Hogy lehet valakiből apáca? Hogy telnek a napjaik?
vannak betegápoló és tanítórendek.
reggel mise, utána munka közben ima,tanulás,munka,ima.....
Google ad néhány találatot, érdemes böngészni. Egyébként amennyire én tudom, a napjaik főleg munkával és imádkozással telnek. Vannak kolostorok, ahol például birtok van és azt művelik, de vannak tanító apácák is, valamint nyilván az egészségügyben is dolgoznak.
Ha jól tippelem, úgy kellene kezdened, ha érdekel a dolog, hogy beszélsz a papotokkal. Ő biztosan tájékozott ezekben a témákban és tud neked segíteni.
Azt tudom még, hogy az apácává válás hosszadalmas folyamat, többek között azért is, mert közben mindent megismersz az életükről, és ha úgy érzed, mégsem neked való, még a rendbe lépés előtt feladhatod.
Vannak nyílt napok, hivatástisztázó lelkigyakorlatok, amiken érdemes részt venni. Közelebb visz a döntéshez, illetve betekintést kapsz az életükbe.
pl.: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!