Az iszlám vallásban miért nem lehet ábrázolni Mohamed prófétát?
Figyelt kérdés
Úgy értem, értem én, hogy a vallás tiltja, de milyen alapon, mit ír pontosan a tiltás?2010. dec. 20. 15:34
1/7 anonim válasza:
Semmilyen embert nem szabad. Gondolom, a második parancsolat alapján.
2/7 anonim válasza:
Te egy vallási előírásban logikát keresel? Az meg a lagnagyobb pofátlanság hogy ezt azoknak is akarják tiltani akiknek semmi köze a valláshoz.Ez meg az emberi pofátlanság!
3/7 anonim válasza:
Azért, mert így az felvetné a bálványimádás lehetőségét.
5/7 anonim válasza:
Az iszlám vallás -ahogy amúgy eredetileg a Biblia is- tilt minden ember- vagy állatábrázolást.
A Korán szerint az ügy Noéig megy vissza, akinek a népe meghonosította a bálványimádást, ami ellen ő harcolt. Történt az, hogy a régi korok öt jeles hívőjének egykor szobrot emeltek, s ráírták a nevüket. Miután elfelejtődött az emlékük, az emberek istenségekként tisztelték őket.
Ez ellen az eshetőség ellen lép fel az iszlám.
6/7 anonim válasza:
bálványimádás szempontjából nem szabad Mohamedet, Istent pedig azért nem , mert nem tudják hogy néz ki, így nem is lehet szimbolizálni, és ne alacsonyítsák őt le olyan ábrázolással, ami nem méltó hozzá
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2010. dec. 22. 06:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!