Mikortól ehetnek a babák sertéshúst?
Amúgy azt sem értem, hogy halat miért nem lehet adni a babáknak egyéves korukig, amikor az 5 hós bébiételek között van halas. És a tésztát is későbbre mondják, holott a 8 hósak között már bolognai spagettit is találok.
Na és a tejet is csak egyéves kor után, pedig vannak TEJDESSZERTEK, amik elvileg 4 hónapos kortól adhatók, s megnéztem, 80%sovány tejet tartalmaznak.
Nem értem én ezeket.
Eddig mindent nagyon be akartam tartani, ismerőseim már tiszta dilinek néztek emiatt, s kb 3 hete lazábbra vettem a dolgokat. Akisfiam kap egy kiskanál mézet a teájába, amit imád, s így a nagy melegben biztos lehettem, hogy elég folyadékot ivott.
S kapja a krémtúrót is és a babajoghurtot.
De nem tudom, hogy a sertéshúsal meg merjek-e próbálkozni...
10 hós és 2 napos a picur
Bocsánat, akkor csak én nem találtam eddig. Természetesen 6 hós korától eszi a csirke- és a pulykahúst, de evett már halas kaját is (talán Nestlés volt vagy Hippes, nem tudom), és láttam 5 hós kortól borjúhúsos és nyúhúsos bébiételt is. Sertést viszont még nem. Ezek szerint nem voltam elég figyelmes.
Akkor adhatok neki már karajt pl.?
Köszi egyébként az eddigi válaszokat!
A méz szerintem se menjen!
A husit nyugodtan add! Az én fiam pl. tojásérzékeny, s így a csirkehusi néha kiüti, ezért többet kap disznóhúst.
Egyes gasztroenterológusok szerint a sertéshús csak 2-3 éves kor után ajánlott!
Mézet pedig 1 éves korig nem szabad még teában sem, mert az esetleges fertőzés akár végzetes is lehet. A méz a botulizmus csíráit tartalmazza, ezért nem. Ezek egy babaszakácskönyvben vannak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!