (Nagyobbaknak valókban van sertéshússal készült is!) Fő a fokozatosság: sovány csirke és pulyka után be lehet vezetni a sovány sertéshúst is.
2010. júl. 28. 12:08
 3/7 A kérdező kommentje:

Amúgy azt sem értem, hogy halat miért nem lehet adni a babáknak egyéves korukig, amikor az 5 hós bébiételek között van halas. És a tésztát is későbbre mondják, holott a 8 hósak között már bolognai spagettit is találok.

Na és a tejet is csak egyéves kor után, pedig vannak TEJDESSZERTEK, amik elvileg 4 hónapos kortól adhatók, s megnéztem, 80%sovány tejet tartalmaznak.

Nem értem én ezeket.

Eddig mindent nagyon be akartam tartani, ismerőseim már tiszta dilinek néztek emiatt, s kb 3 hete lazábbra vettem a dolgokat. Akisfiam kap egy kiskanál mézet a teájába, amit imád, s így a nagy melegben biztos lehettem, hogy elég folyadékot ivott.

S kapja a krémtúrót is és a babajoghurtot.

De nem tudom, hogy a sertéshúsal meg merjek-e próbálkozni...

10 hós és 2 napos a picur

2010. júl. 28. 12:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Bocsánat, akkor csak én nem találtam eddig. Természetesen 6 hós korától eszi a csirke- és a pulykahúst, de evett már halas kaját is (talán Nestlés volt vagy Hippes, nem tudom), és láttam 5 hós kortól borjúhúsos és nyúhúsos bébiételt is. Sertést viszont még nem. Ezek szerint nem voltam elég figyelmes.

Akkor adhatok neki már karajt pl.?

Köszi egyébként az eddigi válaszokat!

2010. júl. 28. 12:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én halas bébikaját már nagyon régóta adok neki, egyszerűen imádja. Valamikor a 7. hónap táján vezettem be nála a halat, azóta tonhalkonzervből készült kajából is kapott már. A mézről úgy tudom, hogy tényleg tilos 1 éves kor alatt, ugyanúgy, ahogy a tej is. Viszont joghurtot nyugodtan ehet már ennyi idősen gyümölcsöset is.
2010. júl. 28. 12:15
 6/7 anonim ***** válasza:

A méz szerintem se menjen!

A husit nyugodtan add! Az én fiam pl. tojásérzékeny, s így a csirkehusi néha kiüti, ezért többet kap disznóhúst.

2010. júl. 28. 12:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyes gasztroenterológusok szerint a sertéshús csak 2-3 éves kor után ajánlott!

Mézet pedig 1 éves korig nem szabad még teában sem, mert az esetleges fertőzés akár végzetes is lehet. A méz a botulizmus csíráit tartalmazza, ezért nem. Ezek egy babaszakácskönyvben vannak benne.

2010. júl. 28. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!