16 éves sátánista lány vagyok. Nem tudják, miből áll ez a vallás, azt hiszik, hogy csirkéket áldozok, pedig nem! Mit csináljak, hogy elfogadjanak úgy, ahogy vagyok?
Nos, szerintem ne reklámozd a vallásod, főleg ne "felnőttek" előtt. Ezt a szót azért írtam idézőjelben, mert komoly, meglett emberek nagyon gyerekesen tudnak reagálni a "normálisról" eltérő hitekre.
Szeretném megkérdezni, hogy hogy érted a sátánizmust? A LaVey-i értelmében, avagy az antikeresztény, fordított szimbólumos értelmében? Nagyon nem mindegy...
Azt írod, emiatt már kiraktak egy iskolából. Ez valószínűleg azért történt, mert hirdetted a vallásod. Ne tedd! Egy laveyánus sosem hirdeti a vallását, sosem árulja el azt megbízhatatlan idegeneknek! Emellett sosem tesz kirívó dolgokat, nem visel tüntetően keresztényellenes jelképeket, és a vallási témakört kerüli a beszélgetések alatt. Sajnos sátánistaként nagyon sok ellenszenvre és kiközösítésre számíthatsz: meg kell tehát tanulnod álcát húzni. Én is ezt teszem, és még sokan mások is. Hidd el, hosszú távon így jársz a legjobban. 16 évesen én is elég önfejű és makacs voltam ahhoz, hogy kitartsak a hitem mellett (ez azóta sem változott), és ezért képes voltam szemben úszni az árral. Ahogy idősebb lettem, rájöttem, hogy ez a folyamat egyrészt nagyon nehéz, másrészt egy idő után nem igazán fenntartható állapotot szül. Álcásnak lenni jó: ennyi engedményt tehetsz a hülye, begyöpösödött és álszent emberek tömegéből álló mainstream-nek.
Jómagam is rokonszenvezek a laveyanizmus alapelveivel, mégsem vallom magam sátánistának. Én nem ebben a vallásban találtam meg a saját hitem, ami csak az enyém, ráadásul amióta egyházat alapítottak, meg is szegték a vallás alaptételéinek egyikét, mégpedig a gyülekezési tilalmat. Ettől függetlenül az alapeszmékkel egyetértek, még ha egy kicsit gyerekesen is lettek megfogalmazva.
A kérdés azonban arról szólt, hogyan érd el, hogy elfogadjanak az emberek. Erre már válaszoltam: álca. Az emberek általában hajlamosak utálni azt, amivel nem tudnak azonosulni. Logikus, hogy utálni fognak egy sátánistát is, még akkor is, ha az illető nem (gyakorló) keresztény. Neked is jobb lesz, ha visszabújsz a homályba, és onnan szemléled tovább békésen a népeket. A legjobb barátod te magad vagy - ez is laveyánus alaptétel - tarsd hát magad ehhez.
Most, hogy leírtad, hogy belekutatott a személyes holmijaidba az ofőd, ne bándd, hogy kirúgtak a katolikus suliból, de ezáltal ne vegyél minden keresztényt egy kalap alá, mert nem mind képmutató farizeus.
Ráadásul a katolikus vallás istenképe sem a legtisztább ( ha lenne privátod, és gondolod, erről elbeszélgethetnénk..).
A szüleid természetes, hogy nem fogadnak el,mert egyenlőre csak elméletben éled a hitedet (amennyiben nem gyújtasz fel élve macskákat - én momentán ezt a verzióját mélyen elítélem, ahol fizikailag élik a hitüket...ilyenkor az állatokat többre tartom az "embernél"..bocs)és nem látják a végét, hogy vajon hova tovább, avagy beilleszkedsz-e a társadalomba felnőttkorodra (főleg egzisztenciálisan), vagy sem.
Érthető, hogy nem fogadnak el.
Gyerekek, ébresztő! Ti komolyan azt gondoljátok, hogy az általatok követett sátánizmus más, mint a diabolizmus? Mindkettő ugyanaz, csak az egyik báránybőrbe van bújva. MÉG nem kell macskát áldozni… vagy éppen embert.
A Sátán módszere ma is pont ugyanaz, mint a Paradicsomban volt. Rágalmaz, hazudik és félrevezeti az embereket. Az sátánizmusnak (az ateizmusnak is) ugyanaz a mondanivalója ma is, mint akkor: „nincs szükséged Istenre”.
Isten az embernek szabad akaratot adott, és ezt rosszul használtuk, vagyis ellenszegültünk Isten parancsának: De miért is? Ki volt, aki azt mondta, „biztosan nem haltok meg?”. Nem fizikai halálról van itt szó, hanem szellemiről. Nézzetek csak körül! Most mit is mond? Az eddigi hozzászólásokból:
„Ne beszélj a vallásodról magadtól, csak ha kérdeznek…”
Egy laveyánus sosem hirdeti a vallását, sosem árulja el azt megbízhatatlan idegeneknek! … meg kell tehát tanulnod álcát húzni.” “A legjobb barátod te magad vagy”.
Jézus azért jött el, hogy visszaállítsa a barátságot (szülő-gyerek kapcsolatot) az Isten és az ember között. A Sátán Isten és Jézus ellensége ma is ugyanúgy, mint a kezdetekkor. Nyilvánvaló, hogy az ellenkezőjét akarja: maradj csak elszigetelt, így majd ÉN uralkodom rajtad…
Jézus azt tanította, amit az Atyától hallott, és a keresztények ezt próbálják átadni a világnak (jól vagy rosszul, más kérdés). “Hirdessétek az Örömhírt”, “Szeressétek ellenségeiteket”, “Szeresd felebarátodat, mint ömagadat”.
Van egy rossz hírem számotokra: Sátán elbukott már, napjai meg vannak számlálva. Nem biztos, hogy “jó lóra teszel”, ha mellette voksolsz…
Az elfogadásról annyi, hogy esetleg nem Téged nem fogadnak el, hanem a szerintük rossz irányt, amerre mész.
Isten sem az embert veti el, hanem a bűnt. És Ő kész volt saját maga nagy árat fizetni azért, hogy ne kelljen a rossz oldalon maradnunk. Ezen érdemes gondolkodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!