Hogyan lehetne belőlem apáca?
Apácák nem csak a katolikusoknál vannak?
Nem tudom, miért szeretnél az lenni, ahhoz komoly, Isten általi elhivatottság kell. Érzel valami ilyesmi?
Jobbat nem tudok, mint kérdezd meg a lelkészedet (ha van).
Ha a hit érdekel, nem biztos, hogy rögtön apácának kellene menned. Tudod, ez mivel jár?
(Na, nem mintha én tudnám, mert én sem vagyok az, de nem szórakozás nekik sem az élet, általában valamilyen szolgálatot teljesítenek (tanítanak, ápolnak, stb...)
apácák a katolikus ill. ortodox egyházakban vannak
tehát először az áttérésed szükséges
ezek után, mivel a korod már megvan, csak jelentkezni kell a számodra szimpatikus szerzetesrendnél, ott eligazítanak a részletekről
Fel kell venned a római katolikus vallást.Mert lehetsz, te evangélikusként is "apáca", mint ahogyan én reformátusként, de evangélikusként maximum annyi lesz a dolgod, hogy jelen kell lenned minden istentiszteleten, segítened kell az éhezőket, ökumenikus, szeretet szolgálatban részt venned stb. De nem kell zárdába vonulnod és lehet gyermeked, családod.
Először keress fel egy római katolikus papot. Ő mindent elmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!