Mitől van az, hogy viszolygok minden vallástól?
Amióta az eszemet tudom mindig ellenérzéssel viseltettem a vallás iránt. Pedig próbáltam beengedni Istent és Jézust az életembe, de mindig ott volt bennem egy gondolat, hogy ez csak önáltatás. Jártam közösségről közösségre, de mindenütt csak gyenge, frusztrált embereket találtam, akik arról próbáltak meggyőzni, hogy milyen jó nekik, a végén meg a perselyt tartották, hogy adakozzak. Utána megpróbáltam, hogy önmagam közösség nélkül befogadjam a hitet, de rájöttem ,hogy ez sem működik. Azóta vagyok sikeres és nyugodt, amióta nem foglalkozom ezzel a szellemi béklyóval. Nem akarok senkit sem provokálni, normális válaszokat várok, nem deduktív istenbizonyításokat.
Köszönöm.
35/F
"De én már nem keresem Istent. A jó cselekedet és a becsületes élet útja Isten nélkül is járható.Nekem nincs szükségem bűnbocsánatra, mert nem követtem el bűnt."
Értem, hogy mit akarsz kifejezni, de szeretném megkérdezni, miért kell a jót cselekedni, és miért kell becsületesnek lenni szerinted? :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"A kérdező kommentje:
De nem is kerestem Istent és nem hiszek benne.
"Egy dolog van én ebben hiszek,
A mindent elsöprő szeretet,
A rossz fölött győzni fog a jó..."
/EDDA:Ünnep/
Ateista vagyok és pont."
Ha ateista vagy,akkor még mindig sokkal jobb,ha a szeretetben hiszel,mint egy számodra hamis Istenben.ezzel azt akarom mondani,hogy én is a szeretetben hiszek,amit lehet az Isten szóval is helyettesíteni.nincs más,ez a végső valóság,minden ember számára,mert előbb-utóbb mindenki rájön.az meg ne zavarjon,hogy mások mást mondanak a szeretetről,ha te abban az érzésben hiszel,amit szeretetnek nevezel,saját magad számára,akkor higyj abban.és egyáltalán nem kell tartoznod semmilyen valláshoz.Nyugi,nem vagyok semmilyen térítő,egyszerűen én csak erre jöttem rá,úgyhogy nem is fárasztalak tovább:-)
Kicsit hasonló nekem is a történetem.... próbálkoztam vele, nem csak egy vallással, többel is, sokat olvastam különféle vallásokról,ezotéra, Biblia is, de valahogy nem tudtam megmaradni...
mindig odatértem vissza ahol elkezdtem.
Ateizmus.
Lány
Látod én keresem Istent és szeretnék is hinni benne, de az eszem mást mond.
Mivel a kereszténység vezette be az "egy isten" hitet, elővettem a Bibliát és olvasgattam. Rengeteg érdekes dolgot találtam benne. Sajnos azt kellett megállapítanom, hogy az egyházak által megjelenített Isten nem létezik.
Ezeken az oldalakon is mindenki az isteni szeretetről ír, holott én nagyon sok helyen az isteni büntetést is megtaláltam. Ekkor jön a mellébeszélés, a szimbolizmussal történő értelmezés és az utólagos, tetszőleges belemagyarázás (azt nem úgy kell érteni, ahogy írva van).
Elővettem az ókori népek hitvilágának leírásait is. Több istenük volt és ők komolyan hittek benne - meg valljuk be töredelmesen, közelebb is voltak a teremtéshez és nyilván jobb volt az emlékezetük is mint a bibliai íróknak. Ráadásul őket nem is "cenzúrázták".
Kezembe kerültek a földi népek mítoszait leíró könyvek is.
A Föld, az ember teremtéséről mindegyikben szó van (érdemes összehasonlítani őket). Értelmes magyarázatokat is találtam benne.
És "alkottam magamnak" hitet. Az egyik az, hogy isteni lélek van bennem, így nem kell az Istent sehol sem keresnem, mert az én vagyok, amíg a lelke bennem van (még nem tudom miért adta kölcsön, mi a célja vele de majd kiderítem). A másik az elsőnek ellentétje, hogy az egyház által megjelenített Isten, csak szimbólum, ígéret egy halál utáni jólétre, mert a papság ezzel tudta a népet kordában tartani és zsarolni.
Akkor élsz szabadon, ha saját hited van.
Isten maga a szeretet! Barhogyan nevezheted, de az igazi, oszinte szeretet az, ami az erot adja. Amikor mar ezt elfogadtad, akkor megtalaltad a hitet, az igazi hitet, mivel e szerint fogsz elni.
Hiaba kovetnel egy vallast, lennel a gyakorloja, ha szeretet nincs meg benned, akkor kepmutato vagy, mint ezt latni es tapasztalni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!