Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lányom 9 éves és magas a...

Lányom 9 éves és magas a koleszterinje 8.5 és azt javasolták diétázzon ne egyen sertéshúst, sajtot, édességet, csokoládét, sorolhatnám. Mennyire lehet ezt jól betartani?

Figyelt kérdés
2010. okt. 24. 13:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Ezt jól be lehet tartani. Eleinte lesz nehéz, de ha nem akarod, hogy 30 évesen szívinfarktust kapjon, nagyon komolyan kell venned. Ez iszonyúan magas még idősebb embernél is, de kislánynál pláne kritikus érték!
2010. okt. 24. 13:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt orvos mondta? Orvosnál mérték? Egyáltalán miért mértek egy kilencéves gyereknél koleszterint? Gyógyszert nem kapott rá? Állítólag a táplálékkal bevitt koleszterin nem egyenesen arányos a koleszterinszinttel.
2010. okt. 24. 14:02
 3/12 A kérdező kommentje:
persze, egy nyári folyamatos has és fejfájással kezdődött nem volt érthető miértje, ezért vittük orvoshoz ott kétszer is levették a vért mert először azt hitték labor hiba, de sajnos nem ezután ment a Heim Pál professzorjához ő javasolta a diétát.November végén újból mérik, gyógyszert gyerek nem kaphat. Ha ilyen marad az érték, vagy gasztro vizsgálatokra kerül sor:-(
2010. okt. 24. 14:09
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Ez a magas érték engem is sokkolt. Gondolom, orvos tanácsolta a diétát. Eleinte tényleg nehéz lesz, egy kisgyerek, aki megszokta, hogy sok édességet, péksüteményt, tésztát, kenyeret stb. kap, nem könnyen fogadja el a hirtelen változást. Érdemes úgy összeállítanod a menüt, hogy az egész család azt egye, úgy még magatokkal is jót teszel.

Arra figyelj, hogy nem elég a sertéshúst elhagyni, a jó zsíros zúzapörkölt vagy a csirkepaprikás nokedlival sem igazán koleszterinszint csökkentő étel.

Általános tanács: sok zöldség, gyümölcs, sovány hús (csirke is csak bőre nélkül), hal, leginkább roston, párolva vagy egy-két kanál olajon elkészítve, kevés tojás, (fehér) finomliszt helyett teljes kiörlésű vagy rozsos, naponta max. 1 zsemle (teljeskiörlésű vagy rozsos lisztből) vagy annak megfelelő kenyérféle, hetente max. egyszer főtt tészta. Kerüljétek a gyerekeknek készült cukros gabonapelyheket, ha a kicsi nagyon szereti, akkor vegyél inkább natur gabonapelyhet és azt egy-két kanál mézzel ízesítsd neki. Szerintem a neten vannak étrendjavaslatok, majd mindjárt megnézem és ha találok valamit, belinkelem.

2010. okt. 24. 14:26
 5/12 A kérdező kommentje:
ez miatt én is csodálkozom, mivel nem egy duci kislányról van itt szó, inkább magas erős csontozatú, de én súlyomhoz és alkatomhoz való lenne ez a koleszterin érték, de nekem 4-es volt.Vagy öröklött dolog.
2010. okt. 24. 14:28
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a sok segítségeket, tippeket, csak még nem tudom a Karácsony hogy fog lezajlani a hagyományos szaloncukor és bejgli nélkül.És a születésnapi torta? Ha esetleg valaki kínál valahol valami apróságot hogy kerüljük ki (hogy nem ehet?)
2010. okt. 24. 14:33
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. Nem egy szelet születésnapi tortán és nem egy szelet bejglin múlik a kislányod diétája! Emiatt ne aggódj és ne is gondolj arra, hogy ezeket az örömöket is megvond a kicsitől. Mondjuk, ne falja fel az egész tortát :=). Ha amúgy mindenre odafigyelsz, változatosan és egészségesen főzöl neki, akkor semmi baja nem lesz ennyi kilengéstől. Közben itt a link a koleszterin diétákra, remélem, találsz közte olyat, amit ti is szívesen követnétek. Az sem baj, ha innen-onnan csak egy-egy nektek tetsző receptötletet csípsz ki:

[link]

2010. okt. 24. 17:23
 8/12 A kérdező kommentje:
oké, csak elmondták, hogy egyáltalán nem ehet édességet, s egyéb dolgokat próbáljuk gyümölcsökkel pótolni.így kizárt a torta is.
2010. okt. 24. 20:39
 9/12 anonim ***** válasza:
A tortát is meg tudod csinálni piskótából, pudingból és gyümölcsökből:)
2010. okt. 26. 16:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen ám, de a torta maga is tojást tartalmaz, így emiatt nem lehet tortát. Már tojás nélküli tésztát eszik a család (alig lehet kapni) . És tejszínt sem ehet.
2010. okt. 26. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!