Mitől van az, hogy viszolygok minden vallástól?
Amióta az eszemet tudom mindig ellenérzéssel viseltettem a vallás iránt. Pedig próbáltam beengedni Istent és Jézust az életembe, de mindig ott volt bennem egy gondolat, hogy ez csak önáltatás. Jártam közösségről közösségre, de mindenütt csak gyenge, frusztrált embereket találtam, akik arról próbáltak meggyőzni, hogy milyen jó nekik, a végén meg a perselyt tartották, hogy adakozzak. Utána megpróbáltam, hogy önmagam közösség nélkül befogadjam a hitet, de rájöttem ,hogy ez sem működik. Azóta vagyok sikeres és nyugodt, amióta nem foglalkozom ezzel a szellemi béklyóval. Nem akarok senkit sem provokálni, normális válaszokat várok, nem deduktív istenbizonyításokat.
Köszönöm.
35/F
nem a te világod, gondolom ezért viszolyogtál tőle.
rajtad kívül még több mint 4 milliárd (!) ember van, aki nem keresztény, és körülbelül 1 milliárd teljesen ateista.
kétlem, hogy ez probléma lenne.
Köszönöm. Ez egy korrekt válasz volt.
Még annyit hozzátennék, hogy nincs is emiatt bűntudatom, pedig állandóan ezzel masszíroztak,hogy: Isten majd megbüntet ezért, ha elfordulsz tőle...
s valószínűleg most követed Istent, mintsem akkor. Istennel járni belátással működik, nem görcsösen, ragaszkodóan...lehet az volt a gond amikor közösségről, közösségre jártál, hogy akaratosan akartál Istenhez közel kerülni, de az úgy nem megy, mivel előbb el kell eressz mindent, hogy megérthesd a valót. Van egy olyan érzésem, hogy a közeljövőben fogod meglelni a valós Istent, nem azt amelyiket sokan az emberekre akarnak tukmálni, perselyrázós formában...:)
üdv és sok sikert
25/F
LastOne.Left
Az utolsó válasz nagyon tetszett!
Az egyház által erőltetett vallás tényleg csak "szellemi béklyó".
"De én már nem keresem Istent. A jó cselekedet és a becsületes élet útja Isten nélkül is járható.Nekem nincs szükségem bűnbocsánatra, mert nem követtem el bűnt."
akkor már meg is találtad:-)
De nem is kerestem Istent és nem hiszek benne.
"Egy dolog van én ebben hiszek,
A mindent elsöprő szeretet,
A rossz fölött győzni fog a jó..."
/EDDA:Ünnep/
Ateista vagyok és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!