Ki vajon a másik erő? Ha Isten a jó, ki lehet a rossz?
nem sértődöm meg...de ennyire érthetetlen/logikátlan amit mondok, netán ellent mondok önmagamnak, vagy csak szimplán egyszerűen ennyire nehéz befogadni/elfogadni? :D
ezt most komolyan kérdezem. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
lehet inkább azt kéne elárulnod, hogy mi a baj. megértem, hogy így vélekedsz, de úgy veszem észre, mintha valami "gondod" lenne, vagy nem tudom. egyébként engem sem csábít az öröklét...nem is a csábításról van itt szó. s amúgy is, az öröklét érted van, s belátással társul mellé a folyamatos boldogság, tulajdonképpen az ember elsődleges célja kb. az, hogy a meg nem szűnő boldogság érzetében használja és ismerhesse meg az egész univerzumot. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
SZIA!
Az örök élet lehet ,hogy azért nem csábít ,mert nem tudod miről is lenne szó ?!
az első kérdésedre a válasz :"Levetették hát a nagy sárkányt az őskígyót,akit Ördögnek és Sátánnak neveznek ,aki az egész lakott földet félrevezeti .."(jelenések 12:9)
A Biblia egyértelműen be azonosítja Isten fő ellenségét ,láthatod,hogy aki az első emberpárt félrevezette ugyanaz ,mint akit most Sátánként ismerünk.
Nincs egyensúly ,olyan értelemben ,mint ahogy te érted !
Isten teremtette meg Sátánt ,mint szellem teremtményt ,és
mint minden termtményének ,szabad akaratot adott .Hogy Sátán és az első ember pár úgy élt a szabad akaratával ,ahogy élt ,arról nem Isten tehet .Ő tökéletesnek alkotott meg mindent .Azért sincs egyensúly ,mert természetes ,hogy Istentől nincs hatalmasabb ,bármikor leállíthatta volna Sátán tevékenységét ,ha karja .Viszont
Isten tulajdonságaiban egyensúly van ,merthogy a hatalmát a bölcsességét az igazságosságát és a szeretetet tökéletesen összhangban használja .
Tehát nyomós oka van annak ,hogy pl :miért engedi meg Isten a szenvedést ?
De ha mondjuk szeretnél többet megtudni a szellem teremtményekkel kapcsolatban ,írj !
kérdező...mesélj akkor légy szíves arról, hogy mi az ami ugyanúgy hihető. és sejtem mi a gond...hogy megzavar az "ötféle" nézet. én egy olyat vallok, amiből kétféle van összesen...nem több millió, és abból indítom a következtést. :)
és egy tanács az elejére...tökéletes nem azt jelenti, hogy mindent tud...hanem azt, hogy sérthetetlen, el nem vész a semmibe, a lényege az Isteni szellemből való. ennyit jelent. nem többet. elfelejted a teljesség kifejezést, s lehet emiatt zavarodsz be. az ember teremtésekor az hiába tökéletes hiába isten...de tudatlan. Isten pedig pont hogy megakarja osztani mérhetetlen tudását "mással" is. Ezért mivel csak Ő van, így Önmagából létrehozza az univerzumot és folyamatosan változtatja azt, a világban található egyedek mögé pedig önmagát, önmaga szellemét teszi, a bizonyos fizikumokkal azonos szintű elmét, úgy hogy azokat az önállóság látszatával ruházza fel. így saját magát fejleszti ha így jobban érthető, hogy minden egyes része(most csak elmékről beszélek, mert a mérvadó a tudat...az anyagi világ csak eszköz) elérhesse a teljesség állapotát. tehát a cél a fejlődés, mert a tökéletességgel még nincsen vége, az csak szintén eszköz, az alapban van, hogy a fejlődés működhessen, vagyis az egyének léte örök legyen. :)
ui.: ha gondolod mesélek neked, mert félszavakból tényleg nem lehet érteni a dolgot.
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!